Arve Kristoffersen

Arve jobber som personlig trener – Du ser han på scenen i Athletic Fitness på Norway Open!

Iform.no følger utøverne som skal konkurrere høsten 2012
Norway Open ? «battle of champions» og ny bikiniklasse!

Arve jobber som personlig trener – Du ser han på scenen i Athletic Fitness på Norway Open!

Navn: Arve Kristoffersen
Alder: 33
Bosted: Trondheim
Arbeide: Personlig trener
Høyde: 167
Vekt-Off-season: 68
Vekt-Konkurranse: 63
Sivilstatus: Samboer

Meritter :

3.plass Fredrikstad Open 2012 Athletic Fitness ؅pen klasse (3/14) 8.plass Oslo Grand Prix Athletic Fitness -180cm (8/17)

Fortell litt om deg selv:

Er en aktiv sjel som lider av kroniske tilfeller av for lite timer i døgnet. Jobber fulltid som personlig trener, samt et par jobber til på si. Da blir det ikke mye tid til å sitte i ro, når man legger til trening og søvn.

Når begynte du å trene?

Har trent stort sett hele livet, alt fra fotball, snowboard, skateboard, kampsport og på treningsstudio. Startet vel på treningsstudio i 16-17 års alderen, men det ble aldri noe seriøst før i midten av 20-årene.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Må nesten si bryst og ryggstrekkere. Har lett for å bygge bryst, så jeg føler at det ligger godt an, samt at markløft er favorittøvelsen, så da blir det fort de musklene som får litt ekstra oppmerksomhet.

Har du noen tips til en nybegynner?

Oppsøk fagpersoner som virkelig vet hva dem driver med, ikke bare dem som ser slik ut. Lær hvordan du skal både spise rett, og ikke minst trene riktig og balansert fra dag 1. Da unngår du mye frustrasjon grunnet uteblivende resultater, skader, osv. Det tar mye lenger tid å rette opp problemer siden, enn å gjøre det rett fra starten av. Husk, du har kun én kropp.

Hva er dine mål og ambisjoner?

Jeg ønsker først og fremst å gjøre mitt beste i de førstkommende konkurransene nå i høst, men det er jo ikke å legge skjul på at det å stå på toppen av pallen en dag, hadde vært utrolig godt.

Hva er fordelene og ulempene med denne sporten synes du?

Jeg vil trekke frem 2 store fordeler. Det ene er den utrolige mestringsfølelsen man får når man står der på scena, og alt det harde arbeidet gir mening. Du hører lyden fra publikum, og det gir deg en utrolig energi og god selvfølelse. Det andre er miljøet. Fellesskapet i denne idretten er utrolig god, og alle støtter hverandre, og prøver å gjøre hverandre til den beste man kan bli. 

Ulempene er helt klart det psykologiske aspektet som det kan føre med seg. De som ikke er vant til å være nøye med både kost og trening kan f.eks utvikle et anstrengt forhold til både mat og kropp.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?

09.00-10.00 Står opp,  går ca 1t tur
10.00-12.00 Starter på jobb
14.00-16.00 Trening
16.00-22.00 Jobb igjen
01.00-02.00 Leggetid

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt!

Trener en såkalt løpende ABAC-splitt, dvs at kroppen er delt opp i 3 (a,b,c) hvor muskelgruppe a kjøres 2 ganger pr. syklus, og b og c 1 gang.

Dag 1(a): Bein,
Dag 2(b): Bryst, skuldre, triceps,
Dag 3(a): Bein,
Dag 4(c): Rygg, biceps, mage

Repetisjonsmessig kjører jeg baseøvelser som 3×8 rep, og mindre muskelgrupper med MYO-reps.

Fortell oss litt hvordan du spiser

Spiser etter periodisk faste, hvor fasten varer fra kl 23.00-16.00. Prøver å trene i fastevinduet, slik at jeg er ferdig å trene til jeg kan starte å spise. Inntar da 10g BCAA før trening.
Har delt maten min opp i 4 måltider, hvis jeg inkluderer post-training carb/prot.

En dag kan f.eks være slik:
Måltid 1: 60g karb i form av Riskaker, rosiner og 30g proteinpulver, Måltid 2: 80g Havregryn kokt til grøt med 2 egg og 2dl melk Måltid 3: 400g Kjøtt/kylling, 100g ris og 150g grønnsaker Måltid 4: 300g Cottage cheese + fun light

Har du selv satt opp dietten eller har du fått noen hjelp til det?

Har satt den opp selv. Liker å prøve ut forskjellige teorier på meg selv, for å kjenne på hvordan jeg responderer på det. Forrige diett hadde jeg mange små hyppige måltider, mens denne gang er det få store. Føler at fysikken har endret seg bra den siste tiden, så det blir spennende å se sluttresultatet.

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?

Av tilskudd bruker jeg som tidligere nevnt BCAA, protein, kreatin, multivitamin, og omega-3.

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?

Spis mest mulig ren mat og krydder. Det finnes mye ugunstige tilsetninger i ferdigmat og krydderblandinger. Prøv også å kutte gluten fra kosten. Ellers er generell aktivitet en vinner.

Beskriv deg selv med fem ord

Blid, sta, målrettet, hjelpsom, travel  

Jeg vil takke mine venner, teamet på Kaliber FKK for all hjelp, og ikke minst sponsorene mine for all støtten: MyRevolution, Tonje ved Axis Kropp og Helse, og Tina ved Headmasters.

Bilder av ARK Media og Nathalie Dahl Naalsund

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter