Dette gir økt livslengde og et lykkelig liv

En studie fra Harvard (som har pågått i nesten 80 år!) har sett på hva som gjør at noen mennesker lever lengre og er lykkeligere.

Forskerne samlet informasjon blant annet om studiedeltakernes fysiske og mentale helse, og deres triumfer og nederlag i både karriere og ekteskap. De gjorde funn som tyder på at relasjoner og hvor lykkelige vi er i forholdene våre har en kraftfull påvirkning på helse. Å ta vare på det fysiske aspektet av kroppen er viktig, men å pleie relasjonene våre er også noe som fremmer god helse. Nære relasjoner har vist seg å være viktigere enn både penger, status, IQ og gener for å være lykkelig gjennom livet.

I denne TED Talk-en kan du høre at det ikke var kolesterolnivåene i 50-års alderen som sa noe om hvordan studiedeltakerne kom til å møte alderdommen, men hvor fornøyde de var i relasjonene sine. De som hadde det best da de var 50 år gamle var også de som hadde best helse da de var 80 år.

Hvis du trener og spiser for å ha en god helse så kan det kanskje være en idé å legge inn tid i timeplanen til å sosialisere og pleie verdifulle relasjoner også? Det fungerer også utmerket å gjøre begge deler samtidig, og trene sammen! Legg igjen mobiltelefonen i garderoben og ta med deg partneren, en kompis, venninne eller et familiemedlem på en skikkelig tøff treningsøkt der dere kan pushe hverandre, og skravle i pausene.

Kilde: https://news.harvard.edu/gazette/story/2017/04/over-nearly-80-years-harvard-study-has-been-showing-how-to-live-a-healthy-and-happy-life/

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter