3 proteinrike sommerfavoritter

Gi meg mat som smaker godt…

Enten du trener mye eller lite så er proteiner et nødvendig næringsstoff som kroppen trenger. I tillegg til at du trenger proteiner for å bygge muskler og for å vedlikeholde muskelmasse, så har dette næringsstoffet flere livsnødvendige oppgaver i kroppen. Proteiner er viktig for blant annet reperasjon og vedlikehold av cellene i kroppen samt for dannelsen av hormoner, antistoffer og enzymer. Det er mange som opplever flere fordeler ved å ha et proteinrikt kosthold. Mange opplever at proteiner bidrar til et mer stabilt blodsukker samt at det metter godt og dermed kan føre til en bedre og mer langvarig metthetsfølelse.

Her får du tips til tre proteinrike og sommerlige måltider. Vi lister opp forslag til porsjonsmengde, men her kan du selvfølgelig selv justere mengden av ingrediensene til at måltidet passer deg og din livsstil best, enten du spiser maten som forrett, mellommåltid eller hovedmåltid.

Proteinrik sommersalat med kylling og mozzarella

Salater er et populært matvalg på sommeren. Da frister det gjerne med noe som er lett å lage og lett å spise. I tillegg er sommeren høysesong for mange frukter og grønnsaker som passer perfekt i salater. Salat blir ofte servert som en siderett eller som en del av et større måltid, men salater kan fint bli et fullverdig måltid alene som både bidrar med viktige næringsstoffer og som metter godt.

2 porsjoner
2 stk kyllingfilet
4 ss pinjekjerner, ristede
1 stk fersk mozzarella, i skiver
1 boks kidneybønner, avrent
1 avokado, i skiver
1 tomat, i skiver
1/2 rødløk, i tynne ringer
2 dl rucculasalat
Balsamicodressing/olivenolje (Kan sløyfes)

Del opp kyllingfileten i biter og stek den i en panne med litt salt og pepper. Skjær opp de andre ingrediensene og ha dette over i en dyp tallerken. Legg på stekte kyllingbiter, bønner og ristede pinjekjerner. Ha over litt olivenolje og balsamicodressing hvis du ønsker, og server.


Dessertlignende-proteinbombe

Meieriprodukter bidrar med protein som inneholder alle de essensielle aminosyrene og blir derfor omtalt som en «fullverdig proteinkilde». I tillegg bidrar meieriprodukter med flere viktige mineraler og mineraler som B-vitaminer, kalsium og jod. Både kesam og cottage cheese er populære ingredienser for mange som trener, men har du forsøkt å kombinere de to? Ta for eksempel 1/3 cottage cheese og bland sammen med 1/2 boks kesam med smak (for eksempel lime eller vanilje). Topp gjerne med noen hakkede nøtter og friske bær eller fruktbiter for mer smak. Perfekt som et kjapt og proteinrikt mellommåltid, eller som en sunnere dessert.


Proteinrundstykker

Disse rundstykkene er næringsrike og smakfulle, og ikke minst superenkle å lage!

Til cirka 9 rundstykker
1 stor boks med cottage cheese
4 egg
Cirka 350 gram havregryn (Eller en blanding av havremel og havregryn)
En klype salt
Valgfritt smakstilsetning som for eksempel oregano, soltørket tomat, revet parmesanost, hakkede urter eller lignende (kan sløyfes)

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, unntatt havregryn. Tilsett deretter litt og litt havregryn til du får en deig som henger sammen, men som fortsatt er litt klissete. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin eller lignende for å blande sammen deigen. Form til rundstykker og legg på et stekebrett ikledd bakepapir. Stek på 170-180 grader i cirka 25-35 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med de siste minuttene slik at baksten ikke blir brent. Avkjøl og nyt rundstykkene som de er eller med pålegg, eller som tilbehør til suppe, salat, lasagne og lignende.


Saken er hentet i fra AFPT 

Saken er hentet i fra AFPT

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter