Randy Osei Tutu

Randy er 25 år gammel og har så langt virkelig klart å sette sitt navn på kartet når det kommer til resultater i Men’s Physique. I sin første konkurranse vant han ikke bare klassen sin, men tok også overall tittelen og dette gjentok han i fjorårets NM.

 

Navn: Randy Osei Tutu
Alder: 25
Høyde: 182
Vekt On/Off: 89/93
Bosted: Hønefoss
Yrke: Student
Klubb: Kaliber
Instagram: @browniediablit
Sponsor: Er åpen for tilbud
Meritter:

  •         NM 2020 – Gull og Overall
  •         VM 2018 – Sølv – Junior
  •         VM 2018 – Bronse Senior
  •         Oslo GP 2018 – Gull og Overall

 

Du kan vel starte med å fortelle litt om deg selv for de som ikke vet hvem du er?

Jeg heter Randy, er 25 år gammel og kommer fra Belgia. Opprinnelig kommer jeg fra Ghana. Jeg flyttet til Norge og Trondheim i 2014. Jeg jobbet og studerte i Trondheim i flere år. Nå bor jeg i Hønefoss etter jeg bodde noen måneder i Oslo.


Hvor lenge har du trent med vekter?
Jeg har alltid vært flink med trening fordi jeg spilte fotball da jeg var liten. Jeg startet med fotball da jeg flyttet til Trondheim. I 2016 roet jeg ned fotballen og startet å trene med vekter Styrketreningen ble jeg skikkelig seriøs med i 2017.

Jeg var jo med og filmet deg på trening for litt over halvannet år siden og siden den gang har du jo hatt en helt rå fremgang så hvordan ser det treningsopplegg ut?
Tidligere trente jeg kanskje litt mer usystematisk. Alt som gjorde at jeg følte meg bra foran speilet var bra, liksom. Det siste året har jeg blitt mer systematisk og har trent mer tunge øvelser. Knebøy, markløft, benkpress og baseøvelser har blitt moro å løfte. Jeg jobber nå mer med at teknikken skal være god slik at jeg får både bedre treningsutbytte og styrke.

Jeg har også vært flinkere til å hvile, spise mer sunt og kanskje å festet litt mindre? Jeg har dessuten flere jeg trener med som er gode på styrketrening. Det er viktig å ha folk rundt seg som pusher deg skikkelig. Det å trene alene liker jeg, men i blant trenger jeg også å komme meg ut av komfortsonen for å trene på litt ekstra.


Du stakk jo av med overalltittelen i NM og utifra hva jeg kunne se var det ikke tvil om hvem som skulle ta den. Føler du selv at fysikken er der du vil at den skal være eller har du noen ting du vil jobbe ekstra med?
Jeg er veldig fornøyd med overall, siden jeg faktisk var syk uka før konkurransen og slet med å få i meg nok næring. Det som sitter nå er det jeg skal gjøre på scenen og sånt. Erfaring har kommet godt med. Fysikken min er jeg fornøyd med, men jeg vet jo at jeg fortsatt kan få f.eks. litt mer volum på brystkassa, noe jeg nå jobber systematisk med.

Hvor lang var oppkjøringen til NM og var den tøff på slutten?
Jeg er kanskje litt annerledes enn mange andre, fordi jeg prøver å holde meg ganske stabil hele året. Dvs at jeg ligger på stort sett samme vekt, fettprosent og muskelvolum hele året. Det gjør at jeg slipper å gjøre så store endringer ukene før. Jeg trenger ikke mange dagene egentlig for å være klar for scenen.

Har du noe spesielt opplegg du kjører under peakweek?

Jeg trener jo litt mer så klart, og naturlig spiser litt mindre. Men jeg er opptatt av å ikke miste særlig muskelmasse, så jeg kutter ikke veldig hardt. For å være ærlig så tror jeg at man må ikke kutte så mye i Peak week. Hvorfor skal jeg kutte eller bytte ting når jeg ser bra ut en uke før? Jeg følte kroppen var på plass under konkurransen, og en uke etter konkurransen persa jeg med 220 kg i knebøy på 93 kg kroppsvekt, noe som bekrefter at jeg ikke har mista særlig styrke og muskelvolum før konkurransen.


Føler du selv at du traff 100% på formen til NM?
Jeg kan treffe enda bedre, og har litt dialog med noen allerede på hva som skal til dersom jeg skal gjøre det enda bedre internasjonalt.

Er det store forskjeller i kostholdet offseason vs under oppkjøring?
Jeg spiser mye proteiner hele året, og ganske enkel mat egentlig på studentbudsjett. Jeg spiser likt stort sett hele året.

Som vi snakket om når jeg filmet deg så er det jo ikke tvil om at du har veldig gode gener til å bygge muskler. Så hva ser du for deg i fremtiden iht hvilken gren du skal konkurrere i? Blir det fortsatt Mens Physique eller har du lyst å gå over til Bodybuilding eller Classic Physique?

Ja, jeg har lyst til å satse internasjonalt. Men det krever litt også når det gjelder å ha et støtteapparat rundt meg. Men jeg har noen planer her som jeg håper gjør at jeg i første omgang kan stille ute i MP.


Har du satt deg noen spesielle mål? Proffambisjoner?
Det er for tidlig. Men jeg vet at jeg fortsatt har mye å gå på når det gjelder trening og kosthold. Så jeg kan nå langt, håper jeg.

Noe du har lyst å nevne helt til slutt?
Jeg flyttet jo til Hønefoss for ikke lenge siden. Det er et litt lite treningsmiljø der, så derfor reiser jeg jo en del til Oslo for å trene med noen kompiser der. Det er klart at det hadde vært kjekt å bli kjent med enda flere i området der jeg bor til å trene og kanskje til å få til samarbeidsavtaler med når det gjelder trening, mat og kosttilskudd.

Jeg vil også takke Kjersti og familien hennes som har støtte meg hele året. Jeg vil også takke noen av coachene fra Kaliber i Trondheim; Marshal og Mats som passet på meg med form sjekk osv. Til slutt vil jeg takke treningskompis Lars i Oslo som har pushet meg til å trene hardere og løfte tunge vekter.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter