BODYFITNESS: Annja Njåstad (23) gjør ett comeback etter to fødsler.

Jeg har tenkt på å konkurrere igjen helt siden jeg gikk av scenen i 2013. Men en graviditet etter en annen har satt det på vent, i tillegg ønsket jeg å få litt mer muskelmasse på kroppen da jeg var litt uferdig sist.

Alder: 23
Bosted: Trondheim
Arbeide: Hjemmeværende mamma og tar nettbasert personlig trener utdannelse
Høyde: 167
Vekt: 57 kg
Off-season: 66-70 kg
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Ingen
Klubb: Lillesand Atletklubb
Instagram @fitnessannja
Meritter: Bodyfitness 2013

Fortell litt om deg selv:

Jeg heter Annja Njåstad, er samboer med Ola Niklas, mamma til Matheo (2 år og 8 mnd) og Leander (8 mnd). For øyeblikket er jeg hjemmeværende mamma og student. Samboeren er i jobb og studerer master. Hverdagen er utrolig hektisk, men vi har begge to et brennende engasjement for trening. Selv om vi ikke har mulighet til å få barnepass her i byen, har vi har funnet en måte å flette trening inn i hverdagen. Med planlegging, effektivitet, forståelse og dedikasjon går det faktisk helt smertefritt! Det har blitt en rutine også er vi jo ung og må bruke energien mens den enda er her 🙂

Hvordan fant du ut at du ville konkurrere – og hvorfor gikk du for bodyfitness og mixed pairs?

Jeg har tenkt på å konkurrere igjen helt siden jeg gikk av scenen i 2013. Men en graviditet etter en annen har satt det på vent, i tillegg ønsket jeg å få litt mer muskelmasse på kroppen da jeg var litt uferdig sist. Klassen bodyfitness kler fysikken min best og det ble derfor et naturlig valg. Mixed pairs var et innfall fra min side om at det hadde vært artig og ja, hvorfor ikke! Spesielt fordi jeg får satt litt andre type poseringer og vist muskler på en helt annen måte, noe jeg syns er kult 😉

Hvordan synes du det har vært å være på konkurransediett?

Syns det har vært spennende, utfordrende og selvsagt litt slitsomt. Men for meg har dette handlet veldig mye om å teste grenser og vite hvor mye jeg kan tåle. En slags psykisk test egentlig. Selv er jeg overrasket over hvor greit det har gått med to små barn og en del sykdom. Jeg føler jeg har klart å bevare matgleden hele veien, noe jeg ikke gjorde sist. Det kommer nok av at jeg er hjemme nå og kan lage fersk mat hver dag.

Hvordan har det påvirket kroppen din å gå fra et ytterpunkt til et annet?

Det at jeg gikk gravid i juli er ganske sprøtt å tenkte på. Jeg er så utrolig imponert og sjokkert over kvinnekroppen! Hvordan den har klart å justere seg og følge med i svingene, det vet jeg faktisk ikke. Men det er vel et resultat av mye trening, riktig kosthold pluss en god porsjon stahet og vilje. Vil nok ikke anbefale andre å gjøre det jeg har gjort så kort tid etter en fødsel, men for meg var det riktig. Jeg følte meg veldig klar både mentalt og fysisk, selv om timingen kanskje ikke var den beste. Når det er sagt, har jeg hatt en liten terskel for å legge bikinien på hylla hvis det skulle krasje med familielivet. Det har det heldig vis ikke gjort. Nå ser jeg frem til å gi kroppen en god pause, la den gå tilbake til trivsels formen og stresse ned.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/skole/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?

På en vanlig ukedag, starter jeg dagen med å stå opp med ungene. Jeg leverer eldstemann i barnehagen. Så er det klart for 1-2 timer kardio før frokost. Etter frokosten prepper jeg mat til resten av dagen, gjør husmoroppgaver og tar meg av minstemann. Hvis jeg får tid i mellom slagene, leser jeg på nett-studiet (litt tilsidesatt nå som det blir mye trening og med tidenes «dietthode».)

Når pappaen til ungene kommer hjem, så drar jeg på trening i et par timer før jeg må hjem igjen å bytte «vakt». Pappaen går på trening og jeg tar meg av legging av ungene. Kvelden etter klokka 9 er hellig, da er det kun kvalitetstid med film eller serie og siste måltid som står på planen.

Jeg har ligget lavt på karbohydrater siden starten av desember og det gjør selvsagt noe med deg. Enkelte dager er forferdelig slitsomme, men jeg har hatt frie tøyler til å spise meg opp når jeg har hatt et behov til det. Da er jeg fort tilbake til meg selv igjen 🙂

Hva med poseringstrening da?

Det har blitt posering i rykk og napp. Jeg og min mixed partner har prøvd å få inn så mye øving som mulig, men vi har begge mye å styre med og et begrenset tidsskjema så det har vel kanskje ikke blitt så mye som vi hadde tenkt. Føler likevel at programmet sitter godt nå og at vi er samkjørte.

Hva er planene videre etter denne våren?

Familietid! Jeg har blitt opptatt av å skape mer familietid i løpet av dietten og planlegger nå alt fra hyttetur med kvikklunsj, til 17.mai feiring, bursdager og andre turer sammen. Gleder meg veldig! Ellers får jo de kommende konkurransen gi en pekepinn på hvordan fitness løpet blir videre.

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du?

Ja jeg bruker kosttilskudd og spesielt nå på diett da jeg ikke får så mye via variert kost. Jeg tar tilskudd i form av vitaminer og mineraler, omega-3, magnesium, ZMA, BCAA, protein pulver og fat burner.

Fortell litt om hvordan du trener:

Nå som jeg er på diett trener jeg helt annerledes enn offseason. Jeg liker vanligvis å trene tungt og har gjort det med noen pauser innimellom siden 2013. Har hatt mye fokus på teknikk i spesielt knebøy og benkpress for å bli sterk og samtidig ha kontroll. Overnevnte øvelser gjør jeg ikke i det hele tatt nå. Den siste tiden har jeg bare kjørt høyrep og supersett på det meste, noe som har testet psyken godt. Jeg har hatt en 6 splitt hvor dagene så slik ut: rygg, bryst, framside bein, skuldre, armer og bakside bein. Siste ukene før konkurranse går litt på dagsform, men jeg sørger for at jeg får trent hele kroppen i løpet av uka. Kardio så mye som mulig. Men ca 2 timer om dagen, sjeldent mer.

Kostholdet da, hvordan ser det ut?

Jeg startet med 0 karbohydrater i desember. Høy mengde protein og fett. Gikk sånn i 5-6 uker før jeg fikk litt karb igjen. Siden det har jeg hatt en syklus som har variert mellom 0 karb, litt karb etter trening også en dag hvor karb mengden har vært «høy». Når jeg har følt at kroppen ikke ville slippe taket mer og jeg har vært sliten, har jeg fått spise det jeg vil en ettermiddag for å få i gang forbrenningen igjen. Nå har dietten blitt veldig mye strengere og jeg kutter ut det ene og det andre. Som for eksempel rødt kjøtt. De siste ukene er verst, men igjen kan man telle dager til det er tid for å legge farge, ta på seg bikinien og hælene. Det blir så gøy 🙂

Noen du vil takke/nevne helt til slutt?

Jeg vil takke samboeren min Ola Niklas som har latt meg gjøre dette, støttet meg, sponset og stilt opp for meg hele veien. Selv med jobb, master studie og 2 små unger. Han er best. Ønsker å takke coachen min Øystein Lillesand som har tatt seg av diett og treningsopplegg. Han har stilt opp med tilgang til sitt eget studio og muligheten til å ta med meg han minste på trening når jeg ikke har hatt andre muligheter. Vil takke Marte og Jonas fra teamet for støtte og tilrettelegging for at trening på Lillesand og posering skal passe inn i min hverdag. Og selvfølgelig alle dere som heier på meg, følger meg på min Instagram @fitnessannja, som legger igjen fine kommentarer og som gir meg den lille ekstra motivasjonen til å gi alt og komme i mål. 🙂

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter