9 strandtips

Etter nok en alt for lang vinter med alt for mye vær, er det endelig på tide å krype ut av igloene og inn i solsteken.

Vi har gjemt oss bort i boblejakker, dongeri og snowjogger alt for lenge, og nå har vi 2-3 tilmålte måneder på å vise fram alt vi har bygd opp eller ned det siste halve året.

Sommeren bringer alltid med seg en viss forventningsfull fryd over bedre tider – på alle områder – og en viss skrekk over at strandsesongen nok en gang har kommet litt brått på . Sånn «just in case» tenkte jeg å presentere 10 kjappe tips for de som ennå ikke føler seg helt komfortabel med å skulle trippe rundt på stranden i bare badebukse eller bikini. Det er faktisk håp om forbedringer også i siste liten!

De fem første anbefalingene kan og bør settes ut i livet umiddelbart av alle sammen, mens de fire siste er for de som virkelig ønsker å legge inn «dødsstøtet»!

1. Konsentrer deg om et perfekt sammensatt kosthold

Når det er strandsesong er det på tide å legge bulkingen bak seg og slå et slag for mindre kroppsfett og mer synlige muskler. Dette gjelder både for jenter og gutter, gammel og ung. Derfor er det nå spesielt nøye å sette sammen kosten riktig for at en muskuløs og definert kropp skal bli resultatet. Dersom du ikke allerede har gjort det, må du nå kutte ut alt godteri, brus og usunne matvarer fra ditt daglige kosthold. Totalt kutt! Alle måltider skal nå bestå av langsomme karbohydrater, rike proteinkilder og essensielle fettsyrer. En grei anbefaling er å innta 22 ganger kroppsvekt i antall kalorier, fordelt på 4-5 måltider utover dagen. Dersom man er mer redd for å miste muskelmasse enn man ønsker å miste fett, kan dette inntaket økes ved å legge til mer proteiner. Pass på å innta essensielle fettsyrer til minst to av måltidene. Gjerne bruk måltidserstatter til et par av måltidene for å gjøre det enklere å følge. Ha en spisedag i uka der du spiser det du har mest lyst på, men ikke la denne dagen skli ut til å bli tre!

2. Kjør kardio i tillegg til styrketreningen

– minst 3 ganger i uken
Dersom du ennå ikke har begynt med det, så er du nå nødt til å legge inn kardio i treningsprogrammet ditt. Dette vil virkelig kunne få fart på fettforbrenningen din, og før du vet ordet av det er magerutene på plass. I og med at vi nå har kort tid på oss, anbefaler jeg intervalltrening fulgt av moderat intensitet for dette formålet. 20-30 minutter passer bra (bruk gjerne oppsettet fra Maks Forbrenning i Release YOUR Potential programmet). For å få mest ut av de solfylte dagene, bør du legge forbrenningstreningen til morgenen før frokost. Husk å innta litt proteiner først for å hindre muskelnedbrytning! Ikke glem å tren de faste styrketreningene – vi skal bli definerte, ikke magre.

3. Drikk masse vann

Med vann skal vann fordrives! Det er faktisk slik at drikker vi lite vann, så holder kroppen på vannet og vi ser oppblåste og pløsete ut. Drikker vi derimot mye vann, vil kroppen også kvitte seg med det overflødige, samt at muskelcellene blir oppumpet og får deg til å se hardere og mer definert ut! 3 liter om dagen må du i alle fall få i deg – mer, dersom det er varmt og du svetter mye.

4. Begrens saltinntaket

For å øke muskeldefinisjonen enda mer, må du også begrense saltinntaket. Dette er noe alle kroppsbyggere og modeller gjør når de skal forberede seg til konkurranser eller fotoshoots. Dette er noe du ikke gjør konstant, men gjerne foran en spesiell begivenhet – strandtur i helgen, beach party eller lignende. En passe anbefaling er å moderere inntaket til cirka 1000 mg om dagen. Dette begynner du med cirka en uke før du skal i «ilden». Dagen før kan du begrense inntaket helt ned til 500mg. Det er allikevel viktig å etter dette opprettholde et normalt begrenset saltinntak, da dette er viktig for andre funksjoner i kroppen.

5. Bli hardere med kreatin

Kreatin er som vi vet veldig effektivt for å øke muskelstørrelsen og styrken. I tillegg fører kreatin til at muskelen svulmer opp av væske – dette vil gjøre at muskelen ser hardere og større ut og det drar vannet bort fra andre områder hvor det ikke er ønsket. Dette gjelder også for jenter!

De neste fem tipsene er for dere som virkelig ønsker å dra full effekt av den velbygde kroppen dere nå har. Slike «detaljer» kan faktisk utgjøre veldig stor forskjell i hvordan du framstår og ser ut!

6. Barbering av strategiske kroppsdeler

Har du veldig mye hår som dekker store deler av kroppen, vil en runde med barberhøvelen kunne utgjøre en veldig stor forskjell rent visuelt. Det sier seg selv at muskulatur som er dekt av hår, kommer dårligere frem enn glattbarbert hud. For gutta er bryst, mage og ryggpartiet mest kritisk. For de mer vågale, gjerne barber armer og bein også – musklene blir veldig tydelige og du er garantert oppmerksomhet! Barberhøvel er greiest å bruke, men dersom du er veldig hårete, kan det være en ide å gå over med maskin først. Få hjelp på partier det er vanskelig å nå. For jenter er det et «must» å barbere armhuler og legger, men ikke glem forside og bakside av lår også. Og for all del, ta underarmene i samme slengen dersom hårene er mørke og lange. Dette vil gi et hardere og mer definert utseende.

7. Brun deg litt på forhånd

Når kroppen er glatt og fin er det på tide å få litt brunfarge for virkelig å få den rette «finishen». En fin farge vil fremheve musklene og dekke over eventuelle cellullitter (appelsinhud). I og med at timer i solarium har vist seg å være skadelig over tid, vil jeg anbefale selvbruningskremer. Vær nøye i valg av merke, og spør på parfymeri om hvilken type som kan passe din hud best. Dagens utgaver er meget bra og gir en naturlig farge – du finner sjelden den gulaktige, stinkende typen som vi kjenner fra mange år tilbake. Vær nøye når du smører på kremen, slik at det ikke blir liggende krem i hudfolder og rundt knær, ankler, albuer, hårfester og lignende. Les bruksanvisningen nøye. Det er nok å smøre seg 1-2 ganger i uka for et jevnt og fint resultat. Bruk solkrem med høy solfaktor hele sommeren i gjennom. Dette vil føre til en dypere og jevnere hudfarge, og ikke minst redusere alle skadevirkningene solen dessverre har for huden vår.

8. Øv på posering

Ja, ingenting å le av det. Jeg mener selvsagt ikke at du skal stå å ta «lat spread» og «dobbel biceps» midt på stranda (dette har en tendens til å føre mer latter enn beundring med seg). Men du bør absolutt tenke over hvordan du ser ut både når du står oppreist, ligger og ikke minst når du går. Holdning er alfa og omega her. Bak med skuldrene, fram med brystkassen og litt ut med rumpa dersom du er jente. For all del ikke slep deg bortover stranda med lutet rygg og brystkassen innsunket – det ser ikke bra ut uansett fysikk! Faren for å overdrive er her absolutt til stede, men øv litt foran speilet først, så skal du se det gir resultater. Litt «oppumping» før du inntar solsenga, gir faktisk også en visuelt hardere kropp. Ja, det er faktisk sant!

9. Ha på deg riktig utstyr

Valg av solbriller, badebukse/bikini og andre typer «tilbehør» gir alltid ekstra oppmerksomhet dersom du velger riktig. Dersom du har korte bein, bør type bermudashorts ligge hjemme og en litt buet boxer være riktig valg. På samme måte dersom du er lang, så kan lange badebukser gjøre at beina ser kortere ut. Stramme hotpants har dårlig effekt dersom du har fett rundt magen – husk det. For jentene vil høy skjæring gi et inntrykk av lengre bein, mens hotpants/boxer vil få tynne, lange bein til å se mer muskuløse ut. Jenter bør også være nøye med valg av overdel til bikini – hengende bryster er aldri noen «storselger», så tung, stor byste krever stødig bh-topp som løfter og holder på plass. For å få fram v-form på overkroppen er halterneck (går rundt nakken) en slager.

Da gjenstår det bare å ønske alle god tur ut i sommervarmen.

– God sommer!

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Epost

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter