Dette er vektløfting!

I vektløfting konkurreres det i øvelsene rykk og støt. Vektløfting var faktisk en av de første idrettene som ble inkludert i det Olympiske programmet.

Rykk

I denne øvelsen skal utøveren løfte vektstangen fra gulvet til stående med stangen over hodet, i én bevegelse. Grepet er bredt og når vektene blir tunge setter utøveren seg ned i en dyp knebøy for å fange vekten på strake armer over hodet, og herfra rettes knærne ut til utøveren står med utstrakte knær og med stangen over hodet.

Støt

I støt er også målet å stå oppreist med stangen på strake armer over hodet, men her utføres øvelsen gjennom to momenter. Den første bevegelsen kalles frivending og får stangen opp på forsiden av skuldrene til utøveren. Neste moment kalles overstøt, og der skal atleten med en kraftfull bevegelse få fart på stangen oppover, dukke under og rette ut albuene. Fra denne posisjonen skal knærne rettes ut og utøveren ender opp med vekten over hodet på strake armer.

Konkurranse

I vektløfting konkurreres det i vektklasser, og det finnes også ungdoms-, junior- og veteranklasser. Den som løfter mest i sin vektklasse vinner, og dersom to utøvere løfter like mye er det den som veier inn på lettest kroppsvekt som vinner.

Utøverne har tre muligheter til å løfte så mye som mulig i de to løftene.

Klipp:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter