Den perfekte armheving

Mer effektivt enn du tror!

Vil du ha optimalt utbytte av treningen, er et rolig tempo og riktig teknikk viktigere enn hvor mange repetisjoner du klarer.

Ryggen skal være flat

Hvis du vil bli god til å ta armhevinger, skal du kunne holde ryggsøylen i samme posisjon under hele øvelsen. Det skal kunne stå en skål med vann på korsrygg og bekken under hele øvelsen. Det kan gå utover antall repetisjoner når du konsentrerer deg om å holde ryggen rett, men treningseffekten blir faktisk bedre, både når det gjelder muskelstyrke og -masse. Dessuten forebygger du skader.

Senk skuldrene

Trekk skuldrene vekk fra ørene når du ligger i startposisjonen. På den måten får skuldrene en optimal arbeidsstilling, og dermed blir det også lettere å holde rygg og nakke rett.

Rett i nakken

Hold hodet i samme vinkel som overkroppen, slik at nakken er rett og du hele tiden ser ned i gulvet. Når du spenner musklene, skjer det en voldsom kraftutladning i kroppen som trekker og skyver i knoklene. Derfor er det viktig å holde nakken nøytral slik at du unngår spenninger og hodepine.

Synkronisert

En viktig detalj som de færreste husker, er at albue- og skulderledd skal bøyes samtidig. Når albuen bøyes på vei ned, skal skulderen bøye seg tilsvarende. Den samtidige bevegelsen gir større treningsutbytte og er mer skånsom for leddene.

Armhevinger er utvilsomt den styrkeøvelsen som flest stifter bekjentskap med. Det begynner i gymtimene på skolen eller i rekruttiden i førstegangstjenesten, der mange opparbeider et inderlig hat-kjærlighetsforhold til den klassiske øvelsen.

Hat fordi den knallharde øvelsen får det til å svi skikkelig i musklene, men også kjærlighet fordi armhevingene gir så stort utbytte på kort tid. Øvelsen

involverer samtlige muskler i overkroppen; først og fremst de som erdirekte involvert i bevegelsen (brystet, skuldrene og baksiden av overarmene), men også rygg og magemuskler som skal stabilisere og holde kroppen rett mens du jobber med armene. Derfor er faktisk armhevinger også en utmerket øvelse for å trene magemusklene.

Du trener mangemuskler på én gang

  • Skuldre – Musklene rundt skuldrene må arbeide hardt for at du skal stå stabilt mens du hever og senker kroppen.
  • Bryst – Hele brystmuskulaturen aktiveres når du tar armhevinger. Du kjenner spesielt at brystmusklene jobber når du senker kroppen helt ned til gulvet. Du får garantert treningsverk hvis det er lenge siden sist du tok armhevinger.
  • Baksiden av overarmene – Når du skyver deg opp fra gulvet, må albuene rettes ut, og det er tricepsmuskelen på baksiden av overarmene som gjør grovarbeidet. Derfor er armhevinger effektiv armtrening.
  • Rygg – Musklene rundt skulderbladene og den øverste delen av ryggen må jobbe for å gi nødvendig stabilitet.
  • Mage – Armhevinger trener også magemusklene som skal sørge for at du holder kroppen rett mens du gjør øvelsen. Er ikke magemusklene sterke nok, vil kroppen henge som en hengekøye ned mot gulvet.

 24 varianter av armhevinger du bør prøve ut!

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter