EFFEKTIV TRENING – Du har ikke dårligere tid enn oss andre!

Slik får du optimal treningsøkonomi!

Det er ikke rent sjeldent man hører setningen jeg har ikke tid når spørsmål rundt trening og resultater dukker opp. Stort sett kommer dette av misforståelsen av hva som kreves for å oppnå gode resultater.

Ikke misforstå. Har du mål om å bli en toppidrettsutøver eller å vinne en konkurranse i kroppsbygging/fitness, så krever det selvfølgelig at du legger ned mye tid i dette, i visse tilfeller ekstremt mye, men hvor mye tid kreves for å få en meget bra fysikk?

Før jeg svarer på det er jeg nødt til å klare opp i en meget viktig ting;

DU HAR IKKE DŅRLIGERE TID ENN OSS ANDRE!

Det er klart mange har dårlig tid med tanke på at jobb, studier, unger, prosjekter, osv, skal tas hensyn til, men om du tror du er så unik at du er den eneste som har mye å gjøre så kunne du ikke tatt mer feil. Vi har alle mye å gjøre og noe som har gått opp for meg er at det stort sett er de som har MEST å gjøre som også oppnår de beste resultatene når det kommer til trening og oppnåelse av målet om drømmefysikken sin. Grunnen til dette er stort sett korrekte valg, eller sagt på en annen måte, optimal treningsøkonomi.

Ordet treningsøkonomi er kanskje uforståelig for mange, men det beskriver rett og slett valg av metoder og øvelser som gir deg mest på kortest mulig tid, noe som jeg ofte observerer er oversett blant mange som ønsker seg gode resultater, men som ikke får det. Dette på grunn av feil valg og dertil unnskyldningen; jeg har ikke tid. Vel, hadde du brukt den tiden du har BEDRE, så hadde du fått resultatene du ønsker deg.

ؘvelser som; markløft, knebøy/frontbøy, benkpress, skulderpress, chins, osv er øvelser som trener et ekstremt høyt volum med muskler på en og samme tid. Jeg kan garantere deg at om du bytter ut 20 isolasjonsøvelser (bicepscurl, triceps kickback, leg extension, osv) med markløft, frontbøy og chins, så vil sistnevnte føre til mye bedre resultater og ikke minst i løpet av MYE mindre tid.

Det er litt artig, for de aller fleste som ser like ut år etter år kjører som regel utallige øvelser per økt, noe som også gjør det vanskelig med progresjonen av disse, da det rett og slett ender opp med en økt som varer opptil to timer. Lite motiverende.

Dette er hva du kan gjøre i stedet.

Kjør en ordentlig oppvarming:

Deretter, kjører du:

  • 3-5 sett av 3-5 reps med markløft (eller varianter av øvelsen).
  • 5 sett av 5 reps med chins eller pullups
  • 5 sett av 5 reps med benkpress

Neste økt kan du for eksempel gjøre følgende:

  • 5 sett av 5 reps med frontbøy
  • 5 sett av 5 reps med skulderpress
  • 5 sett av 5 reps med en roøvelse

Osv, osv?.

Når det kommer til oppnåelse av treningsmålene dine er det ikke verre enn å bruke tiden din så effektivt som mulig, noe som både er mer motiverende, men ikke minst noe som også gjør at du ikke lenger trenger å klage på mangel av tid!!

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter