Alice Fjelldal (31) debuterer i Bikinifitness

Alice trente Muay Thai fire ganger i uken på MMA Trondheim. Høsten 2016 ville hun prøve noe nytt. På Sandefjord Open debuterer hun i Bikinifitness. Vi har tatt en prat med henne.


Alder:
31 år
Høyde: 162cm
Vekt. On-season: 54 kg Off-season: 58 kg
Bosted: Trondheim
Jobb: Back office i et distribusjonsselskap
Coach: Line Celius
Klubb: Kaliber FKK
Sponsor: Ingen
Instagram: @alicefjelldal

Når bestemte du deg for å satse på bikinifitness – og hvorfor akkurat bikinifitness?

Jeg har alltid vært glad i å trene mye, men i høst kom jeg til et punkt hvor jeg trengte et mål å jobbe mot. Bikinifitness er en mye tøffere idrett enn det folk flest tror, hvor man trenger store mengder disiplin og mental styrke, og dette var noe jeg ville utfordre meg selv på. Jeg valgte Bikinifitness fordi jeg liker det elegante med denne grenen. Det er ikke bare kropp som er i fokus, men også utstråling og eleganse. 
Jeg har lært utrolig mye om meg selv, og angrer ikke et sekund på at jeg begynte.

Jeg skulle bare ønske jeg visste mye tidligere hvor utrolig stort utbytte man får av å ha en profesjonell til å sette opp kostplan og treningsprogram for deg. I alle år har jeg gått og tenkt at dette har jeg jo kontroll på, men når jeg ser de utrolige resultatene jeg fikk bare ved å endre på små detaljer i kosten, samt fikk et treningsprogram spesialtilpasset min kropp så er jeg ikke i tvil om at dette er noe alle og enhver som har en viss interesse for trening og kosthold burde benytte seg av.

Jeg anbefaler StrongBody til både kjente og ukjente, og kommer til å fortsette med oppfølging derfra, også etter sesongen er ferdig.

Hvor lenge har du trent?

Jeg har trent styrke i mange år, men ble virkelig dedikert for omtrent 2 år siden.

Hvor mye har du gått ned?

Siden starten på diett i november har jeg gått ned ca. 4 kg.

Du trener på MMA Trondheim også? – Hvordan lar det seg kombinere med fitness?

I tillegg til styrketrening, trente jeg Muay Thai på MMA Trondheim 3-4 ganger i uka før jeg begynte med fitness. I begynnelsen av oppkjøringen tok jeg en økt eller to i uka i tillegg til de oppsatte styrkeøktene, men det ble fort for mye. Jeg måtte derfor kutte ut de aktive treningene der, så nå stikker jeg heller innom for å slå av en prat og se på de andre trene.

Det er utrolig godt miljø i klubben, og jeg får mye støtte og hjelp derfra. De gutta der vet mye om vektkutt og hard jobbing, så jeg får både gode råd og pep talks når det trengs. Gleder meg til å komme tilbake i trening igjen etter sesongen.
Shoutout til den evig positive og hardtarbeidende Coach Thom Whillock, som gjør enhver trening til 1,5 time med ren og skjær glede.

Hvordan spiste du før?

En typisk dag bestod av havregrøt til frokost, cottage cheese eller frukt som mellommåltid, brød med pålegg til lunch, nok et mellommåltid, rent kjøtt eller fisk med grønnsaker grove karbohydrater til middag. Jeg spiser som regel sen middag etter trening, så det var sjelden behov for kveldsmat. Jeg tok heller en shake og noen riskaker etter trening.

Hvordan spiser du nå?

Kostholdet er ikke så ulikt det jeg er vant til. Det eneste som har forandret seg er at jeg spiser flere måltider, mer variasjon innad i måltidene og at det nå ikke er rom for noen utskeielser. Jeg er veldig gla i ren mat, og synes kostplanen fra Strongbody inneholder utrolig mange spennende måltidsforslag. Jeg spiser fortsatt stort sett havregrøt til frokost, men lunchen varierer jeg med alt fra omelett med roastbiff og ost, til mager kesam med bær, og av og til en kyllingsalat med grov pasta.

Til middag går det mye i kylling, svinekjøtt eller torskt med grove karbohydrater og masse grønnsaker.

Til kvelds blir det enten proteinpannekaker med syltetøy, egg og kalkunbacon eller kesam med bær.

Jeg føler ikke at jeg savner noen matvarer på denne planen, og det er bare fantasien som setter en stopper for hvor mye godt man faktisk kan lage på diett.

Har du noen som følger deg opp mot konkurransen(e)?

Jeg får mye støtte både fra Kaliber, den fantastiske coachen min, Line, og de andre jentene jeg stiller med, men mine største støttespillere nå er helt klart samboeren min Yann, familien og vennene mine.

Bruker du kosttilskudd?

Jeg bruker minst mulig tilskudd, både on- og offseason. Jeg holder meg til proteinpulver og BCAA, samt krealkalyn i perioder.

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen og hvilke forventninger har du?

Jeg stiller i Sandefjord Open og Oslo Grand Prix. I og med at dette er min debutsesong og jeg ikke vet helt hva jeg går til, har jeg som hovedmål å ha det gøy og utfordre meg selv. Så får plasseringen bli som den blir. Men topp 6 hadde jo vært utrolig gøy!

Har du noen hobby ved siden av treningen?

I tillegg til Muay Thai er jeg aktiv i baseballmiljøet, både gjennom styreverv i Norges Soft og Baseballforbund og trening. I kommende sesong er jeg også oppmeldt som spiller for Trondheim Baseball i den aktive serien, så det blir en spennende vår og sommer.

Vi har fått et utrolig flott anlegg på Lade i Trondheim, så jeg håper på en lang og varm sommer, med mange lange kvelder på baseballbanen.

Noe du vil føye til selv?

Ellers vil jeg si at jeg gleder meg utrolig masse til den kommende sesongen, og at jeg er evig takknemlig til coachen min, Line for alt jeg har lært om meg selv og hva jeg er i stand til å få til.

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter