Du har en superhelt i magen

Han har til og med et navn, og det er TOR. Eller for å være helt presis så heter han mTOR, men navnet skjemmer som kjent ingen.

Det viktige er at du faktisk HAR en superhelt med en helt unik oppgave, nemlig å fortelle cellene at de skal vokse. Cellene adlyder hans minste vink; jeg mener, det er tross alt superhelten TOR vi snakker om

TOR er et enzym som påvirker cellenes vekst, deling og også celledød. Han påvirker hvordan proteiner blir laget ut ifra oppskriften (RNA), nydanning av blodårer, hvordan lysosomer (cellenes renovasjonsvesen) resirkulerer rester og hvordan mitokondriene virker. TOR er i det hele tatt et grunnleggende signalmolekyl som sanser cellenes tilstand og setter i gang passende prosesserer.

TOR er også en del av signalveien til blant annet insulin og IGF og sørger for at disse hormonsignalene blir oversatt til riktige prosesser i cellen. Så som du forstår; TOR er en skikkelig superhelt med noen helt spesielle superkrefter.

Men TOR krever noe av oss for å kunne gjøre den jobben vi vil han skal gjøre, nemlig å si til cellene: «BLI STØRRE!!»

Det han trenger er den essensielle aminosyren leucin, en aminosyre kroppen IKKE kan produsere selv men må tilføres via kostholdet.

Så hvor finner du denne leucin da? Kjøtt og melk er gode kilder, men det enkleste er å ta et daglige tilskudd av Whey protein. Denne proteinkilden inneholder masse leucin.

Hva er det TOR misliker, og du derfor må unngå? Han liker ikke ren vegetarkost, keto eller faste da dette ikke gir nok leucin til vår superhelt i magen. Da svarer han med å stoppe muskelvekst, noe vi selvsagt ikke ønsker.

Jeg anbefaler alle unge som trener å før trening ta en proteindrikk med 20 gram Whey protein, 30 gram om du er voksen. Det samme innen en time etter treningen.

Så der har du det, en liten presentasjon av en superhelt i magen din som du kanskje ikke kjente til?

Han en god trening med overnaturlige krefter til disposisjon, men husk å fore TOR med det han trenger, for ellers!!!!

Kilder:

Cellenes språk – Rapamysin, av Pål Jåbekk

https://paljabekk.com/2016/04/19/cellenens-sprak-rapamysin/

mTOR-what does it do? Pubmed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19100909/Kristiansanderen Thor Ivar Hornnes har vært i bransjen mer eller mindre sammenhengende siden han startet opp ”Thor Ivars gym” i Kirkegata i 1982 – som et av Kristiansands aller første treningssentre. I 1989 ble han norgesmester i tungvektsklassen, og gjentok bragden som veteran i pluss seksti i 2021.

Thor Ivar Hornnes står bak flere treningskjeder som Shapes, Trimeriet og Instinct, og selger utendørsapparater fra blant annet Omnigym og Tufteparken samt inneapparater fra Freemotion. Siste konsept hos seriegründeren er Anatomic Fitness, norskproduserte treningsmaskiner der anatomi og biomekanikk ligger til grunn for design og funksjon.

 

Kristiansanderen Thor Ivar Hornnes – muskelprofessoren – har vært i bransjen mer eller mindre sammenhengende siden han startet opp ”Thor Ivars gym” i Kirkegata i 1982 – et av Kristiansands aller første treningssentre. I 1989 ble han norgesmester i tungvektsklassen, og gjentok bragden som veteran i pluss seksti i 2021. I 2022 vant han bronse i Mr. Universe, og tok med det steget helt opp i verdenseliten.

Muskelprofessoren står bak flere treningskjeder som Shapes, Trimeriet og Instinct, og selger utendørsapparater fra blant annet Omnigym og Tufteparken samt inneapparater fra Freemotion, Atlantis og Function Line. Siste konsept hos seriegründeren er Anatomic Fitness, norskproduserte treningsmaskiner der anatomi og biomekanikk ligger til grunn for design og funksjon. Her kan du lese alle artiklene skrevet av Muskelprofessoren.
Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter