Cardio er ganske ineffektivt med tanke på slanking 

Derfor er ikke cardio så effektivt for slanking

Det er to grunner til dette:

1) Selv om det virker ulogisk, så har man problemer med å finne en sterk sammenheng mellom fysisk aktivitet og vektendring. Dette kan dere lese mer om i for eksempel artikkelen «Fysisk aktivitet har lite å si for vekta» på Forskning .no hvis dere ikke tar mitt ord for det.

2) Mange som trenger å slanke seg er i for dårlig form til å få til et veldig stort kaloriforbruk gjennom cardio. Du forbrenner mye mindre gjennom trening enn det du tror – og mye mindre enn det pulsklokka di viser. Antall kalorier forbrent avhenger av hvor langt og fort du beveger deg, og altså ikke av hvor sliten du blir, derfor er det slik at du forbrenner mer på en treningsøkt hvis du er i god form enn når du er i dårlig form, selv om økten kjennes like hard.

ETTER en diett, derimot, har cardio/trening vist seg å være et veldig viktig redskap for å holde vekten.

OG; cardio har jo veldig gunstige effekter på kroppen utenom det som dreier seg om vektnedgang, men da bare hvis du tolker «cardio» som «kondisjonstrening», og bruker det til å komme i bedre fysisk form. Så ikke tolk dette her som at jeg ikke anbefaler kondisjonstrening – for det gjør jeg.

En viktig ting å huske: det du spiser (mengden mat) avgjør hvor mye og fort du går ned, men STYRKEtrening avgjør HVA du mister -> om det er muskler eller fett. Så pass på å supplere all slanking med styrketrening! Det former kroppen og øker hvileforbrenningen din også.


Gunnar Strand Jacobsen (@coachgunnar) er grunnlegger av Kaliber Gym i Trondheim og online coaching-selskapet StrongBody. Han har skrevet for iform siden 2002.

Skrevet av Gunnar Strand Jacobsen, fagsjef og coach i StrongBody , Norges største online coaching / online PT-selskap
Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter