Dette skjedde med kroppen til en naturlig kroppsbygger over ett år

Kroppsbygging handler om å bygge store muskler (innenfor de respektive vektklassene).

Videre skal musklene skape symmetri og være så fremtredende som mulig. Derfor må en kroppsbygger gå gjennom ulike faser i løpet av et år der han/hun i perioder reduserer fettprosenten maksimalt slik at musklene er mest mulig fremtredende og definerte. Gjennom et helt år ble en kroppsbygger som ble testet og var naturlig, fulgt opp for å se på fysiologiske forandringer underveis gjennom året.  Her er et utdrag av hva som ble målt og hva som skjedde underveis gjennom studiet.

Målet med studiet var å utarbeide en fysiologisk profil som skulle se i detalj på endringene som skjedde i kroppen til en 26-27 år gammel kroppsbygger gjennom ett år inkludert forberedelser til konkurranse, konkurranse og tiden etter konkurranse.

Metodene som ble brukt inkluderte måling av kroppkomposisjon, styrke, aerobisk kapasitet, humør, energi brukt på restitusjon, hormonnivåer og blodverdier.

Resultater

  • Hjertefrekvensen gikk ned fra 53 til 27 slag pr min under forberedelser til konkurranse og økte til 46 igjen en måned etter konkurranse.
  • Blodtrykket gikk fra 132/69 til 104/56 under forberedelser til konkurranse og returnerte til 116/64 seks måneder etter konkurranse.
  • Fettprosenten startet på 14,8 % og gikk ned til 4,5 % før konkurranse.
  • Etter konkurranse steg den igjen til 14,6 %.
  • Styrken falt under forberedelser til konkurranse og var ikke tilbake til normalen hele 6 måneder etter konkurranse.
  • Testosteronet gikk ned fra 9,22 til 2,27 ng/ml under konkurranseforberedelser og gikk tilbake til å være rett over der nivået var i utgangspunktet (9,91).

Referanse:
1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23412685
Natural bodybuilding competition preparation and recovery: a 12-month case study.

 


Saken er hentet i fra AFPT 

Saken er hentet i fra AFPT

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter