Alternativer til benkpress?

Om det er EN øvelse alle vil ha og alle snakker om, så er det benkpress.

At presset om å benke er der, er det liten tvil om og i motsetning til dette elendige forsøket på en spøk, så er det så absolutt ikke berettiget med dette benkpresset (wops, klarte ikke dy meg). MŅ man kjøre benkpress for å optimale resultater? MŅ man benke for å bygge muskler, for å bli sterkere, for å bla bla bla.. Svaret er NEI!

Det er riktignok visse situasjoner som tilsier at du MŅ kjøre benkpress. Disse er: når det er din tur til å kjøre benkpress i en styrkeløftkonkurranse og når presset for å ikke benke blir for stort, da er det igjen klart for benkpress (sorry, det er seint og jeg har enda dårligere humor enn vanlig). Bare with me?

Siden denne spalten (ja, la oss kalle den det) handler om kjappe trenings-tips går vi rett på sak.

Benkpress er en glimrende øvelse, men det er ikke alltid det er like smart å benytte seg av den. Skader, smerter og ulike målsetninger er et par stikkord.

Så hva med et par alternativer?

PS: Dette er kjappe trenings-tips, så jeg går ikke inn på grunn eller forklaring i denne omgang. Spør heller i kommentarfeltet om du skulle lure på noe.

Alternativ  1 Board press (du kan her også feste en 1,5 liters flaske fylt med vann på samme måte som denne 3 board pressen som demonstrert her)

Alternativ 2 Floor press med frivekter

Alternativ 3 Floor press med stang

Alternativ 4 Pushupsvarianter (her er det bare å velge og vrake!)

Så, der har du et par alternativer om du ikke lenger orker benkpresset

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter