Denne øvelsen gjør deg sterkere med det samme!

Når du MESTRER denne øvelsen, blir du sterkere i alt annet du gjør!

Nei, du går ikke fra å løfte 140 kg i markløft til å kunne løfte 2 tonn. Det er ikke den type fremgang vi snakker om, men har du noen gang merket at kreftene dine «lekker» under en øvelse?

Har jeg rett i at du under markløft har merket at ryggen gir etter, og at du blir svakere med det samme? Kanskje det også har ført til at du har dratt på deg en skade? Bokstavelig talt..

Eller har du merket at knærne dine vingler frem og tilbake under knebøyvarianter og ett-beinsøvelser?

Isåfall har disse «lekkasjene» nesten ALLTID å gjøre med at du mangler evnen til å overføre krefter gjennom hele ryggraden, på en effektiv måte.

Når du trener skal ryggraden enkelt og greit videreføre krefter mellom armer og bein, og har du ikke opptrent god nok styrke i «kjernemuskulaturen», så vil ryggraden bevege seg og «lekke» krefter… og du vil oppleve at du blir svakere, og ikke minst mer utsatt for skader.

DERFOR vil denne øvelsen gjøre deg sterkere med det samme om du utfører den korrekt!

Øvelsen jeg snakker om blir ofte omtalt som «landmines», en øvelse som legger grunnlaget for å kunne utføre «Full Contact Twist», som jeg kanskje vil si er den ultimate «kjerneøvelsen».

Det som er kritisk under denne øvelsen er å sørge for at ryggraden opprettholder en stabil posisjon, mens armene skaper bevegelse. Det vil si at du opprettholder en plankeposisjon, mens du kontrollerer stanga som beveges i halvsirkler.

Sånn ser det ut i praksis.

Vektstanga og belastningen på den, ØNSKER å dra kroppen din ut av en stabil posisjon. DIN oppgave er derfor å motvirke draget fra belastningen, som du gjør ved å aktivere setemuskualtur og «kjernen». For å gjøre det enda enklere – du skal aktivere HELE kroppen og sørge for at alt ifra føtter til håndledd er tight!

Når du gjør dét, og virkelig mestrer det, vil du merke at du kan overføre denne egenskapen til alle andre øvelser, og bevegelser, og du VIL oppleve et godt styrkeBOOST!

Så, ja…. øvelsen gjør deg faktisk sterkere i alt annet…

Når du mestrer den.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter