Christine K Gundersen fra «sofagris» til bikinifitness-debutant

christine-kamphaug-gundersen8Navn: Christine Kamphaug Gundersen
Alder:
28 år
Høyde: 167
Vekt. On-season: 57 kg Foreløpig
Off-season: 63 kg
Bosted: Rena
Jobb: Assisterende Butikksjef og PT, kosthold og ernærings student hos AFPT
Coach: Line Celius
Klubb: Kaliber FKK
Sponsor: X-Life.no
Instagram: @christinesunivers
Blogg: ichristinesunivers.blogg.no

Når bestemte du deg for å satse på bikinifitness – og hvorfor akkurat bikinifitness?

Jeg bestemte meg for å satse på bikinifitness fordi jeg ville sette meg et mål som i min gamle verden var urealistisk høyt. Bikiniklassen er det som fenger meg mest og jeg synes selv at min kroppsfasong passer best inn der. Og det er et bra sted å starte.

Hvor lenge har du trent?

Jeg har trent styrke i 1 år og 8 mnd, og målrettet mot bikinifitness i 1 år. Jeg har aldri trent før i hele mitt liv fordi jeg har vært tidenes lateste sofagris som spiste junkfood og godteri hver eneste dag. Men så var jeg gjennom et brutalt brudd med eks-forloveden min. Jeg måtte finne noe som distraherte meg fra alle tankene mine og depresjonen jeg fikk så jeg startet å trene i gruppetimene til mamma, for hun er Les Mills Body pump instruktør. Trening er den beste anti depressiva som finnes. Jeg trente ikke for resultater da, men for å bare la hjernen min slappe av fra virkeligheten fordi jeg måtte være 100% fokusert på treningen så da var det en slags «escape from reality». Så ble jeg bitt av basillen når jeg startet å se endringer på kroppen og ble sammen med en som trente mandag-fredag. Da var jeg frelst. Jeg har aldri vært så fornøyd i hele mitt liv som det jeg er nå fordi jeg elsker det jeg driver med. Det er også derfor jeg tar PT og kost/ernæringstudier.

christine-kamphaug-gundersen4

Hvor mye har du gått ned?

Jeg har gått ned 8 kg fra før jeg startet med styrketrening, men vekten min off season er så og si den samme som det den var før jeg startet med styrketrening, men det er 2 helt forskjellige kropper.

Hvordan spiste du før?

Jeg bruker matplanen min fra StrongBody som en «grunnsten» i kosten min selv når jeg ikke er på diett. Det er ikke så viktig for meg om jeg spiser for mye, for jeg trener hardt mandag-fredag så det viktigste for meg og få i meg nok mat så jeg bygger optimalt med muskler. Derfor sørger jeg for at jeg spiser nok næring og ikke minst proteiner til å få maks utbytte av treningen min. Off season så har jeg noen helt syke cheat days. Fast hver eneste Lørdag spiser jeg akkurat det jeg føler for. (og noen ganger blir det fredager og søndagene også gitt).

Hva spiser du på en slik cheat day?

Jeg elsker ALT som er usunt og ingen forstår hvordan jeg klarer å dytte i meg alt det jeg gjør. Jeg er rett og slett bunnløs. Det går i Ben & Jerrys (en hel boks alene selvsagt), jeg ELSKER doughnuts og annen bakst som croissanter, is, alt av godteri og potetgull. Og generelt alt av junkfood og restaurantmat. Mine cheat days er en av mine største motivasjoner til å trene knallhardt i ukedagene og gi alt på gymmen. En stor belønning for meg. Jeg liker å si at jeg har en liten mini bulke livstil off season. Og jeg velger og tro at dette kanskje har hjulpet meg med litt ekstra gains. Og det skal sies at jeg aldri har dårlig samvittighet for en cheatday uansett om den varer fredag-søndag eller kun Lørdagen.

christine-kamphaug-gundersen3

Hvordan spiser du nå?

  • Frokost: Propud fluff m/ puffet havre og friske bær (oppskrift på bloggen, bare søk opp navnet)
  • Lunsj: Riskaker med kyllingpålegg og agurk og mager cottage cheese med bær og zeroh saft
  • Middag: Veldig mye forskjellig, men nå har jeg dilla på blomkål pizza og det smaker helt nydelig! (Også oppskrift på bloggen)
  • Kveldsmat: Kan være alt fra havrepolarbrød med egg og kjøttpålegg, cottage cheese med bær og nøtter eller havregrøt med kalorifri karamellsaus og nøtter.

Jeg drikker også 10 kopper te med masse suketter i hver dag for å tilfredstille søtsuget.

Har du noen som følger deg opp mot konkurransen(e)?

Ja, jeg har jo verdens beste coach Line Celius som tar super godt vare på meg! Makan til dame

Bruker du kosttilskudd?

Jeg tar fish oil hver dag for å få i meg omegaene mine.

christine-kamphaug-gundersen5

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen og hvilke forventninger har du?

Det blir jo NM i år, fordi det ikke ble noen konkurranse før den slik det pleier å være, og det i seg selv er sykt spennende og veldig skremmende. Nå kommer jeg til å stå på scenen med erfarne jenter og det er sinnsykt mange flotte jenter der ute så konkurransen er knallhard. Jeg har høye forventninger til meg selv for dette har jeg jobbet hardt for. Men for en x-sofagris som meg er det faktisk en seier i seg selv og sette foten på den scenen!

Du har en instagramkonto hvor du har fått over 20 000 følgere siden midten av April og du blogger om trening, kosthold og din vei mot bikinifitness scenen? Hva slags budskap ønsker du å spre via sosiale medier?

Det viktigste for meg er å spre treningsglede og treningsmotivasjon. Det er en ren treningsinstagram konto. Jeg legger ut masse treningsvideoer av forskjellige øvelser, men spesielt bein og rumpeøvelser, progresjonsbilder og litt fjas innimellom som viser hvem jeg er. Slik at andre kan få inspirasjon til å teste nye ting og se at trening kan være gøy! Jeg vil fremme et sunt balansert kosthold og vise at selvom jeg er en treningsnarkoman så spiser jeg godteri i helger når jeg er off season som de fleste andre. Jeg vil vise at det trenger ikke være svart/hvitt så lenge man tar kloke valg i hverdagen. Og jeg prøver og vise at det trenger ikke være så komplisert å være sunn og at mat faktisk ikke er en fiende. Jeg synes man skal være litt mer avslappet til dette med mat. Mat er kos. Det er ikke noe ja mat og nei mat. Alt med måte og det er lov til å kose seg her i livet. Jeg får daglige mail og meldinger fra jenter som følger meg som skriver at jeg inspirerer og motiverer de til å trene. Og det er allerede mange som spør om jeg kan lage treningsprogrammer og kostholdsplaner til de og det er helt fantastisk. Jeg vil også vise at hvis man virkelig vil, så får man til akkurat det man vil!

christine-kamphaug-gundersen2

Har du noen hobby ved siden av treningen?

Nei, trening og kosthold er livet mitt! Så jeg er i min egen lille treningsboble føles det som og jeg gleder meg til å kunne jobbe som PT hvor jeg kan motivere andre og smitte de med treningsgleden min. Mitt store motto er: Passion Changes Everything! Selvom det er super klisje med mottoer.

Noe du vil føye til selv?

Jeg vil gjerne takke alle som har støttet meg gjennom denne prosessen helt fra starten, kjæreste, familie, venner, coach Line, xlife.no, alle følgere og lesere! Tusen takk til alle dere som har trua på meg! Dere motiverer meg helt sinnssykt masse og dere har gitt meg så stor tro på at dette skal jeg få til! Jeg skal ikke skuffe dere 😉

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter