De 7 vanligste årsakene til sykdom

Når man blir rammet av en kronisk sykdom eller blir diagnostisert med en autoimmun lidelse, er det lett å tenke «Hvorfor akkurat meg?»

Hvordan har det seg at noen mennesker som spiser en tradisjonell diett synes å være sykdomsfrie, mens andre som har gjort forsøk på å endre sine matvaner fortsatt sliter med lidelser, kronisk sykdom og kreft?

Sannheten er at det ikke er noen «enkeltårsak» som påvirker hvorvidt du utvikler en autoimmun lidelse eller annen kronisk sykdom. Ulike aspekter av ditt miljø samhandler med dine gener og skaper en tilstand av god helse eller sykdom. Her er de 7 vanligste faktorene som påvirker sykdomsutvikling.

1. Mangel på næringsstoffer

Optimal helse krever optimale næringsstoffer – det vil si, vitaminer, mineraler, essensielle fettsyrer og antioksidanter i ditt kosthold. Dietter som ikke består av nok frukt og grønnsaker, mangler vitaminene og mineralene kroppen din trenger for å trives. Et kosthold uten nok frukt og grønnsaker og dermed for lite næringsstoffer, har vært assosiert med høyere forekomst av kreft, diabetes, høyt blodtrykk, hjertesykdom og multippel sklerose. Legg også merke til at alle vitaminer er viktige for at kroppen skal fungere optimalt.

2 . Følsomhet for næringsmidler

Intoleranse for gluten er den vanligste matallergien i vestlige samfunn, likevel er det 90 % av oss som ikke rapporterer problemer med fordøyelsen eller andre mage- og tarmproblemer. Sensitivitet for mat er ofte en usynlig del av mange lidelser, inkludert psykiske problemer, nevrologiske problemer, autoimmune problemer, utslett, astma, allergier med mer. Hvis du har en kronisk helseplage, prøv en glutenfri diett i en måned – så vil du kanskje føle deg bedre enn du har følt på mange år.

3. Overeksponering av gifter

I dag er vårt miljø full av forurensning og giftstoffer som stammer fra biler, fabrikker, plastartikler i hjemmene våre, amalgamfyllinger med kvikksølv og kjemiske sprøytemidler. Disse kjemikaliene påvirker våre celler, cellekommunikasjon og cellenes mitokondria, forstyrrer normal funksjon og øker inflammasjon. Disse giftstoffene øker både sannsynligheten for å få en kronisk sykdom og alvorlighetsgraden av symptomene ved en slik sykdom. Reduksjon av din eksponering for plast, løsemidler og tungmetaller vil hjelpe deg å oppnå og opprettholde god helse, på samme måte vil en økning i grønnsak- og bærforbruk, forbedre kroppens behandling og fjerning av disse giftstoffene.

4 . For mye stress

Stress er nødvendig for å opprettholde liv. Uten tyngdekraftens stress , ville våre bein og muskler forvitre. I motsetning vil kronisk stress forstyrre den hormonelle balansen og øke generell betennelse i kroppen. Å praktisere meditasjon eller andre stressreduserende aktiviteter daglig kan bidra til å redusere stressnivået og beskytte cellene mot betennelser.

5 . Mangelfull trening

Våre forfedre vandret 3-9 mil på en gjennomsnittlig dag, og vår hjerne og kropp forventer at vi skal bevege oss daglig. Utilstrekkelig fysisk aktivitet i løpet av et liv påvirker i stor grad sjansene for å utvikle demens før fylte 60 år. Regelmessig trening kan også forbedre humøret og opprettholde lavere betennelsesnivåer i kroppen.

6 . Utilstrekkelig søvn

Det er mange studier som kobler søvnkvalitet og varighet til kroppens helse . Å få nok søvn er viktig for å takle stress, redusere utmattelse, opprettholde hormonbalansen og fremme god cellehelse. Søvn er kroppens mulighet til å helbrede seg selv og vokse. Mindre enn 7 til 9 timer søvn hver natt bryter i stor grad med normal biologi. Selv om du tror du greier deg med mindre enn 7 timer, så vil din kropp betale prisen, og du blir mer mottakelig for hjerteinfarkt, fedme, diabetes, tidlig hukommelsestap og autoimmune problemer.

7 . Ineffektive enzymer ( DNA )

Vi har alle en unik blanding av effektive og ineffektive enzymer, som stammer fra DNA vi har arvet fra våre foreldre. Det er samspillet mellom disse enzymenes effektivitet og ineffektivitet, og vårt valg av kosthold og livsstil som avgjør hvilke kroniske sykdommer vi utvikler. Å spise en næringsrik kost, noe som reduserer risiko for matallergi, spise og leve økologisk, drive med regelmessig stressreduksjon og oppnå 7 eller flere timer søvn hver natt, reduserer dramatisk risikoen for at ineffektive enzymer vil utvikle en kronisk sykdom.

Til syvende og sist er det våre kosthold- og livsstilsvalg som enten bidrar til god helse, overflod av energi, glede og et klart sinn, eller som gir problemer med trøtthet, omtåkethet, smerter og andre fysiske plager. Sykdom begynner ved dårlig kjemi i cellene våre, som gjerne oppstår fra vårt valg av kosthold og livsstil. Spis og lev for cellene dine i dag og føl deg bedre i morgen.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter