Blir du ikke mett av salater og smoothies?

Slik får du et fullverdig måltid.

I sommermånedene er det populært med både salater og smoothies.

Dette er gjerne sunn og lett mat, og ypperlige alternativer til å få i seg mer frukt og grønt. Likevel er det mange som opplever at man blir fort sultne igjen etter en smoothie eller en salat. I tillegg til frukt og grønnsaker bør du derfor sørge for å ha ingredienser som gir deg gode proteiner og sunt fett. Dette kan bidra til at du får en mer mettende smoothie og et mer fullverdig salatmåltid!

Smarte proteinkilder

Det er godt kjent at proteiner er med på å gi en bedre og mer langvarig metthetsfølelse. Dette er også et livsnødvendig næringsstoff som blant annet er med på bygge muskler og å vedlikeholde muskelmasse. Både kjøtt, fugl og fisk er gode proteinkilder og passer perfekt i salater. Er du lei kyllingfilet kan du forsøke salat med biter av grillet kylling eller kalkunpålegg. Når det gjelder fisk er tunfisksalat en klassiker, men også laks og torsk smaker godt i salater! Hva med for eksempel en thaisalat med grillet torsk, eller en mangosalat med laks? Er du mest glad i kjøtt bør du teste ut tacosalat med tacokrydret karbonadedeig med masse deilige grønnsaker, eller en saftig roastbiffsalat med chilisaus. Andre gode ingredienser som øker proteininnholdet i salater er kokt egg, soya og quinoa. Ulike oster gir god smak og variasjon, og prøv også belgfruker som kikerter, bønner og linser i sommersalatene!

Mer mettende smoothie

Når det gjelder smoothies så er melk og yoghurt populære ingredienser, men også andre meieriprodukter egner seg godt i smoothieoppskrifter. Prøv for eksempel kesam, Skyr eller cottage cheese for å få en litt tykkere konsistens samtidig som det bidrar med proteiner av høy kvalitet. Å tilsette litt proteinpulver kan også bidra til en mer langvarig metthetsfølelse. Har du forresten prøvd «smoothie bowl»? Dette er rett og slett en smoothie servert i skål som ikke er like flytende som en tradisjonell smoothie. I tillegg topper man gjerne denne smoothievarianten med oppskjært frukt, bær, nøtter og frø. Det hele skal selvfølgelig serveres i en liten bolle eller skål, og spises med skje. Andre toppinger du kan bruke er for eksempel granola, kokosflak, chiafrø og revet sjokolade. På grunn av en tykkere konsistens og at du har andre ingredienser i tillegg til den flytende smoothien, så synes mange at en slik «smoothie bowl» metter mer enn en vanlig smoothie.

Mer fylde

Mange synes de får en mer langvarig og bedre metthetsfølelse når de inkluderer litt mer fett i kostholdet sitt. Både avokado, nøtter, oljer og frø er gode fettkilder som passer godt i både salater og i smoothies! Bruk gjerne en olje med nøytral smak i smoothien, som for eksempel rapsolje. Er du glad i kokos vil kokosmelk bidra til en mer fyldigere og mektigere smoothie. Avokado vil gi smoothien en mer tyktflytende konsistens, slik banan også gjør. Når du lager salater vil ristede nøtter, frø eller pinjekjerner bidra med sunne fettsyrer i tillegg til at du får litt ekstra crunch i salaten. Lag også en salatdressing laget av mager kesam eller yoghurt naturell som base hvor du tilsetter valgfritt krydder for å få litt mer fylde i salatmåltidet.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter