25 tips for å holde seg motivert!

«Det sies at den tøffeste delen av treningen, er å faktisk komme seg på trening.»

Her er 25 tips for å holde deg motivert.

1. Det første du må gjøre, er å spørre deg selv:

Hvorfor trener jeg? Prøver du å komme i form til et kommende arrangement? Vil du ned i vekt, sove bedre, øke din energi, få styrke, øke muskel tonus og fleksibilitet, eller bare få en økt følelse av velvære? Hvis grunnen til din trening har noe å gjøre med en annen (f.eks. sier kjæresten din at du trenger å gå ned i vekt eller komme i form), trenger du en ny grunn (og ganske muligens, en ny kjæreste).

2. Sett mål. Sett både et kortsiktig mål å oppnå i løpet av 3-6 uker

og et langsiktig mål, til å oppnå i løpet av et år. Sørg for at målene er oppnåelige nok til at de ikke er demotiverende, men høye nok til at du har en grunn til å knytte på deg trenings sko hver dag. Det er også viktig at målene er konkrete og direkte relatert til din spesifikke motivasjon for å trene. For eksempel er min viktigste motivasjon for å trene konsekvent, å opprettholde mitt lysere humør og den roen, samt energiske følelsen som jeg kun får fra trening. Så målet mitt er å trene minst fem dager per uke. Min andre motivasjon er å få styrke og kardiovaskulær utholdenhet, d.v.s mine andre mål har å gjøre med hvor lenge og hvor fort jeg løper.

3. Før en trenings dagbok eller logg.

Skriv ned hvordan trening får deg til å føle deg hver dag. Hvilke fordeler har ditt humør, ditt energinivå, søvnkvalitet, vekt, og så videre av treningen? Er det enkelte øvelser som har merkbart større effekter enn andre? Kartlegg din fremgang i forhold til dine spesifikke mål.

4. Fotografere deg selv hver måned i ditt trenings antrekk

slik at du har en visuell oversikt over dine resultater. Hodet kan komme til å lure deg, og din egen oppfatning kan bli påvirket av
andre faktorer som dagsform og humør. Da er det et veldig bra virkemiddel og se resultatene «svart på hvitt».

5. Pass på at du trener hardt nok til å frigjøre endorfiner.

Selvfølgelig kan det være lurt å snakke med en lege før du begynner på en treningsregime, og du vil forsikre deg om at du trener på et optimalt nivå for deg, din kroppstype, og din kondisjon. Jeg synes at jeg er mye mer sannsynlig å fortsette med et treningsprogram hvis hver trening frigjør de endorfinene, og umiddelbart forbedrer måten jeg føler det…

6. Lag en collage!

Annonser for fitness produkter (spesielt treningssko) kan være enormt motiverende. Kjøp et fitness blad og lag en inspirerende
collage av bilder, reklame og slagord som snakker til deg. Heng opp din collage hvor du vil se den hver dag.

7. Pass på at du har riktig teknikk.

Du bør unngå skade, fremfor alt så sjekk med en lege eller trener dersom du opplever noen form for smerter, eller hvis du er usikker på om du utfører en spesiell øvelsen riktig.

8. Bli med et nettbasert fellesskap

slik som WeightWatchers.com el.l., som oppfordrer du til å logge og skrive inn din trening hver dag.

9. Treningspartner

Hvis du liker å trene sammen med noen, ring en venn for å hjelpe å passe på deg litt til de daglige treningsøktene.

10. Gjør det for en god sak!

Bli med i en gruppe som kombinerer treningsmål med veldedighet og innsamling. R.eks. kreftforeningen stiller med treningsopplegg til å gå eller løpe en hel eller halv maraton eller å delta i en triathlon, eller 100 mil sykkeltur, og samtidig samle inn penger til en god sak.

11. Finn på noe

Hvis du foretrekker å trene alene, gi deg selv noe morsomt å gjøre mens du trener. Finn noen kule musikk som får pulsen opp, eller lytt til bøker på tape. En spennende lydbok kan være alt du trenger for å komme deg i joggeskoene hver dag.

12. Ingen unnskyldininger, bare løsninger!

Identifisere unnskyldninger du liker å bruke og ha en ferdig respons klar…! Hvis tid er et problem, sørg for at treningsklærne er klar til bruk. Hvis du har små barn får en god jogge barnevogn eller ordne med en barnevakt. Bytt om med en annen mor i nabolaget ditt: du kan passe hennes barn mens hun trener og vice versa.

13. Kontroller at du har riktig utstyr,

hvilket kan gjøre hele forskjellen i komfort nivået på treningen. Et par gode sko er viktig. Og værbestandige klær eller et
medlemskap til et innendørs treningsstudio kan hjelpe deg å bekjempe dine egne unnskyldninger når værforholdene er
mindre enn ideell.

14. Søk på nettet

Når du finner en øvelse som du liker spesielt godt, gjør et Google-søk for å finne ut mer om noen trenere eller spesialister
som kan være i stand til å gi inspirasjon eller spesiell opplæring, enten gjennom dvd:er, bøker eller elektroniske ressurser.

15. Innse at din vilje til å trene kommer til å svinge, og tren uansett.

Noen ganger hjelper det hvis jeg lover meg selv at jeg kan stoppe min trening etter 10 minutter hvis jeg fortsatt vil. På dette punktet er jeg vanligvis så godt igang, og føler meg så mye bedre, at jeg trener videre…! Og føler meg topp motivert igjen
etterpå!

16. Gi deg selv en stjerne!

Plasser en gigantisk stjerne på kalenderen hver dag for å vise at du har fullført din trening. Disse visuelle belønninger kan være
utrolig motiverende.

17. Endre program/rutiner etter hvert som du når dine mål.

Sprite opp treningen litt og unngå trenings platå ved å øke intensiteten eller varigheten på treningen din, eller ved å prøve en ny type trening eller sport.

18. Ansett en trener.

Hvis din trening er litt ensporet, vurdere å konsultere med en Personlig Trener for en økt eller to. Du vil lære nye teknikker og finne ny motivasjon.

19. Prøv å ikke ta mer enn en dag av gangen.

Jeg har funnet dette veldig viktig å unngå å miste verdifull momentum. Hvis jeg tar to dager fri, blir det svært enkelt å ta enda en dag, og deretter enda en dag. Det betyr at hvis din trening bare er en del av din hverdagsrutine, veve det inn i helgens rutiner, også.

20. Vær snill med deg selv.

Hvis du går glipp av en treningsøkt eller to eller tre, kom deg rett tilbake til vanlig rutine. Du vil føle deg bedre umiddelbart.Samme gjelder hvis du «går på en smell» med dietten din. Opp og frem igjen!!

21. Velg en øvelse som du er sannsynlig å gjøre hver dag.

Noen eksperter sier at turgåing er den beste øvelsen, rett og slett fordi det er noe som er lett å gjøre på en kontinuerlig basis. Det er ikke behov for spesielt utstyr, og du kan gjøre det hvor som helst.

22. Skritteller

Hvis du er en turgåer eller løper, få deg en god skritteller for å hjelpe deg å følge utviklingen din.

23. Få det på dagsorden!

Planlegg din daglige trening på din huskeliste, og i kalenderen din.
Se på det som noe du rett og slett trenger å gjøre før hodet treffer puten.

24. Gi deg selv enkle belønninger.

Det er som regel best hvis disse belønningene er ikke spiselige, siden en mat belønning kan være en smule demoraliserende
etter at du nettopp har jobbet med å brenne så mange kalorier på en treningsøkt. For langsiktige mål, unn deg et par nye joggesko eller annet treningsutstyr. For kortsiktige mål, vurdere et nytt fitness-blad, trenings video, eller bare friske blomster til spisebordet.

25. Fordi du fortjener det!

Prøv å tenke på trening som noe du gjør for deg selv: en gave du gir deg selv, en måte å holde deg selv balansert og fokusert,
og tid når du kan være alene med tankene dine.

Som du ser, så finnes det mange triks for å holde seg motivert. Du kommer sikkert på noen flere, og du må gjerne kommentere og
dele det med oss andre hvis du ønsker. 🙂

Husk, ting tar tid, og din største utfordring er deg selv og dine egne tanker! Så noen ganger må du bare si til deg selv: «Ikke tenk, bare gjør det!»

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Epost

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter