Det er DIN kropp

Det er DITT ansvar
Ta litt bedre vare på kroppen din

De aller færreste tenker over det faktum at vi kun har en kropp som vi må leve med livet ut. Klart, man kan fikse på ting her og der, men det har sine begrensninger.

Tenk deg at du er 18 år og foreldrene dine gir deg din første bil sammen med noen enkle instruksjoner. Det er en liten hake. Du får kun EN bil og du kan aldri få en ny. Aldri. Du kan ikke bytte den ikke, ikke oppgradere den. Ingenting.

Hvor godt tror du at du ville vedlikeholdt den bilen? Trolig meget bra! Hyppige oljeskift, service, osv. Tenk deg også om foreldrene dine fortalte deg at ingen utbyttede deler for bilen vil fungere like bra som de originale, men ikke bare det ? de er meget dyre å installere og forårsake at du ikke får brukt bilen like effektivt resten av livet. Med andre ord, bilen vil fortsette å gå, men ikke med samme hastighet eller effektivitet som du var vant med.

Vi hadde nok alle lagt ned enormt med tid til vedlikehold på den bilen om vi ble satt i denne situasjonen. Et liv uten en effektiv bil som fungerer som vi ønsker til enhver tid er tross alt noe de fleste av oss ikke kunne klart seg uten. Jeg vet jeg ikke hadde klart meg uten.

Etter å ha lest dette vil jeg at du skal stille deg selv et enkelt spørsmål. Hvorfor er menneskekroppen annerledes? Hvorfor behandler de aller fleste av oss kroppen som dritt og som en selvfølgelighet?

Samme greie her. Du får kun en kropp. Du kan ikke bytte den inn. Klart, vi kan erstatte deler, men det er snakk om MYE arbeid og smerte. Det de putter inn vil uansett ikke fungere like godt som originaldelene. Kneet eller hofta du har byttet ut gir deg ikke samme følelse eller prestasjoner som de originale delene ville gjort.

Tenk på det. EN kropp. Du bestemmer i stor grad hvor langt den skal gå. Har du laget vedlikeholdsplanen?

Hva med dette perspektivet. Du kommer til å bruke både tid og penger på kroppen din det er en selvfølgelighet. Prosessen kan enten være proaktiv eller reaktiv. Penger brukt på helse kan ta form i personlig trening, massasje, behandling, medlemskap på treningssenter, eller det kan bli brukt på ortoped, plastisk kirurgi, hjertespesialist, osv. Uansett, du kommer til å bruke penger!

Samme gjelder for tid. Du kan enten gå på gymmet, eller du kan gå til legekontoret, det er opp til deg. Du kommer uansett til å bruke tid på kroppen din. En god del folk sier de hater å trene. Vent til du havner på kriseavdelingen på et akuttmottak og blir værende noen timer og kom tilbake å si meg at du hater å trene ? kanskje det ikke er så ille likevel.

På samme måte som regelmessig service av en bil kan du komme rimelig langt med regelmessig trening, men på mange måter er kroppen bedre enn en bil. Med godt og hardt arbeid kan du faktisk tilbakestille og endre kroppens vev til det bedre!

Tenk på det

Det er mange som ender opp med å angre på ugjorte ting og det er vel ikke mye som er verre enn å ligge på en sykeseng med hjerte- eller lungeproblemer (og tilsvarende) og vite at tilstanden er irreversibel i en relativt ung alder og at du ikke har så altfor mange år igjen å leve?

Da virker kanskje ikke noen timer med trening per uke så altfor ille og det er ikke rent få som faktisk begynner å trene for å legge på et par ekstra år på livet i en slik situasjon. Dette er reaktivt og litt av mange menneskers natur. Det er da ikke så viktig før det er 100% nødvendig?. Vel, du hadde gjort det meste for at bilen din ikke tilfeldig stopper på motorveien. Det er snakk om en bil!

Ta litt bedre vare på kroppen din. Hvis ikke kan du la være å klage når den alvorlige situasjonen kommer!

Bare husk, du kommer til å bruke både tid og penger på kroppen din. Du har flere valg. Mitt tips er å ta det smarte valget.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter