Styrkeløft: Christensen med tre gull og rekordras i VM

Superstjerne i USA etter VM-gullet
Han er superstjerne her (USA) og må pløye seg fram hvor enn han går, forteller trener Dietmar Wolf.

Som første styrkeløfter i verden klarte den råsterke mannen fra Elverum å bryte 1200 kilos grensen. Rekorden klarte han under EM i Bulgaria i våres  hvor han også ble europamester.

Carl Yngvar Christensen har stadig løftet mer og mer. Om det finnes en grense selv for ham, så vet han ikke foreløpig hvor den går.

Det er helt sikkert en grense for meg, men i utgangspunktet så behøver det ikke finnes noen grenser for hvor mye et menneske kan løfte. Men min grense fins helt sikkert et eller annet sted.

24 år gamle Carl Yngvar Christensen fra Elverum er verdens sterkeste mann og trippel verdensmester.

Han ble trippel verdensmester, satte to verdensrekorder og ble beste løfter under helgas VM i styrkeløft.

24-åringen har knebøy som sin sterkeste øvelse, og har selv hatt verdensrekorden på 485 kilo. Den knuste han like greit i VM. Christensen løftet hele 490 kilo. I tillegg satte han europarekord da han løftet 390 kilo i markløft, og satte ny personlig rekord i benkpress med 350 kilo. Ingen var i nærheten av å true VM-gullet til 24-åringen, som kommer hjem igjen til Elverum med ny verdensrekord sammenlagt (1230)

24-åringen fra Elverum ble også beste løfter på tvers av vektklassene.

Det betyr ganske mye. For det betyr at du er den beste løfteren på hele stevnet. Og det syns jeg er veldig moro, sier Carl Yngvar.

Se denne flotte NRK – dokumentaren om Carl Yngvar Christensen fra 2012

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter