Diettfeilene som ødelegger treningen din!

10 feil som kan ødelegge dietten din

1) Å spise for mye hvert måltid;

Denne feilen har undertegnede selv gjort en hel del ganger.. Alt for mange faktisk. En fokuserer på å spise nok, så en bøtter innpå når spisetiden er inne. Det er endog et par problemer med å gjøre dette.

Når en inntar en større mengde mat på en gang, sliter faktisk kroppen med å fordøye alt. Dette fører til at magen blir oppblåst, og pløsete, samt at du ikke får i deg all næringen du spiser. Hva er poenget med å spise all maten om den ikke legger seg på musklene?

For dem som sliter med magesyre (sure oppstøt, halsbrann etc) vil også mindre og mer frekvente måltider gjøre store endringer på slike problemer, og kan dermed bidra til bedre livskvalitet generelt.

Og; når en overspiser på måltidene, vil nesten garantert en hel del av næringen lagre seg i form av fettdepoter på kroppen. Det er bare så så mye kroppen klarer å lagre til musklene, resten havner på steder der du GJERNE vil prøve å bli kvitt det igjen.

2) Ikke hopp over måltider;

Denne går litt hand i hand med den forrige. Hopper du over måltider, så rekker du å bli skikkelig sulten til neste gang du spiser. Ergo; Overspising igjen.

Spiser du oftere vil du også ha en jevnere blodsukkerstrøm i kroppen, noe som ideelt sett vil føre til mindre fettlagring, oppladede muskler, og faktisk (for meg i alle fall) mindre humørsvingninger. Kanskje fruen/typen klarer å leve med deg om du spiser litt oftere istedenfor å bjeffe og knurre som en hund når blodsukkeret blir for lavt.

3) Å spise rett for kroppens kjemi;

Denne går nok ut til de fleste av oss.. Må skjerpe meg selv her, men spiser en bare det en har lyst på hele tiden, vil en nesten garantert få mangel på noe som er en nødvendighet for muskelbygging.

Når vi spiser skal vi faktisk tenke at vi skal spise for;

  • Restutisjon
  • Proteinsyntesen (muskelbygging)
  • Metabolisme (stoffskiftet)
  • Hormonbalanser.

Og mange flere. Jeg garanterer nesten at nesten ingen av vanlige trenende har så flaks at de dekker alle disse med å spise det de har lyst på hele tiden. Spis etter næring, vitaminer, mineraler, fettsyrer. Tenk innhold, ikke bare smak.

4) Kaffedrikkingen!

Koffein er et mildt sentral stimulerende middel. Mange bruker denne klassiske drikken for å komme seg opp om morgenen, for å klare arbeidsdagen osv. Hva skjer? Jo, med konstant tilførsel av en stimulant vil kroppen frigjøre en liten mengde mer av adrenalin i blodstrømmen. Denne responsen skjer da over hele dagen for mange. Så hva er det negative? At kroppen brenner opp lagret energi hele dagen, og nedjusterer kroppens respons på stimulanten. Plutselig drikker en kaffe for å være normal, ikke for å få et kick. Dette minner faktisk om en mild grad av narkotikabruk. Kroppen nedjusterer dopamin og seratonin nivåene i hjernen (stoffene som styrer velvære, humør etc) og du vil være slapp og deprimert uten. Bruker du kaffe, smell den i deg rett før trening. Ikke ellers.

5) Kveldsmaten;

Å spise kveldmat er GULL.. Men, ikke hva som helst. En må tenke at maten en spiser før leggetid er det som justerer blodsukkeret, og dermed dagsformen dagen etter. Våkner du og er latterlig trett, sliten, gretten, og gruver deg til treninga er sjansen stor for at du har spist feil på kveldingen. Spis trege karbohydrater, proteiner og noen sunne fettsyrer. Det du spiser i kveld, vil avgjøre om treninga i morgen blir bra.

6) Kostilskudd;

Kostilskudd, som for eksempel proteinpulver, er knall! Men, å bruke dem rett er det ikke så mange som gjør. Om en ser på det engelske ordet for kostilskudd; Supplements, så mimer det bra på det norske ordet supplement, eller tilegg. Kostilskudd er INGEN erstatning for mat. Det er et tilegg til mat. Spiser du et godt måltid med litt lite protein, kan den balansere ligningen for deg, Shaken er ikke nok alene! Mange lever dessverre i illusjonen om at en shake her og der i løpet av dagen er nok.. Tenk om igjen.

7) Kopiering av proffenes diett;

Kosthold, som trening.. Er å finne ut hva som fungerer for DEG. Følger du noen andres diett, vil du garantert nesten få sub maksimale resultater. Som treningen er dette individuelt, da din kroppskjemi er unik, og din sammensetning er helt ulik alle andres. Prøv deg frem, finn det som fungerer for deg, og hold deg til det. Selv om proffene er store, kan ikke de lære deg hva som er rett her. De kan legge linjene (spis protein, fett etc), men mengdene, inntaket, og resultatene, de justerer du selv.

8) Ikke å ha en spisedag;

Denne er faktisk undervurdert. Mange av oss er ivrige, vi vil så mye på kortest mulig tid. Da er det lett å bli fanatisk på dietten. Ha en spisedag. Motivasjonen er faktisk den kraftigste drivkraften vi har med trening, og uten en spisedag, en dag der en kan leve og bare kose seg, vil en knekke før eller senere.

9) Brå forandringer;

Denne er alltid aktuell. Når du leser denne artikkelen kan du finne på å ?revolusjonere? dietten din. Ikke gjør det. Kroppen liker ikke brå forandringer, og vil dersom en forandrer noe alt for raskt ikke klare å tilpasse seg på en god måte. Gjør små endringer, ta dietten trinn for trinn, og la kroppen gå seg til med tid. Det finnes ingen suksessoppskrift som gir resultater over natten. Begynn i det små, gjør det til rutine, så forandre litt til. Trening er en livvstil, ikke et blaff en skal gjøre på et par uker. Tenk langsiktig, så vil resultatene komme.

10) Ignorere frukt og grønt;

Jeg skrev tidligere en artikkel om dette. Mange grønnsaker og frukter inneholder mikrostoffer som en må ha for ideell forbrenning og gode hormonbalanser. Les dere opp mens dere spiser brokkolien deres til middagen.

Dette var en kort summering av noen vanlige feil i dietten til folket. Prøv å se om dere gjenkjenner noen av disse, og utbedre dem, så garanterer jeg faktisk bedre resultater av treningen med tiden.

Stikkord:          

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter