WEB-TV: På trening med Arild «Hulk» Haugen

Arild «Hulk» Haugen
(født 30. desember 1985 i Sirdal)

Jeg skal løfte DOBBELT så mye som de andre i Strongman-Norge!

Han vant Norges Sterkeste Mann i 2007 og 2008.

I 2009 trappet han ned satsingen på strongmankarrieren og tok opp boksing som ny idrett. I desember 2009 debuterte Haugen i bokseringen med seier på knockout etter 45 sekunder. Han slo ut latvieren Pavel Dolgovs med en rett venstre.

iform.no ble med Arild på en tøff treningsøkt. Her kan du se og høre om hans framtidsutsikter inkludert hans tøffe trenings filosofi.

Løft som Arild Haugen har gjort

  • 400 kg + i markløft
  • wsm steinserien på 16 sekunder (verdensrekord)
  • 185 kg apollonsaxle

PÅ TRENING MED Arild «Hulk» Haugen

Reportasjen ble filmet 1 september 2011. Arild dro aldri til WSM 2011 da han fikk beskjed om at han var 2 reserve. – Vi har prøvd å klipt ned minst mulig fra økta med Haugen.

Arild snakker om kosttilskudd

Finnes det noen hardere ekstremsport enn strongman?

Det er vel opp til hode som bedømmer det. All ekstremsport er hardt og tøft på sin måte. Jeg vil ikke sette det opp mot hverandre for mye. Strongman er sinnsykt hardt og tøft blandt de beste i Norge. Derfor er det ikke en breddeidrett. Vil du gjøre noe enklere og tryggere kan du spille fotball for eksempel.

Hvordan klarte du å havne i en slik tøff sport i så ung alder. Hva drev deg?

En sinnssyk oppvekst. Hehe, neida. Jeg er en spesiell mann som blir tilfredsstilt av spesielle ting, som boksing og strongman. Ekstreme ting og ekstreme mennesker tiltrekker meg. Jeg er vant med å jobbe og stå på selv for å få til ting. Ingen ting kommer gratis og all suksess uansett hvor, har en ting felles, HARDT ARBEID over tid.

Du har et veldig stort hjerte, noe vi alle har sett i dokumentaren om deg på TV2. Hvordan har du klart å bevare så mye omtanke og medfølelse? Er det ikke lett å miste disse sidene ved seg selv i en så tøff og hard sport?

Tusen takk for at folk ser den siden av meg også. Svend Karlsen sa en gang noe smart til meg; de du møter på veien opp, treffer du også på veien ned. Tenk på hvordan du vil ha det da. Jeg prøver å leve etter visse normer. Ærlighet, rettferdighet, ydmyket ovenfor andre mennesker og respekt. Det er egentlig enkle leveregler. Å behandle andre slik du selv vil bli behandlet. Men av og til kan jeg være litt kort og avvisende. Da må jeg bare beklage det, men under mye mye trening og at du alltid må gi så mye av deg selv koster krefter.. Av og til vil jeg bare være Arild. For eksempel hvis jeg er på gymmet eller i butikken liker jeg best å bare være normal og ikke hulken eller noen kjendis. Folk stiller av og til umenneskelige krav til deg men gang du blir en profil. Jeg er bare en vanlig gutt med enorm vilje. Jeg lever for sporten og treningen i seg selv. Jeg er ikke mer unik enn andre. Jeg er bare villig til å ofre litt mer og kanskje trene litt hardere.

Vil du takke noen til slutt?

Alle som leser dette. Det er lett å si «ingen nevnt, ingen glemt». Men det er rett og slett så sinnssykt mange personer som har hjulpet meg på mange områder fra sponsing, profilering, tv team, managere, trenere, kolleger, familie, venner, fans osv…. Uten alle rundt meg hadde jeg ikke vært der jeg er nå. Tusen takk. Dere vet selv hva dere har bidratt med.

Arild Hulk Haugen på Showman TV2

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter