«En hybrid strongman» året 2019

Ektemann, far, bror og sønn

2019 har vært ett år med mange konkurranser for Mads Even Bjorheim. Sammen med bror, Mattis Bjorheim overtok de treningssenteret «Gymmen» etter far, Viktor. Gymmen har en egen strongman-avdeling som huser det meste av utstyr innen idretten, samt en god blandet gjeng med meritterte og nybegynner-strongmenn og damer.

Til tross for overtakelse, jobb og familieliv har Mads Even utnyttet treningsåret godt.

Året startet med Sirdal Skimaraton i Mars, et 23km langt løp på langrennski. Her fullførte han på tiden 2t, 10min og 48sek.

Videre deltok han i Northman OCR, et hinderløp som gikk av stabelen den 5 Mai i år.

I årets første strongman konkurranse den 11 mai; MEFA 2019 endte han på en 3.plass etter øvelsene: dekkvelt, arm over arm, farmerswalk og loading.

Ca en mnd etter, nærmere bestemt den 15 juni, syklet han Nordsjørittet (91km) der han brukte 4t og 35min.

Den 4 august var det duket for Official Strongman Games: European Championships, Men u/80kg (EM innen strongman) i England. Det var fem ulike øvelser på en dag der han totalt endte på en god 5. Plass.

5 oktober var det tid for rulleskiløp, Ryfastløpet. Dette var er 5km motbakkeløp som endte med tiden 31,19 min.

Årets 3 strongman konkurranse fant sted i Finland, WHEA World Championships Men u/85kg. Konkurransen gikk over 2 dager med totalt 7 øvelser: stokkpress & sandsekk, lastebiltrekk & framewalk, markløft, crusifixhold og dekk(loading). Endte her på en 5 plass totalt.

Kun uker etter Finland bar turen over Atlanteren til Official Strongman: Worlds Strongest Man u/80kg. Fra 1-3 November deltok Mads Even de to første dagene. Han utførte øvelsene vikingpress, farmerswalk, deadliftladder og en load&drag medley her og endte på en 15plass i VM.

Totalt sett sier Mads Even seg fornøyd med egne prestasjoner – noe han burde være etter antall ulike konkurranser han har utført dette året. Du kan se her at det er faktisk ikke uten grunn at han utnevner seg selv som en «hybridstrongman». Mye av æren skal både bror og coach Mattis ha for treningsprogram og oppmuntring – men ikke minst, som han ofte sier selv «at han får tid og lov av familien å drive med det han elsker»

Retter også en stor takk til alle sponsorer som gjør dette mulig.

Er du enda ikke inspirert? 

Følg han på instagram:

  • #madsevenbjorheim
  • #coachbjorheim
  • #gymmenstrongmanteam
  • #gummen24timer

Skrevet av Nina Bjorheim

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter