Christina Alstad – Fra ME syk til Fitnessutøver

Christina slet lenge med sykdommen ME. I fjor debuterte hun i bikinifitness. Nå vil hun prøve seg i Athletic Fitness også. Iform.no har tatt en prat med henne.

Alder: 30år
Høyde: 167cm
Vekt: On-season: 55kg  Off-season:60kg
Bosted: Søgne
Jobb: Apotek 1
Coach: Line Celius
Klubb: Kaliber Gym FKK
Sponsor: Ingen
Instagram: @curlyfit_86

Du stilte i bikinifitness i fjor, hvordan var den opplevelsen?

Selve konkurransedagen var en veldig positiv opplevelse for meg, til tross for at det ikke gikk helt veien. Oppkjøringen trivdes jeg også stort sett med, selv om det var tøft til tider med tanke på matinntak og hensyn til de rundt meg.

Når bestemte du deg for å satse på bikinifitness – og hvorfor akkurat bikinifitness?

Jeg var vel først inne på tanken i 2014, da jeg var på vei til å komme ut av langvarig sykdom som begynte 2009. Grunnen til at jeg vurderte å stille i fremtiden da, var rett og slett for å ha et konkret, positivt mål å strekke meg etter. Bikinifitness så jeg på som en klasse der jeg hadde mulighet til å delta i som et første mål, da de andre klassene krever mer muskelmasse. På denne tiden veide jeg kun 53 kg, da jeg ikke hadde klart å trene noe særlig på flere år grunnet min sykdom.

Så også på bikinifitness som en positiv måte til å utfordre mine mer feminine sider. Har alltid vært en guttejente som helst subber rundt i baggyjeans og hettegenser, samt at jeg aldri har vært noe særlig på sminkefronten.

Hadde først en coach som hjalp meg med å «feite meg opp», noe som ikke bare var positivt for vekt og muskelmasse, men mitt immunforsvar ble jevnt sterkere, samt energien kom tilbake i større grad. Dette prosjektet begynte jeg etter behandlingsopphold nummer 2 ved Dødehavet, der jeg var for å behandle min ME. Disse ukene ved Dødehavsklinikken, la det grunnlagt jeg trengte for å begynne min vei mot å bli helt frisk igjen. Det var utrolig positivt å ha en diett å forholde seg til for meg på denne tiden. Jeg spiste vel rundt 3000 kcal om dagen i noen måneder for å bygge meg opp, så forsøkte jeg på en oppkjøringsdiett. Tok ikke lang tid før jeg innså at tiden ikke var inne for den slags da, og jeg valgte å avslutte dietten og kun fokusere på det positive med å kunne trene ordentlig og ha stadig overskudd.

I midten av 2015 hadde jeg fungert såpass jevnt og bra over såpass lang tid, at jeg ønsker tå forsøke på nytt. Denne gangen hadde kroppen også hatt en del mer tid til å bygge seg mer opp, og jeg hadde et mye bedre grunnlag både når det kom til muskelmasse og formmessig generelt.

Denne gangen gikk det å kjøre på hele veien inn til målet som var Sandefjord open 2016.

I år tenker du stille i Athletic Fitness også, hvilke nye utfordringer byr det på?

Athletic fitness krever at man skal prestere både på form utseendemessing, men også gjennom fysiske øvelser. Dette ser jeg på som en kul utfordring da du er nødt til å yte maksimalt til tross for at du har ligget i underskudd over lengre tid. Bare øvelsene i seg selv er jo utfordrende nok om man ikke skulle gått på diett. Da jeg bestemte med for å still igjen og å gå for denne klassen, var det chins, dips og roing det skulle konkurreres i. Dessverre ble reglene endret i år, slik at det blir hinderløype i stedet. Mistet litt lysten til å delta i denne klassen da, da jeg allerede hadde konkrete mål om hvilket antall repetisjoner jeg skulle gå for i de forskjellige øvelsene. Fristet plutselig mer å stille i bikinifitness igjen, da jeg også hadde konkrete mål å jobbe mot. Det jeg nå har endt opp på, er at jeg skal gå for begge. Tenkte først AF i Sandefjord og bikini i Oslo, men nå vurderer jeg dobbelt opp i Sandefjord også. Tror det å delta i AF kommet til å bli utrolig gøy og ikke minst hardt! Men av en eller annen grunn, sitter jeg nå med en følelse at bikini er min klasse 🙂 Vi får se da 😉

Hvor lenge har du trent?

Jeg begynte å løfte vekter da jeg var 16 år, noe som jeg elsket og fortsatte med. Har alltid følt en spesiell tilhørighet til de treningssenterne jeg har trent på, og det har gitt meg veldig mye. Grunnet min sykdom hadde jeg som sagt noen års opphold, og var nødt til å begynne å bygge meg opp fra bunnen igjen. Dette har vært en tøff, lang reise, men ville aldri vært foruten mine erfaringer. Det er ganske fantastisk hva kroppen kan klare, og det er ikke mange år siden jeg ikke kunne fatte hvordan det skulle være fysisk mulig for meg å trene igjen.

Hvor mye har du gått ned?

Så langt i denne oppkjøringen har jeg gått ned ca 4 kg. Kommer til å ligge noen kg over konkurransevekten jeg hadde i 2016, noe som tilsier at jeg har gjort en god jobb med byggingen 🙂

Hvordan spiste du før?

Jeg har nok alltid vært opptatt av hva jeg putter i munnen, så det jeg spiste før var mye av det samme som man spiser på diett, bare i større mengder da 🙂 Alltid vært opptatt av at man skal ha skikkelig middag, og det enkleste er ofte å bare slenge en kyllingfillet i ovnen, koke ris og ha grønnsaker til. Til frokost hadde jeg i mange år havregrøt, da jeg ikke kunne bli lei av det 🙂 Lunsj ble det gjerne proteinshake og en eller annan salat (tunfisk, kyllling e.l), eller knekkebrød med pålegg. Ble et par shaker iløpet av dagen, da der er lettvint å få i seg, og så er det jo veldig godt 🙂 Spiste gjerne havregrøt på kvelden også, samt noe frukt i løpet av dagen.

Hvordan spiser du nå?

På en vanlig dag for meg nå er vel ca slik:

Speltlompepizza, Smoothie med jordbær og proteinpulver, Tunfisksalat og måltider med Kylling og grønnsaker samt ris/poteter.

Har du noen som følger deg opp mot konkurransen(e)?

Line Celius følger meg opp mot konkurransen. Hun er virkelig fantastisk. Ikke ser hun bare mat, trening og mål, men hun ser hele deg og jobber utifra der DU er. Denne oppkjøringen har så langt vært knalltøff for meg, da det har vært mye på hjemmebane. Har ikke hatt mulighet til å ha gitt trening og diett den tiden og energien man skal i en oppkjøring, og jeg har lurt på om dette ikke var noen god ide. Samtidig er dette viktig for meg, og det er noe som er med på å løfte og motivere meg gjennom vinterhalvåret. Line har tatt hensyn til meg og mitt hele veien, og skreddersydd opplegget slik at det skal passe til meg. Har små «tilbakefall» i min sykdom en gang iblant, noe som heldigvis er mer og mer sjelden, og her har det vært ekstra viktig å ha den dama til å vise meg at jeg ikke trenger å stresse, og at det vil helst gå bra 🙂

Bruker du kosttilskudd?

Det jeg tar daglig er omega 3, d vitamin og magnesium. Drikker også bcaa da jeg føler dette hjelper på restitusjon samt at det smaker så godt 😛 Bcaa og proteinpulver kjøper jeg stort sett hos hardcore dealer i Kristiansand 🙂

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen og hvilke forventninger har du?

Jeg stiller i bikinifitness og athletic fitness i Sandefjord. I oslo skal jeg stille i bikini. Som i alle konkurranser går jeg for gull 😉 Mine forventninger er at jeg skal gjøre mitt absolutt beste, jeg skal føle at jeg har gjort det jeg kunne, og jeg forventer selvsagt å prestere mye bedre i bikinifitness enn sist. Viktigst av alt forventer jeg en fantastisk god opplevelse med mange flotte mennesker som har jobbet like hardt som meg. Vi skal ha det så gøy!!!

Har du noen hobby ved siden av treningen?

Under oppkjøringen er det kun jobb, trening og mat det går i. Det lille overskuddet jeg har etter dette går til mine nærmeste.

Ellers driver jeg med kitesurfing, noe jeg begynte med i begynnelsen av 2009. Hadde det vært optimale forhold for dette i Norge, hadde jeg nok satset litt hardere på den fronten. Ellers er jeg veldig glad i gåturer og å bruke tid på venner og familie.

Noe du vil føye til selv?

Fitness er en fantastisk sport, og jeg er utrolig glad for at jeg begynte med det. Likevel er det viktig å være obs på at det faktisk er en ekstremsport. Kroppen blir utfordret til å måtte tåle store påkjenninger  og omstillinger, og tiden etter konkurranse er faktisk den tøffeste. Sist fikk jeg ikke noe oppfølging etter konkurranse, og jeg følte at magesekken var umulig å fylle opp. Jeg hadde trodd at det skulle bli motsatt, at jeg ikke skulle ha noe særlig matlyst, men tvert imot. Det var da jeg tok kontakt med Line, som driver coaching via StrongBody, som før jeg visste ordet av det hadde hjulpet meg med å finne veien tilbake til en normal hverdag.

Bevisst hadde jeg satt meg et nytt mål etter Sandefjord, og det var å delta på Toughest race i Oslo. For det første så dette utrolig kult ut, og ei venninne spurte om jeg ville med, samtidig så jeg på det som en veldig positiv mulighet til å unngå å havne i slags «spiseforstyrrelse» etter konk. For å delta i Toughest måtte jeg bli sterkere igjen, noe som krevde at jeg måtte spise bra.

Er nok vanvittig fort å bli besatt av at man skal ha minimalt med fett på kroppen etter en slik konkurranse, og jo yngre man er jo vanskeligere vil det være. Derfor er det så vanvittig viktig at man skjønner at sceneform er sceneform, og resten av året er man sunn!

Diett og trening opp mot en konkurranse tar mildt sagt MYE tid, så det er utrolig viktig at man har en plan for hva man skal ta seg til etterpå, ellers vil det kunne føles veldig tomt.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter