RASKT – ENKELT – GODT OG SUNT
Som mange andre er jeg en stor tilhenger av pizza og annen italiensk mat. Med litt kreativitet kan dette også spises på tross av at man går på diett, uten å gå utenfor planen. Jeg har prøvd mye forskjellige varianter: laget bunn helt fra bunn, brukt speltlomper, polarbrød osv. Matlaging er noe jeg syntes er utrolig artig i perioder. Liker å utforske og prøve meg litt frem på kjøkkenet. Men i går ble det en lettvinn variant av pizza, med polarbrød som bunn. I dette sommerværet ønsker jeg å være mest mulig ute å nye sol og varme, derfor velger jeg en rekke enkle løsninger om dagen. Regner med at jeg ikke er den eneste som syntes det er uaktuelt å bruke for mye tid innendørs i sommervarmen? Det er jo bare så herlig å oppholde seg utendørs, nyte solen, gå seg en tur, få mengder med frisk luft og nyte livet.
Pizza slices på 1-2-3:
Ingredienser:
- 180 g kylling
- 2 stk Polarbrød fullkorn
- 2 skiver (30 g) Norvegia ost
- 80 gram hakkede tomater
- 50 gram champignon
- 50 gram cherry tomater
- 20 gram rødløk
- Krydder: Chilipulver, paprikapulver, hvitløkspepper, hvitløksalt, timian og oregano
Fremgangsmåte:
- Stek kyllingfileten i oven på 200 grader i 20 minutter og skjer den opp i skiver.
- Stek polarbrødene i ovnen i 200 grader i 5-10 minutter, til de blir lettere sprø.
- Skjær opp champignon, løk og Cherry tomatene i tynne skiver.
- Bland sammen krydderet og hakkede tomater til en tomatsaus, og smør utover polarbrødene.
- Legg på kylling, grønnsakene og osten på brødet, topp slicene med oregano og timian.
- Stek pizza slicene på 200 grader i 10-15 minutter (til osten er gyllen).
Denne oppskriften utgjør: 626 Kcal, 47 g Karbohydrater, 55 g Proteiner og 22 g Fett
Bon Appetitt
Saken er lånt fra bloggen http://fitgirls4fun.no/