12- ukers brystprogram

Store og kraftige bryst er noe som veldig mange ønsker seg, noen får det lettere enn andre, de er rett og slett mer genetisk anlagt for det.

En ting man har til felles, både dem som har gode gener, og dem som har dårlige gener for bryst, er at de må ha et godt brystprogram! Vi er alle forskjellige, og vi vil svare ulikt på ulike typer trening. Programmet jeg vil presentere i denne artikkelen har fungert på meg, det varer i 12 uker og er delt inn i 3 deler.

Variasjon er viktig i all trening, det er også tatt hensyn til dette prinsippet i 12- ukers programmet. Programmet er inndelt i 4 uker, den første perioden har forholdsvis høyt repetisjonstall, andre perioden har lavere, og den tredje perioden har enda lavere.

Uten et riktig kosthold vil du ikke klare å bygge. Husk å få i deg nok kalorier, og proteiner. Etter trening inntar du 0,5gram* kroppsvekt i proteiner, og 1gram* kroppsvekt i karbohydrater, det enkleste er å få i seg dette gjennom en shake. Spis et godt måltid ved første anledning etter dette.

Husk å gjøre en skikkelig oppvarming før øktene, bruk lette vekter, ta gjerne en kort løpetur på tredemølle først.

Her er programmet:

Uke 1- 4
Benkpress med bredt grep
3*8-10
Flat flyes
2*8-10
Skrå hantelpress
3*8-10

Uke 5- 8
Benkpress med bredt grep
3*6
Brede dips
3*6-8
Skrå flyes
3*6-8

Uke 6-12
Benkpress med bredt grep
3*3
Hantelpress
2*5
Skrå benkpress
3*6

I den første perioden skal man ha korte pauser, ca. 1minutt mellom hvert sett.

I den andre perioden er pausene på 1-2minutter.

I den tredje er pausene på benkpress 2-3minutter, hantelpress på tilsvarende, og skråbenk på 1-2minutter.

Prøv å øke belastningen fra gang til gang, uten progresjon vil man ikke ha framgang! Ikke vær redd for å øke, mange jeg har sett er redd for dette, legg heller på for mye enn for lite. Vil man, så kan man! Etter dette programmet kan det passe med noen rolige uker for brystet din del, la det få hvile. Bruk programmet en gang i uken.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter