Andre Stavseng debuterer i Men`s physique

Til høsten er det klart for konkurranser igjen. Vi bruker i forkant å ta en prat med utvalgte utøvere som skal stille.

Alder: 27 år
Høyde: 174cm
Vekt. On-season: 70kg
Off-season: 80-82kg
Bosted: Ålesund
Jobb: Byggingeniør hos Moldskred.
Instagram: @andrestavseng
Klubb: Kaliber FKK
Coach: Line Celius
Sponsor: Gymgrossisten

Når bestemte du deg for å satse i Men’s physique– og hvorfor akkurat Men’s physique?

Jeg har trent lenge, økt mye i styrke og begynt å forme en bra kropp gjennom mange år. Jeg har tenkt mye på å stille tidligere, men endte til min store fortvilelse opp med blindtarmbetennelse og operasjon rundt juletider 2017. Dette førte til 4 uker helt treningsfri, mye smerte og lite mat. Når jeg lå i sykesengen og var helt på bunn hadde jeg bare ett ønske. Det var å bygge meg opp til en konkurranseform og stille. Ønsket ble spikret og jeg tenkte det var på tide å bruke det jeg har bygd
og jobbet for store deler av livet mitt.

Hvor lenge har du trent?

Jeg gikk nesten på hendene før jeg kunne gå på beina, og har hele livet vært aktiv både med parkour, turning og sykkelsporter. Startet med styrketrening som 16 åring, men i løpet av mine 11 treningsår har det ikke blitt tatt ordentlig seriøst før de siste 6 årene. Det var da jeg begynte lese meg opp angående korrekt trening og kosthold.

Hvor mye har du gått ned?

Gått ned snart 10kg totalt. Vektnedgangen har gått gradvis og kontrollert.

Hvordan spiste du før ?

Før diett var jeg en storspiser, men spiste egentlig helt likt som på diett (bare mye mer) og hadde mange cheat måltider. Spiser reint mat, men samtidig i store mengder for å kunne klare å bygge opp muskelmasse. Jeg har alltid vært svært aktiv og får stadig høre jeg har alt for mye energi, som igjen gjør at jeg forbrenner mye. Skal selvfølgelig ikke legge skjul på at jeg ofte tok de lette valgene med en pizza, burger eller noe annet godt for å få inn kalorier. Favorittene her er helt klart hjemmelaget pizza, kylling quesedilla og taco.

En vanlig dag kunne se slik ut:

 • Frokost: På grunn av dårlig tid om morgenen gikk det mye i «havregryn Shake» som vil si havregryn, proteinpulver og melk godt blandet med stavmikser og drukket på under minuttet.
 • Lunch: Blir spist på jobben der vi får servert brødmat med valgfritt pålegg. Der pleide jeg å spise 4-5 skiver med leverpostei/ ost og skinke/ makrell i tomat + en proteinshake med 2 scops i vann.
 • Mellommåltid: Ble også spist på jobb der jeg klinket nedpå en banan, eple eller appelsin + noen skiver utifra hva magen ønsket.
 • Middag: Ble spist etter jobb gjerne i 5-6 tiden før trening, hvor jeg som oftest spiste karbondadekjøttdeig/kylling/biff med pasta eller ris med en liten knert salat. Ble også ofte produsert frem en hjemmelaget pizza/taco/lasagne. Andre ganger om tiden ikke strakk til, eller tanken på å lage mat var håpløs, ble det bestilt pizza (som helt ærlig er en favoritt)… I helgene gikk det som oftest i taco og/eller pizza, samt noe godt på kvelden. Når det gjelder godt på kvelden har jeg en ulempe som også kan ses på som en fordel; allergi. Med en kryssallergi kan jeg ikke spise så mye av melkeprodukter type sjokolader osv. Men derimot ble potetgull ett godt
  alternativ.
 • Kvelds: Havregryn/ pannekaker (og av og til fastfood).

Hvordan spiser du nå?

Spiser i teorien helt likt som før, bare i mindre mengder og minus pizza. Har med plan fra StrongBody full kontroll over kalorier og makroer.

En vanlig dag kan være:

 • Frokost: Havregryn med melk/ proteinpudding med nøtter og frukt eller brødskiver med valgfritt pålegg som stemmer med kcal inntak og makroer.
 • Lunch: Blir som før spist på jobben og spiser nøyaktig det samme bare i mindre menger.
 • Mellommåltid: Blir spist på jobb, og likt som lunchen det samme som før bare mindre mengder.
 • Middag: Det går i speltlompepizza, karbondadekjøttdeig/kylling med pasta eller biff og poteter. Selvfølgelig sammen med en stor andel grønnsaker.
 • Kvelds: Kesam+bær/speltlompe pizza/ havregryn/ proteinshake / knekkebrød/ pannekaker med sylte eller brødskiver med pålegg. Som oftest en omelett med ost og skinke + brødskiver.

Hvordan synes du det har vært å være på konkurransediett?

I starten merket jeg fort en stor forskjell når jeg gikk fra å spise så mye som jeg gjorde, til å gå på underskudd. Det tok likevel ikke lange tiden før jeg fikk tilvent kroppen matmengden, og fikk en fin flyt i måltidene. Etter dette har jeg ikke hatt noen problemer, og har heller ikke spist ett gram mer en jeg skulle. Når jeg først skal utføre noe skal det gjøres riktig, og dermed er jeg svært bastant på å ikke spise mer (eller mindre) enn det jeg skal (dvs; no cheats).

Har hørt fra tidligere deltakere at energinivået har sunket mot slutten, men med min energi blir jeg trolig mer mot normalen. Med andre ord har jeg ikke oppfattet dette som et problem hittil.

Har du noen som følger deg opp mot konkurransen(e)?

Det er min fantastisk gode coach Line Celius som følger meg frem mot konkurranse. Line er eier av Kaliber Gym, grunnlegger av Strongbody og IFBB coach, hun sitter på mye kunnskap som jeg er så heldig å få lære av. Ved siden av å være coach, er hun også en enorm støtte og motivator, og er dyktig på å holde meg på riktig sti innenfor trening og kosthold (slik jeg ikke går meg vill før konkurranse). Hun er også alltid tilgjengelig for spørsmål og gode samtaler, om det er på kvelden
eller midt på natten… Sover egentlig denne damen?

Bruker du kosttilskudd?

Jeg benytter produkter jeg får av gymgrossisten:

 • Omega 3
 • MultiVitamin
 • C-vitamin
 • Kreatin
 • Proteinpulver

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen og hvilke forventninger har du?

Jeg stiller som debutant i Men’s physique, og er påmeldt Gardemoen Open 15.September, samt NM 28-30.September. Forventningene mine til konkurransen er å komme til en finaleplass. Jeg ønsker selvfølgelig innerst inne og havne i toppen, men tørr ikke ha for store forventninger som gjør fallhøyden stor om det ikke går som ønsket. Jeg er en fighter med et intenst konkurranseinstinkt, og har alltid elsket og vinne. Dette tar jeg selvfølgelig med meg på scenen.

Har du noen hobby ved siden av treningen?

Ved siden av treningen og min fulltidsjobb som byggingeniør blir det brukt mye tid på hunden og fruen. Jeg er også aktiv på freerunning/parkour fronten, samt turning og calisthenics workout når været spiller på lag.

Jeg har også oppigjennom livet vært aktiv i den musikalske verden der jeg opptrer som sanger/rapper, og spiller både gitar og trommer.

Noe du vil føye til selv?

Året 2018 ble startet i en sykehusseng, utsultet og tynn som en flis med 15 sting i magen etter blindtarmoperasjon. Da jeg var i stand til å trene igjen 4 uker senere, satte jeg inn giret mot konkurransekroppen. 9 måneder senere står jeg klar til å innta scenen, med den beste fysikken jeg noen gang har hatt. Stor takk til Line Celius som har hjulpet meg på rett spor innen kosthold og trening, og for all lærdom hun har gitt meg. Stor takk til min samboer Andrea som også har gått på
diett ved min side og støttet meg hele veien. Vil videre få takke familie, venner og alle som har støttet meg fra sykesengen til der jeg er nå. Og ikke minst all støtten jeg har fått via Instagram!

Dette gir meg en syk motivasjon til å gi alt! Gymgrossisten fortjener også en stor takk for å stå meg i ryggen og gir meg støtte.

Husk alltid og sette deg et mål, gjerne større enn du ser for deg. Ta på deg headset, skru på musikken og jobb mot dette målet! Hver dag!


Kjenner du noen, eller skal du selv konkurrere til høsten? Send oss en mail til redaksjonen@iform.no 

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter