6 enkle tips for å bli sterkere i DAG!

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er faktisk mulig om du benytter deg av noen enkle, men MEGET effektive ?triks?

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er faktisk mulig om du benytter deg av noen enkle, men MEGET effektive ?triks? for å? ja, bli sterkere! Vi skal se litt på dem nå.

Ta grep om styrken din

De fleste utfører øvelser med et relativt svakt grep og ved så vidt å holde i vektene eller gulvet (pushups, etc.). Når vi vet at jo hardere vi klemmer, desto flere nerver vil fyre oppover i armen og dermed aktivere MER muskulatur, hvorfor ikke klemme til når vi først trener? Lag en SKIKKELIG knyttneve nå, ja N؅. Du merker at hele armen begynner å stramme seg, ikke sant? Vel, det er nettopp det vi er ute etter.

Inn med magen?

Nei, absolutt ikke. Skal du bli sterkere er kreftene fra beina til overkroppen (og motsatt) nødt til å bli overført via et stabilt element, noe vi IKKE får ved å trekke inn magen. Se på muskelfiberretningen fra skambeinet (bra navn, ja) til brystbeinet og fortel meg at det å trekke inn magen fører til optimal stabilitet mellom disse. Okay, legg deg på ryggen med beina i 90 grader, som ved typisk sit-ups. Deretter presser du korsryggen ned i bakken så hardt du klarer. Trolig merker du en forskjell nå, hvis ikke ? tenk at du blir slått i magen, eller enda bedre, få en til å slå deg i magen. Dette vil garantert føre til at du bruker magemusklene som du skal. Stå oppreist å gjør dette samtidig som du lager knyttnever. Merker at du begynner å bli temmelig ?tight? i kroppen, sant?

PS: om du er skikkelig gangsta` får du en pimp til å sparke deg hardt i magen. Yeah, gimme` abs?

Hva med rumpa?

Jeg har lenge snakket om aktivering av setemuskulaturen, både for optimal teknikk i diverse øvelser og som skadeforebyggende trening, men rumpa er også ekstremt viktig når det kommer til å utvikle styrkepotensialet til det fulle. En enkel greie for å kjapt øke styrken er å klemme sammen rumpa så hardt du klarer. Tenk at du har en mynt der bak som du skal holde fast ved muskelkontraksjon. Om du er skikkelig hardcore tar du faktisk frem en mynt og gjør det. Jeg vil i så fall anbefale deg å gjøre dette hjemme, slik jeg pleier å gjøre. Yeah right.

 

Press det ned!

Nei, jeg snakker ikke om de 10 Bic-Mækkene du nettopp kjøpte, men hendene og føttene dine. Klart, du presser ikke hendene i bakken under så mange andre øvelser enn pushups og varianter av øvelsen, men beina kan presses ned i så å si alle øvelser. Gå i pushupsposisjon og kjør et par pushups. Deretter presser du hendene ned i bakken så hardt du klarer og gjør det samme. Merker forskjellen, sant? Vel, det samme gjelder for føttene også, så bruk dette enkle trikset fra nå av.

Skru dem inn!

Ta frem et kosteskaft eller lignende og hold den rett ut foran kroppen din (tenk benkpress). Detter prøver du å brekke det ved å rotere høyrehånden mot høyre og venstrehånden mot venstre. Merker du at skuldrene blir vridd inn i skulderleddet når du gjør dette? Du vil med en gang bli mer stabil og styrkepotensialet øker drastisk! Gjør dette når du kjører benkpress eller pushups og merk forskjellen.

Pust med magen!

Pusten er noe av det viktigste når det kommer til styrketrening. Som nevnt tidligere vil et ustabilt element (mageregionen) føre til tap av kraftutvikling. De fleste av oss puster dessverre med brystet i stedet for magen og dermed blir forberedelsen til et løft svært redusert da det intra-abdominale trykket så å si blir fraværende sammenlignet med om du puster med magen. Et enkelt triks for å innlære dette er å legge seg ned på magen, puste dypt inn og ut og tenke at du skal presse magen mot underlaget for hver gang du puster. Du vil fort merke effekten. 

Så da er det bare å kjøre på, er det ikke?


 Eirik Sandvik

Daglig leder og Coach

www.sandvikstraining.com

Trykk her om du sliter med skuldersmerter!

Trykk her om du trenger en skikkelig oppvarming.
 

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter