Bli like fit som Brad Pitt

Har du noen gang latt deg facinere eller imponere av fysikken til en skuespiller i en film du har sett?

Og lurt på hvordan de tilsynelatende til en hver tid greier å forvandle fysikken sin fra film til film, ofte bare i løpet av noen få måneder?

Har du også tenkt at du gjerne ville hatt vedkommendes fysikk eller utseende, eller evne til å i løpet av kort tid forandre din fysikk (til det bedre selvsagy) radikalt?

De fleste har vel det, og selv om det skal noe til å se ut som disse vellykkede menneskene som får skreddersydd treningsprogrammer og kostholdsplaner av eksperter som følger dem opp døgnet rundt, kan det være interessant å seg på noen eksempler fra disse menneskenes liv, og hva de gjør eller har gjort for å komme i superform. Det kan jo alltids være fristende og prøve seg på en ren kopiering, og se om man kan oppnå det samme selv. Jeg tenkte derfor at jeg skulle presentere et eksempel på hvordan selveste Bradd Pitt forberedte seg til filmen Fight Club.

Pitts bakgrunn

Brad Pitt sin kropp er vel kanskje den, av dagens mannlige skuespillere, som har fått mest oppmerksomhet og omtale, de siste 20 årene. I de fleste filmene han har spilt har en gjennomtrent og estetisk kropp vært en viktig og avgjørende del av rollen han har hatt. Likevel, selv om han stort sett alltid fremstår som godt trent, har han ofte forandret sin fysikk radikalt. Hvis man ser på hans tidlige filmer, som for eksempel Thelma & Louise (1991), har han nærmest et gutteaktig utseende, med en tynn, men svært definert og lean kropp. I filmer fra sent på 90- tallet derimot, som for eksempel Fight Club(1999), har han pakket på seg litt mer muskler, og har en noe mer muskuløs look, selv om han også i denne filmen er svært ?slim og tight?. Etter denne filmen ble han på mange måter et slags forbilde eller ikon for mange menn, på hvordan man skulle se ut, men i motsetning til hva mange trodde etter å ha sett filmen, var Pitt omtrent på sitt letteste noen gang, og veide i følge noen kilder ikke mer enn rundt 75-80 kilo. Det visuelle inntrykket av han var derimot at han var mye kraftigere. Dette takket være en ekstrem lav fettprosent (ca. 5%). I senere filmer som for eksempel Troja har han åpenbart en kraftigere fysikk, med mer muskler og masse på kroppen.

Fra naturens side har Pitt av flere eksperter blitt karakterisert som en klassisk ectomorph. Eller gjerne ?Hard gainer?, om du vil, med alle fordeler og ulemper dette måtte føre med seg. Enkelt sagt, for de som ikke er kjent med disse begrepene, var han veldig tynn, men definert, og hadde generelt vanskeligheter med å legge på seg, både muskler og fett. Man kan vel si at Pitt greide å utnytte fordelene til fulle, samtidig som han gjennom knallhard trening og et strukturert og målrettet kosthold greide å ?overvinne? ulempene. Hans mest naturlige utseende, det han var utstyrt med, før han begynte å trene målrettet, hadde han i ?Thelma &Louise?. Før denne filmen trente han kun sporadisk med vekter, og gjorde stort sett bare magetrening, samt noe Kardio, for å finpusse formen.

En hemmelighet, som Pitt i følge kilder har uttalt flere ganger, er at han egentlig hater å trene og å gå på diett, og at han kun gjør det når han absolutt må. For eksempel før en stor filmrolle. Men da er han i tillegg så gjennomført, dedikert og profesjonell, at han ikke viker en tomme fra opplegget. Han har forøvrig i følge Pitt- eksperter en enorm naturlig metabolisme (forbrenning), og trenger derfor ikke å bekymre seg nevneverdig for å legge på seg dersom han skulle gå noen uker uten trening.

Fight Club var den første filmen hvor man klart og tydelig, med 100% sikkerhet, kunne se at Pitt virkelig hadde lagt ned mange harde timer på trening og diett. Treningsregimet han hadde i månedene før denne filmen er veldokumentert, og kan i mange tilfeller minne om måten mange kroppsbyggere trener på i dag. Dvs at han trente en slags fem- splitt der en muskelgruppe ble trent til utmattelse hver dag, fra mandag til torsdag, hvorpå han trente Kardio (utholdenhet) på fredager og hvilte ut på lørdag og søndag. Under følger øvelsene og metodene han benyttet;

Brad Pitts Treningsregime før Fight Club

Notis; alle øvelser ble gjennomført med tre sett og ca 60 skunder hvile mellom hvert sett. Vektene han brukte var så tunge at han akkurat greide å gjennomføre 15 (strikte og kontrollerte) repetisjoner, med unntak av Push Ups og Pull Ups, der han gjerne tok fler, og alltid til utmattelse (failure).

Mandager (Bryst); 25 pushups, Nautilus bryst- press, Nautilus incline press og Pec deck i maskin (chest fly)

Tirsdager (Rygg); 5 pullups, Sittende roing, Nedtrekk og T-bar roing

Onsdager (skuldre); Arnold hantel- press, Sidehev og Fronthev

Torsdager (Armer); Nautilus curl- maskin, EZ- kabelcurls , Hammercurls og Triceps pushdowns

Fredag (kardio); Gåing, eller som oftest løping, på tredemølle i 45 minutter i sonen 65%-75% av makspuls.

Lørdag og Søndag (Hvile); Det er verdt å merke seg hvor essensielt hvile faktisk er, for å oppnå de resultatene man ønsker. Akkurat dette regimet han benyttet her er jo ikke på noen måte avskrekkende i forhold til mengde, men det er tilstrekkelig (kanskje perfekt) til å få god progresjon, med riktig intensitet, hvile og næring. Det er også verdt å merke seg at han tilsynelatende til denne rollen ikke trente bena spesifikt, selv om jeg nok vil anta at han også gjorde dette på en eller annen måte.

Kostholdet;

Selve kostholdet Pitt benyttet før denne filmen blir fremhevet som den aller viktigste faktoren for hans mesterlige fysikk. Dietten han benyttet var meget konsistent og strikt, og innebar at han spiste seks-syv relativt små måltider hver dag, inkludert Proteinshaker og innimellom noen proteinbarer. Pitt benyttet forøvrig ingen andre supplementer enn dette, men det er verdt å legge merke til at majoriteten av matvarene han benyttet er ?ren? mat med høyt protein-innhold, som for eksempel Kylling, Kalkun, Fisk, rent kjøtt, egg og cottage cheese. Karbohydratene han inntok var også utelukkende av den ?rene? sorten og var begrenset til Fullkorn, frø og spirer, Havre og Riskaker.

Pitts Kostskjema;

Frokost; 6 eggehviter og 1 eggeplomme, 75 gram havregryn og rosiner (av og til Proteinshake istedenfor egg)

Mellommåltid; 1 boks tunfisk i Pitabrød av fullkornshvete

Lunsj; 2 kyllingbryst, 75-100 gram brun ris eller fullkornspasta, samt grønnsaker

Mellommåltid (før trening); Proteinshake (evt. Proteinbar) og 1 Banan

Etter trening; Proteinshake og 1 Banan

Middag; grillet fisk eller kylling, brun ris eller fullkornspasta, samt grønnsaker og salat

Før sengetid; Casein- shake eller Low-fat Cottage cheese

Ble du fristet til å prøve deg på dette? Sett i gang da vel! Kanskje du er den neste Brad Pitt!

Sluttnotis;

Med forbehold om mulige feil, er dette oppsummert, altså trenings- og kostregimet Brad Pitt benyttet seg av i månedene før filmen Fight Club fra 1999, der Pitt spilte en av hovedrollene.

kilder; I andre delen av denne artikkelen er stoffet hentet fra Builtfit.com og oversatt av Bolgginnehaver. 1. delen er forfattet av blogginnehaver selv.

Artikkelen er hentet fra http://ohoulihan.treningsblogg.no/

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter