4 steg for å bli FIT i HODET

Start i dag med disse 4 stegene og BLI FIT I HODET på kort tid.

Har du noen gang tenkt på hvordan du skal trene deg mentalt sterk? Eller hvordan du skal oppnå resultater du aldri trodde var mulig.

Coach og mentaltrener Marius Dammyr deler her sine beste råd for hvordan du kan utvikle din mentale styrke

I media hører vi om idrettsutøvere som er mentalt sterke og at de vant på psyken. Vi ser ofte personer løfter tunge vekter og vi kan godt si at de er fysisk sterke. Betyr det at disse er mental sterke også? Mental trening handler å bli fit i hodet. Skal vi bli fit i hodet må vi trene hodet, skal vi bli fit i kroppen, jo da må vi trene fysisk trening. Så hvordan trener vi oss FIT I HODET?

Steg 1: Planlegg uka

I en stressende hverdag kan vi kjenne på å bli utfordret på tid og at den ikke alltid strekker til. Start uka med å planlegge den. Bruk 15 minutter hver mandag. Vær dedikert til planen og sett av tid til deg selv, venner, familie, trening og jobb. Har du lenge tenkt på å lese en bok eller booke en reise, gjør dette denne uka.

I forbindelse med planleggingen vil rutinene på søvn og kosthold bli bedre. Et minimum burde være 7 timer hver natt og 5-6 måltider om dagen. Ha som mål denne uka å stå opp og gå i seng samme tid hver dag.

Steg 2: Bli bevisst på tanker.

Tanker vil alltid dukke opp hos deg. Flere tusen tanker hele dagen og det kan bli vanskelig å holde styr på alle disse. De tankene du føler påvirker deg i negativ forstand, kan du prøve å snakke med smurfestemme til, så blir de faktisk ganske morsomme. Dette vil forme deg som en positiv person, med innstilling om at tanker som føles vanskelig å takle, kanskje ikke er så vanskelig allikevel.
Noen tanker blir kalt «fisetanker» det fordi de lukter vondt og vi vil gjerne bort fra disse. La de få lov å lukte, men la tankene vandre igjennom hodet ditt og si med smurfestemme «LA GÅ».

Steg 3: Indre dialog

Gi deg selv ros for noe du gjør bra. Si at i dag var jeg ustoppelig på jobb og jeg jobbet kjempe bra i dag. Bruk setninger som: Jeg er en uttrolig bra person, jeg klarer det jeg begynner på, jeg er glad jeg lever.

Still deg selv også disse spørsmålene:

  • Hva liker jeg ved meg selv?
  • Hva er jeg god til?

Steg 4: Refleksjon

Sett av tid til å reflektere over livet. Du lever en gang og hvilke tanker dukker opp når du vet at du har et begrenset antall dager igjen å leve?

Har du et mål i livet du ønsker å oppnå? Det har du sikkert. Skriv dette ned og minn deg selv på disse målene hver dag. Er det et nytt hus, en ny bil, en reise eller hjelpe noen til et bedre liv. Valget er ditt.

Husk at mental trening på lik linje med fysisk trening må trenes jevnlig for å oppnå resultater.

Lykke til på ferden i livet.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter