Du forbrenner mer fett i tiden etter trening om du trener med tunge vekter!

Jo tyngre vekter du trener med, desto mer energi vil du forbruke i perioden etter trening.

Du kan lese mer om dette i en tidligere artikkel på emnet. I følge forskere ved National Taiwan University vil kroppen hovedsakelig forbrenne fett i denne perioden og desto mer om du trener med tunge vekter!

Forskerne fikk 16 mannlige studenter med minst 6 måneders treningsbakgrunn til å trene gjennom kroppen ved to anledninger via 8 ulike øvelser. Studentene utførte bicepscurls, upright row, benkpress, triceps pushdown, beinpress, knebøy, foroverbøyd roing og leg extensions. 3 sett ble utført på hver øvelse med 2 minutters pause mellom.

I løpet av den første treningsøkten benyttet studentene en belastning som tilsvarte 50% av deres 1RM [LO] på de ulike øvelsene. 15 repetisjoner ble her benyttet per sett. 75% av deres 1RM [HI] ble benyttet i løpet av den andre treningsøkten og her ble 10 repetisjoner per sett benyttet. Mengden energi som ble forbrent i løpet av disse øktene var tilnærmet lik.

Forskerne målte deltagernes energiforbruk i de 2 påfølgende timene av treningsøktene og forbruket var høyere.

Forbruket i etterkant var høyere etter økten med tyngre vekter (ingen nyhet her) og det som er interessant er at forskerne målte seg frem til at det økte forbruket etter treningsøktene hovedsakelig kom ifra fett. Forskerne vet ikke hvorfor.

Figuren under viser ikke bare at den absolutte mengden fett som kroppen forbrenner øker etter trening med tyngre vekter, men også at den relative mengden øker.

Så, med andre ord? Enda et godt argument for å trene med tyngre vekter om også fettforbrenning er målsetningen.

J Exerc Sci Fit. 2006; 4(2): 103-9.

http://tinyurl.com/2u5h33o

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter