Øk kroppsvekten din med 10kg på 10 uker!

Jeg vil her presentere en kjempeenkel oppskrift…

Fedmeepidem eskalerer i et skremmende tempo. Dette har en rekke følger, blant annet psykiske lidelser, sykdommer, sosiale og økonomiske ringvirkninger av uheldig art. Dette er interesserer selvsagt popularjournalistikken, noe som kommer til uttrykk flere ganger i uken i de største tabloidavisene. Like populært er det ikke å skrive om de som sliter med det motsatte; det å gå opp i vekt.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du ved hjelp av en enkel og effektiv oppskrift, går opp 10 kg i løpet av 10 uker.

Det kan nok minne litt om en typisk ‘populærartikkel’ når jeg velger å hevde at du vil gå opp 10kg i løpet av 10 uker. ؅ garantere for noe konkret, er skjeldent lurt. Det vil uansett kanskje føre til at du velger å lese denne artikkelen – og det er det viktigste. Jeg vil nemlig presentere en kjempeenkel oppskrift, som ikke burde rive deg i skjorta økonomisk, sosialt eller helsemessig.

Invester i mutant mass

La oss si det først som sist; jeg har ingen økonomiske interesser i noen av anbefalingene jeg vil komme med i denne artikkelen. Dette er heller ingen PR-gimmick, snarere en anbefaling som bunner i kvalitet, økonomi, smak og effekt. Mutant Mass kommer fra den Kanadiske produsenten PVL – og er en såkalt «gainer». Den selges hovedsaklig i 6,8kg poser til alt mellom 649-849kroner. For en 6,8kg pose med protein, karbohydrater og fett, kan ikke dette sees på som noe annet enn kjempebillig.

Næringsinnholdet per 100g ser slik ut; 403 kcal, 20g protein, 65g karbohydrat og 6,9g fett. En måleskje inneholder 65g – noe som gjør at jeg anbefaler 2-3 måleskjeer per shake. Som du ser av næringsinnholdet inneholder dette vektøkningspulveret litt lite protein for mange. Selv om det først og fremst er en økning i karbohydrater jeg anbefaler for hurtig vektoppgang, vil jeg anbefale å tilføre shaken litt proteiner også. Jeg har prøvd ut en rekke proteinprodukter for å finne en optimal smak på blandingen. Selv om smaken er som baken, så føler jeg meg relativt sikker på at ingen kombinasjon er vassere enn Whey Tech (Proteinfabrikken) og Mutant Mass (PVL). Personlig pleier jeg å ta mellom 2 og 4 slike vektøkningsshakere om dagen med 2,5 måleskjeer med Mutant Mass og 2 måleskjeer med Whey Tech. Dette er ikke bare en effektiv måte å gå opp i vekt på – det er også relativt billig. Om man tar høyde for hvor enkelt det er i praksis å bare skylle nedpå med 2-4 slike shakere om dagen, så er det noe flere burde vurdere.

Det økonomiske aspektet
I de disse nedgangstider hva finans angår, hvor renten i en periode har satt et solid innrykk i privatøkonomien – har man vært nødt til å stille stadig strengere krav til forbruket. Trøsten får være at utlånsrenten er på vei ned – og at det tross alt ikke er mye som skal gå forran vår egen psykiske og fysiske helse.

6,8kg Mutant Mass koster i gjennomsnitt 749.- kroner. 3kg Whey Tech koster 699.-
195g (3scoop) med Mutant Mass koster 21,45kr. 45g Whey Tech (2 scoop) koster deg 10,48kroner.

De harde fakta blir følgende: (Inkl Vital Artic oil i parantes)
Energi: 957 kcal (1040kcal)
Protein: 73 gram (73g)
Karbohydrat: 133,5 gram (133,5g)
Fett: 14,5 (23,7g)
Pris: 31,93 kroner (36,89 kr.)

Jeg vil også anbefale 1 teskje eller spiseskje med Selolje (f.eks Vital Artic Oil). Dette vil gi deg 10g mer fett (82kcal). 1 flaske Vital Artic Oil koster 149kroner og varer til 30 doseringer (300ml). Dette betyr at hver dosering koster knappe 5 kroner (4,96).

Alt i alt vil en slik dosering med Mutant Mass, Whey Tech og Vital Artic Oil koste deg 36,89kr. 3 doseringer per dag tilsvarer ca 110kroner – eller ca snaue 3000 kroner per måned.

Om du tar høyde for at også annen mat koster, i tillegg til at du ved hjelp av disse 3 shakene sikrer deg det nødvendige inntaket for protein, essensielt fett, fiber, en rekke vitaminer og mineraler (osv) – vil jeg påstå at dette er i øverste sjikt av billige løsninger 🙂

Behovet for energi til en som ønsker å gå opp i vekt
3 slike shakere tilsvarer omtrent 3000kcal. Energibehovet til en som ønsker å gå opp i vekt varierer veldig med kjønn, alder, genetikk osv – men en retningslinje som virker relativt treffende er minst 40kcal per kg kroppsvekt, og opp mot 50kcal per kg kroppsvekt ut fra aktivitetsnivå, metabolisme, osv. Jeg pleier å generalisere dette til 45kcal per kg kroppsvekt. For en person på 75kg blir det 3300kcal per dag. Vi har her altså ca 330 kcal vi må få i oss via mat. Dette kan være fet fisk, nøtter, grovt brød, havregryn, brun ris, fullkornsris, fullkornspasta, grove knekkebrød, magre meieriprodukter, osv. Husk at dette er et minimum, slik at du burde absolutt prøve å sette opp 2-3 måltider ekstra med overnevnte alternativ. Har du råd til det ville jeg også prrøvd å fått i meg litt frukt og grønnsaker samt bær, hver eneste dag. Disse er stappfulle med mye helsebringende snadder (deriblant antioksidanter).

Økonomipakken – for deg med mindre å rutte med
For noen vil 3000 kroner være i overkant, enten man kutter ned på byturene, annen mat, eller mobilbruken. Dette hører strengt tatt med til skjeldenhetene – men vi skal ikke neglisjere disse. For å gjøre denne massive blandingen billigere kan du velge å bytte ut halvparten av Mutant Massen (ca 95g) med 100g havremel. Om du i tillegg kutter ut Whey Tech og heller legger til en av billigproteinene til Tech Nutrition (f.eks Basic) – så vil regnestykket bli langt lavere. Dette er nødvendigvis ikke noe kompromiss for kvalitet – bare for smaken.

Nå som du har lest deg ned hit, kan jeg jo si at 10kg på 10 uker ikke er urealitisk, men ikke noe jeg kan love. Det jeg kan love deg er at du skjeldent vil finne det lettere å gå opp i vekt. Økonomi, kvalitet og smak er faktorer som virkelig blir ivaretatt – og er det noe som er viktig for vektoppgang (eller nedgang) så er det kontinuitet. Termostaten i hjernen (som bestemmer kroppsvekten) vil motarbeide deg så langt det er mulig – men vil, hvis du står på – gi opp, og la deg gå opp til den ønskede vekten.

Da håper jeg at du i det minste har fått en grunnleggende forståelse for hvor enkelt det kan gjøres. Nå skal jeg sette navnet mitt under artikkelen, og nyte en fortreffelig shake med Mutant Mass og Whey Tech. Visste ikke at noe kunne blande seg så godt – være tynt og lettdrikkende, samtidig som det kan kalles en delikatèse i «kosttilskuddverdenen».


Robert Eilertsen er en av Norges mest populære personlige trenere, og driver bl.a nettsidene; www.fitnesstomorrow.no og www.bedreviteren.no. Har du ros, kritikk eller spørsmål til artikkelen kan du ta kontakt med Robert via e-post robertoleh@hotmail.com

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter