10 Fettforbrennende fakta

Her får du 10 knep for å finne ut hvordan du kommer raskere iform.

Det har lite å si hvor mye muskler du har, hvis de er gjemt bak flere kilo fett. Dine veltrente magemuskler blir en stor «vaskeball», i stede for et vaskebrett.  Les derfor videre og lær deg 10 knep for å finne ut hvordan du kommer lettere iform.

1 Spis litt fett:

Fett er det mest energirike næringsemnet, og gir lett et energioverskudd om du spiser for mye. Men du kan ikke spise for lite fett heller siden du trenger en viss mengde fett for at du skal klare å forbrenne fett. 30% av energiinntaket bør kommer fra fett.

2 Spis riktig fett:

Velg matvarer som er rike på flereumettet og enkelumettet fett, siden det fettet ikke så lett blir lagret som kroppsfett, men stimulerer muskelveksten. Dessuten er disse fettypene det eneste fettet du trenger, dette fordi du finner de essensielle (livsnødvendige) fettsyrene blant disse. Det mettede fettet gir bare energi som lagres inn i dine fettlager og blir til bilringer.

3 Tren forbrenningstrening:

Mange kroppsbyggere glemmer eller gidder ikke å trene Kardio/kondisjonstrening, noe som er dumt. Jo bedre kondisjon du har, desto mer fett kan din kropp brenne. Fakta er at det holder med ganske lite forbrenningstrening for å gi en merkbar effekt. Det holder med f.eks. 20 minutter trappmaskin eller 30 minutter mosjonssykkel 4 – 5 dager i uken. Spesielt slitsomt er det ikke, gevinsten er at det går mye raskere å finne formen.

4 Lær deg mer om det glykemiske indexet:

Det glykemiske indexet er en målemetode på hvor raskt karbohydratene øker blodsukkeret, som er viktig både for muskelbygging, utholdenhet og fettforbrenning. Forskning viser også at det har betydning for om karbohydrater skal omvandles til fett eller ikke.

5 Ikke vær redd for å spise mye protein:

Om du bytter ut en del av kaloriene fra fettet og karbohydratene mot protein kommer du raskt til å minske i kroppsfett, uten å miste så mye muskelmasse. Du trenger ikke å kutte ned så mye på energiinntaket, som gjør at du slipper å være sulten og har samtidig energi til å trene. Dette fordi proteinet stimulerer fettforbrenningen samtidig som det er mettende. Dessuten erstatter du en del av det fettet som ellers bare skulle ha blitt lagret som kroppsfett.

6 Spis mindre energi på kvelden enn på dagen:

Om du spiser for mye rett før du går og legger deg, er risikoen stor for at mye av denne maten vil komme til å gjøre deg fet. Du har jo nesten ikke energiforbruk når du sover og da passer kroppen på å legge inn overskuddsenergien i fettvevet.

7 Spis de største måltidene tidlig på dagen og direkte etter trening:

Ved disse tidspunktene er forbrenningen størst, å det meste av det som du spiser vil komme til å havne i musklene dine i stedet for i kroppsfettet.

8 Vær sjenerøs med krydderet i maten din:

Mange krydder slik som hvitløk sennep, cayennepepper og ingefær vet man øker kroppstemperaturen og energiforbruket. Det er mulig at det er andre krydder som også er effektive, men det er de ovennevnte som er de mest undersøkte.

9 Drikk en til to kopper kaffe en halvtime før treningen:

Foruten at det gjør deg kvikkere, øker det forbrenningen og frigjøringen av fett fra dine fettreserver. Det gjør at din fettforbrenning blir mye mer effektiv og du orker å trene lengre. Observer og, at du har mest glede av dette innen du trener forbrenningstrening som gåturer, løping, badminton, innebandy etc. Om du ikke liker kaffe fungerer det også med ett par koffeintabletter eller 3 – 4 kopper te.

10 Spis mye fibrer!

Det har vist seg at det å spise mye fiber har mange fordeler for deg som vil holde kroppsfettet nede. De binder opp en del av fettet i maten, slik at det ikke kan tas opp, men går isteden ut i toalettet. Fibrer gir stabilt blodsukker og gjør deg mett lengre, som resulterer i at du ikke like lett tar en kjekse eller noe annet upassende mellom måltidene. Insulinfølsomheten øker om du spiser fibrer. Det gjør din kropp bedre på å brenne fett, samtidig som det blir lettere å bygge muskler.

Fredrik Paulun er en av Skandinavias mest kjente ernæringsforskere, han har gitt ut mange bøker om emnet. Mer info finner du på www.paulun.com

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter