ABCDE metoden – Anabolic Burst Cycling of Diet and Exercise

Espen Steenberg har prøvd ut ABCDE metoden, les hans erfaringer
Fredrik Paulun er Nordens mest kjente ernæringsforsker, les her hva han synes om ABCDE metoden

Jeg synes at ABCDE metoden er veldig interessant og tror at den kan fungere.

Jeg har alltid anbefalt variasjon slik at kroppen da aldri venner seg til et spesielt mønster. Du minsker da risikoen for at dine treningsresultater skal stagnere.

Det som er mest tiletalende med ABCDE-metoden er at du utnytter de beste periodene av dietten OG opp bulkningen.

Om du har vært på en diet så vet du at kiloene raser av den første tiden, for deretter å dabbe av. Samme sak gjelder om du plutselig spiser mye mer. De første ukene legger du på deg muskler, men snart minsker muskelveksten og du legger bare på deg fett isteden.

Med ABCDE-metoden slipper du fasen da din diet eller oppbygning venner seg mot deg og du opplever isteden bare de første periodene som GIR resultat. For den som ikke liker å regne kalorier, kan det også gi en viss effekt om man overspiser (ca 500-1000 kcal mer en normalt) i to uker, for igjen gå tilbake til det normale i to uker. Din appetitt kommer ikke til å være så stor siden kroppen kjenner at den har fått riklig med energi, så du kommer derfor til å utføre en mini diet uten å merke noe til det.

Hvem har kommet på ABCDE metoden?
ABCDE metoden er funnet opp av en svensk forsker ved navn Torbørn ؅kerfelt. Han studerer medisin på Uppsala universitet. Torbjørn trener så klart selv, og benytter abcde metoden. Han veier rundt 120 kg med ca 8% kroppsfett og er dessuten en steroid motstander.

Hva går ABCDE metoden ut på?
ABCDE metoden går ut på at man har et veldig høyt kaloriinntak i ca 12 dager etterfulgt av et veldig lavt kaloriinntak i 12 dager, og dette skal gjøres i sykluser. Dvs. si at man først bulker opp i tolv dager for å siden deffe i tolv dager. På denne måten tilvenner ikke kroppen seg noe fast system som igjen bidrar til flere positive reaksjoner.

Hvorfor bulker man bare i tolv dager?
I et studie lot man testpersonene spise 1200 – 1600 Kcal ekstra per dag. Deres blodprøver viste at ulike viktige hormoner som IGF-1, Testosteron, og insulin økte progressivt og mengdene ble fordoblet på 14 dager. Men på dag 14 så begynte mengdene av de aktuelle hormonene og minske.

Finnes det studier som viser at ABCDE metoden fungerer?
I en 12 dagers studie lot man testgruppen innta et høyt kaloriinntak. Etter 12 dager så hadde de lagt på seg ca 2 kg muskler og ca 1 kg fett.

Etter de 12 dagene lot man siden testgruppen følge et lavt kaloriinntak i 12 dager. Resultatet viste da at de mistet ca 2 kg fett og ca 1kg muskler.

Så etter den syklusen så hadde testgruppen mistet ca 1kg fett og økt 1 kg ren muskelmasse, På KUN 24 dager!

Oppsummering
Under bulk perioden kan man legge på seg dobbelt så mye muskler som fett ,og under deff perioden kan man miste dobbelt så mye fett som muskler.

Testgruppen besto av menn som ikke drev med styrketrening, så om de hadde trent aktivt skulle muskeløkningen sansynligvis være enda større!!

Så hvor mange kalorier skal man spise under bulken respektive deffen?
I følge Torbjørn så skal man under bulk fasen følge denne formelen

( kroppsvekten x 24 = antall kalorier + 1500 )

Hvis man veier for eksempel  100 kilo skal man multiplisere det med 24 og plusse på 1500 som blir ca 3900 Kcal.

Under deff fasen så er formelen følgende

( kroppsvekten x 16 )

Hvis man veier for eksempel 100 kilo skal man multiplisere det med 16 som blir ca 1600 Kcal.

Om man ikke skulle gå opp i vekt under bulkfasen så anbefales det at man legger på ytterligere 500 Kcal.

Om man ikke skulle miste vekt under deff fasen så anbefales det at man tar bort 300 Kcal .

Espen Steenberg har prøvd ut ABCDE metoden, les hans erfaringer

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter