Kardio – det kjedeligste i verden?

Kardio får deg ned i vekt

Kardiotrening handler om å utføre mest mulig arbeid på en bestemt tid for å oppnå høyest treningsbelastning.

Fordeler med kardio trening:

  • Bra for hjertet
  • Reduserer risikoen for hjerteinfarkt og andre hjertelidelser
  • Økt velvære
  • Reduserer stress
  • Hjelper deg å gå ned i vekt

Velg det som passer deg: Her skal vi se på noen alternativer til «vanlig» kardiotrening. 

Roing:

De fleste treningsstudioer har romaskiner i disse dager. De kan justeres fra veldig lett til veldig tung, og gir også en bevegelse som minner litt om enkelte ryggøvelser en gjør. En kan styre intensiteten på disse særskilt bra, og få en knall muskel, OG kondisjonsøkt. Ser i alle fall mye mer moro ut for meg en tredemølla.

Tungsekk:

Sett på eye of the tiger med Survivor, se en film fra 80 tallet, og bokstavelig talt SLÅ deg løs. En tungsekk kan gi en veldig god og variert treningsøkt. Legg inn forskjellige slagkombinasjoner, og eksperimenter gjerne med spark også (om sekken tåler det). Her kan en variere noe enormt på intensitet, pauser, kombinasjoner osv, at en nærmest ?glemmer? at en trener kondisjon og forbrenning. Tungsekkarbeidet kan både gjøre en mer eksplosiv i musklene, samt forbrenne enormt med energi om en inkluderer fotarbeid. Se på bokserene, magemusklene deres er udiskutable.

Svømming:

Svømming er en fantastisk aktivitet. Hele kroppen stimuleres, og en bruker muskler en ikke visste en hadde en gang. Det er en behagelig treningsform, og vil for de fleste føles avslappende til tross for at en egentlig gir kroppen knall trening. Forskjellige svømmearter kan brukes, avhengig av hva som foretrekkes. Det er veldig lett å glemme minutter, kalorier etc når en svømmer, og faktisk bare svømme til en er riktig sliten. En ting jeg kan skrive under på, er at forbrenningen får stor fart med denne treningsformen.

Slegge og gammelt dekk:

Nå tenker du sikkert at det har sviktet i toppetasjen hos nordlenningen, men neida. Jeg var ikke obs på denne treningsformen før jeg så en fantastisk kampsportatlet, Fedor Emilianenko gjøre dette. Han tok en slegge, og stod og slo på et dekk på bakken. Dette i sirkulære bevegelser. To hender på slegga, og slå fra annenhver side av kroppen. Å heve og slå med en slegge er faktisk veldig veldig tungt i lengden, og før du har slått et gummidekk fordervet, vil det nok svi i en muskel eller to.

Hoppetau:

Hoppetau er noe småjenter gjør i skolegården 8 år gamle? Nei. Mange svært veltrente og stramme personer har oppdaget at intensiteten med å hoppe tau er så høy at en brenner fett på rekordtid. En kan veksle med tidsintervaller, eller eventuelt forsøke å holde rytmen i musikk en hører på. Dropp egoet hjemme, og føl hva 30 minutter skikkelig tauhopping gjør med pusten og pulsen 🙂

Her har vi presentert noen alternative ideer til forbrenningstrening. Så hva gjenstår?

Spiss dietten, sett deg mål. Visualiser hva du vil oppnå, og gå ut å GJØR DET SOM MÅ GJØRES. Det tyngste med kardio er ofte motivasjonen for å gjøre den. Du kommer ingen vei uten å gå et skritt først, så sett i gang.

Vil man, så kan man.

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter