Britt Reinertsen Iversen har gått ned 40kg

La deg inspirere av hennes utrolige fremgang.

Britt er ei søt og sprudlende jente på 20 år som er bosatt i Trondheim hvor hun trener på Kaliber Treningsstudio. Hun kommer opprinnelig fra ei lita øy i nord som heter Herøy, og her er hennes historie:

britt-blir-fitt-1

(Her er Britt før og etter et vekttap på 40kg)

Jeg vokste opp på Herøy, der bodde jeg med mine foreldre og mine 3 søsken, fra jeg ble født til jeg fylte 16 år.
Jeg har alltid vært en «kraftklump», og husker allerede fra ung alder at jeg slet med vekta. Helt tilbake til barneskolen, på de årlige sjekkene med helsesøster, så minnes jeg at jeg sa klart ifra om at jeg ikke ville vite hva jeg veide, og hvordan jeg alltid holdt meg for øynene mens jeg sto på vekta; rett og slett fordi jeg visste at den ville vise et mye høyere tall enn jeg ønsket å se. De andre jentene i klassen pratet om hva de veide, det var alltid et sårt tema husker jeg. Jeg følte meg alltid så annerledes..

Årene gikk og jeg la på meg bare mer og mer. Det sto ikke på aktiviteten, for jeg var god I både fotball og badminton, men jeg var bare enda mere glad i mat;)

Som tenåring sluttet jeg å strekke meg i høyden, og jeg ble fryktelig preget av at jeg i ung alder mistet min far, noe som førte til at jeg ble mindre aktiv, han hadde tidliger vært den som oppmuntret meg til å være aktiv.
Det ble mer mat, sinne og frustrasjon. Jeg ble innesluttet og sint, rett og slett ei jente jeg ikke kjenner meg igjen i den dag i dag. Ikke bare ble det mindre trening, men jeg brydde meg heller ikke om skolen lengre, og som 15 åring ønsket jeg meg en ny start.

Jeg tok kontakt med helsesøster på skolen, og hun hjalp meg i gang med et mer aktivt liv. Dette gikk ut på at jeg skulle møte henne for veiing en gang i uka, kutte ned på mat, få inn litt trening og generelt sett bevege meg mer. Jeg husker enda den første veiinga, når jeg fikk se for første gang hvor mye jeg faktisk veide; langt over 3-sifret! Det knøt seg i magen min..

Vi forsatte å møtes, men jeg tok ikke dette med maten seriøst. Spiste ca det jeg ville enda, da jeg på den tiden ikke skjønte hvor alfa omega maten er. Etter en stund foreslo helsesøster at kanskje et par måneder i Østfold på en slags klinikk for barn med fedme kunne hjulpet meg, her skulle man da få hjelp både psykisk og fysisk. Jeg ble litt i sjokk, og takket nei; jeg ønsket å klare dette selv. BMI’en min viste langt over 40(!!) på et tidspunkt, og jeg satt å vurderte om jeg kanskje bare skulle legge på meg et par kg til istede, slik at jeg kunne bli operert. Dette var tanker jeg som 15 åring slet med daglig, og jeg hadde NULL tro på meg selv.

Jeg greide å ta av meg ca 5 kg ved hjelp fra helsesøster (som hele tiden var ærlig og støttende), og etter dette flyttet jeg for meg selv. Jeg var så utrolig lei av kroppen min, og kroppspresset var nå større en noen gang. Dette året (2011) tok jeg av meg ca 10 kg til. Det ble enklere når jeg flyttet for meg selv, men jeg var enda ikke sunn. Jeg drakk alkohol hver helg, spiste sunn mat (uten å telle kcal), og overtrente 1-2 økter PER DAG, fordi jeg var så opptatt av å bli tynnere. Dette greide jeg selvfølgelig ikke opprettholde, og vekta steg til værs igjen etter året var omme.

Plutselig var 3. året videregående igang, og jeg var like tung som utgangspunktet mitt. Jeg fant interessen for styrketrening, og syntes dette var utrolig morsomt. Jeg hadde ikke nå spesifikt program jeg fulgte, men jeg hadde i det minste treningsglede. Vekta sto fortsatt stille, og det var på dette tidspunktet jeg fikk høre om StrongBody coach Gunnar Strand Jacobsen.

Jeg så alle «miraklene» han utrettet (sjekk @coachgunnar på Instagram), og tenkte at det ikke kunne skade å prøve. Jeg brukte Gunnar april måned 2013 som online coach og hadde bra fremgang.

britt-blir-fitt-2

(her er 20kg borte)

Men jeg hadde ikke helt skjønt dette med å oppretteholde de gode vanene enda. så etter sommeren 2013 steg vekta oppover igjen, og jeg flyttet til Trondheim.
På samme dag jeg flyttet hit så meldte jeg meg inn på Kaliber Treningsstudio. Dette ble et vendepunkt i livet mitt, og ikke bare fysisk. Gunnar begynte å coache meg fra september 2013, og satte opp både fine treningsopplegg og matplaner til meg. Miljøet på Kaliber var også helt utrolig bra, og det var så fint å få støtte, oppmuntrende ord og et klapp på skuldra fra medlemmene der, selv om de ikke kjente meg. Fram til jul så mistet jeg 10 kg, men fortsatte enda hardere etter jul. August 2014 gikk jeg på vekta, da hadde jeg mistet 35 kg(40 kg totalt) på et år, men best av alt; jeg har klart å endret livsstilen min!

britt-blir-fitt-3

(minus 40kg og mye mere muskler)

Vendepunkt meg var å få profesjonell hjelp fra en dyktig coach som vet hva han driver på med. Jeg har fått trent morsomme treningsøkter, jeg har spiste god og sunn mat (både proteiner, fett og karbo), og ikke minst har jeg fått så mye mer glede ellers i livet.

britt-blir-fitt-4

(Noe av maten Britt koser seg med på kostplan fra StrongBody)

Fra å være ei smart dundre med så mye ubrukt potenstiale, er jeg nå på vei til å bli den personen jeg ønsker å være. Treningen har gitt meg så mye energi, både til skolearbeid (hvor jeg nå jobber med å komme meg inn på medisinstudiet), men også sosialt. Jeg kan gå rundt med hodet hevet, å vite at jeg faktisk har gjort en enormt god jobb jeg kan være stolt av. Ikke bare har jeg gått fra å være ekstremt overvektig til å nærme meg en normal kropp, men også fra greie karakterer til toppkarakterer, fra dårlig til høy selvtillit, og ikke minst har jeg fått det aktive livet jeg ønsker å leve.
britt-blir-fitt-5

(minus 40 kg)

Jeg har også opprettet en instagramkonto under «brittblirfit» som har flere tusen følgere nå, og har nettopp inngått en avtale med min første sponsor som er «Insane Sun» her i Trondheim.

Trening og kost går også bedre og bedre for hver dag, og jeg er mer målrettet og bevisst over valgene jeg tar enn noensinne.  Så hva er planene mine fremover?

Jeg kommer iallefall aldri til å stoppe å jobbe med meg selv slik jeg har gjort det siste året. Først er målet å finne denne «helårskroppen» alle prater om, så får vi se om det muligens blir scenen etterhvert? En ting er sikkert, dere har ikke sett noe til denne jenta enda!

britt-blir-fitt-6

britt-blir-fitt-7

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter