Dette er CrossFit

Nå er vi midt i CrossFit-sesongen, og snart avholdes årets høydepunkt – nemlig CrossFit Games, som tilsvarer et verdensmesterskap der vinneren går av med tittelen Fittest on Earth (og en saftig sjekk). Det går av stabelen 1.-5. august i Madison, Wisconsin.

CrossFit er en sport og en treningsform som har hatt enorm utvikling og vekst de siste årene. Konseptet ble grunnlagt i 2000 og det første senteret ble opprettet i California. Helt i begynnelsen gikk det ut på at man skulle følge øktene som ble publisert på nettsiden til CrossFit – trene tre dager og ha en dag fri. Øktene (WOD – workout of the day) besto av «konstante, varierte og funksjonelle øvelser utført med høy intensitet», som skulle være med på å optimalisere alle de fysiske egenskapene hos et menneske. Øktene var forskjellige fra gang til gang, og ofte var målet å gjøre mest mulig arbeid på kortest mulig tid eller i løpet av en gitt tid.

I dag har CrossFit for mange blitt mye mer enn å trene dagens økt. Selv om konkurranseformen ofte består av ulike WODs så må atletene trene på mer enn bare dette for å kunne hevde seg. Konkurransemomentene kan bestå av elementer fra ulike former for kondisjonsidretter, kettlebells, gymnastikk, calisthenics, styrkeløft, vektløfting, strongman og andre øvelser eller bevegelser som er med på å teste atletenes generelle nivå av fitness.

CrossFit Games

Siden sommeren 2007 har det blitt arrangert i USA. Fra 2011 har det vært mulig å kvalifisere seg til lekene ved å utføre økter i CrossFit Open, og det går an å konkurrere både individuelt og som lag. I CrossFit Games skal de individuelle atletene og lagene gjennom et visst antall økter fordelt over konkurransedagene, og de som har klart å samle flest poeng og får best rangering står igjen som vinnere den siste dagen.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter