Bli sterkere, fortere!

Varierer belastningen fra sett til sett 

strenght-2014-8-2

For det første, så blir du sterkere, fortere. Det har skjedd store gjennombrudd på området motorisk læring, den fine disiplinen om snarveier til å mestre noe. Et slikt gjennombrudd er «variabel praksis» , et virkningsfullt alternativ til den konvensjonelle «konstant praksis».

Konstant praksis viser til det å gjøre den samme tingen i hver eneste påfølgende test. Mange sett med samme vekt, for eksempel fem reps med 200 kilo i fem sett, eller 10 reps med 100 kilo i tre sett, er eksempler på konstant praksis. Denne metoden er til å lite på, men den kan forbedres. Variabel praksis, eller det å gå opp og ned i vekt i «bølger» for hvert sett, er et bedre alternativ. Mange motoriske studier (for eksempel Kerr og Booth, 1978) viser at personer som øver under forskjellige forhold, utfører minst like bra som de i den konstante gruppen, og oftere gjør de det bedre!

I tillegg til fordelen i styrke, fører det å variere vekten fra et sett til neste, også til andre fordeler. Lettere sett gjør til neste tunge sett, og øker på en smertefri måte vektbelastningen.

strenght-2014-8-3

Husk hvor viktig den totale vekten du løfter er for å få muskelvekst.

En «bølgete» trening er mye mindre monoton og mye artigere enn en med samme vekter. I stedet for å presse fram fem reps av 100 kilo i fem sett, prøv heller 85 kilo av fem reps

  • (85 x 5)
  • (95 x 5)
  • (87 x 5) (95 x 5)
  • (85 x 5)
  • (100 x 5)
  • (85 x 5)

Du vil klare et par ekstra sett, og du vil ikke en gang merke det.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter