Beta-Alinin og kreatin

Beta-Alinin er det nye store innen kosttilskudd og gir en økning av carnosine i muskelcellene.

Carnosine er som en ph buffer som hjelper til å holde en bedre ph verdi i cellene under intensiv trening som gir produksjon av H+ ioner og melkesyre. Carnosine er i høyest konsentrasjon i type 2 fibre (eksplosive muskelfibre). Studier viser seg at en mnd inntak av 4gr av Beta Alinin pr dag gir en økning av carnosine i muskelcellene med 60-80 %. Flere studier viser god styrke økning for idrettsutøvere og kroppsbyggere på styrkeøvelser på beina over 4-6 uker. Beta –Alinin anbefales for utøvere som bedriver eksplosive bevegelser i sin idrett og kroppsbyggere/fitnessutøvere.

Kreatin har visst seg å kunne øke muskelmassen og å øke IGF-1 aktiviteten i muskler etter trening.

Kombinasjonen Kreatin og Beta-alinin virker svært godt når de brukes sammen. En studie som nylig ble gjort besto av tre grupper 1) kombinasjon av Beta-Alinin 4gr og kreatin 5gr pr dag 2) Kreatin 5gr pr dag 3) kontrollgruppe som inntok en placebo. I løpet av 10 uker økte gruppe en betraktelig i ren muskelmasse og styrke, gruppe 2 økte i styrke men man så ingen forskjell i muskelmassen, gruppe 3) en liten styrke økning men ingen forskjell i muskelmassen. Gruppene gjennomførte øvelsene benkepress og knebøy. Kontrollgruppen hadde opp til 5 kg i styrke økning på øvelsene og Beta-Alinin gruppen gikk opp fra 12 -25 kg i vekt på de to øvelsene.

Beta–Alinin tas opp best om du deler opp inntaket til 4 ganger daglig.

Ukens tips: bruk aminosyrer til alle måltidene. Studier viser at 10gr aminosyrer til alle måltider gir en økning i fettforbrenningen. Særlig effektivt er de essensielle aminosyrene. Selv bruker jeg BCAA som inneholder Leucine som også setter i gang muskeloppbyggingen veldig effektivt.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter