En ny måte å trene på – Unikt treningsapparat fra Anatomic Fitness!

«Hvis treningsutstyrsbransjen hadde hatt ansvar for utviklingen av biler, hadde vi fremdeles kjørt rundt i T-Ford.»

Treningsapparater ser nesten like ut i dag som de gjorde på 50 tallet, og treningsmetodene har heller ikke utviklet seg i særlig grad. Det vil si, fram til nå….

Et nytt treningsapparat – en Multi Dap fra Anatomic Fitness – og en ny treningsmetode entrer nemlig scenen, og den spennende historien om hvordan det gikk til kan du lese i denne artikkelen

 

 

Min historie

Jeg begynte min karriere som kroppsbygger og utvikler av treningsmaskiner helt tilbake i 1982. Nysgjerrighet og aktiv søken etter ny kunnskap har alltid vært min største drivkraft, noe som etter hvert har gitt meg en bred og god innsikt i både treningsmetoder og treningsmaskiner.

Etter mange år i treningsbransjen har jeg dessverre sett min del av skader på både muskler og ledd, og det var alltid sammensatte, såkalte tunge øvelser som var synderen. Da ble isolerte øvelser ofte redningen, men de var ikke like effektive muskelbyggere som de mer tradisjonelle apparatene og frivektene.

Det må da finnes en bedre vei?

De siste årene har jeg utdannet meg innen biomekanikk og anatomi, og den nye innsikten fikk meg til å tenke:

«Det må da være mulig å finne opp en treningsmetode som bygger muskler, men uten den skaderisiko som følger med tunge, sammensatte øvelser?»

Etter flere år med testing, prøving og feiling fant jeg endelig løsningen. Den bestod i å tilføre stabilitet til isolerte, full range of motion øvelser. Resultatet ble øvelser som både var stabile, og som ulikt sammensatte også kunne trenes i full range of motion.

Denne type øvelser gav faktisk mer volum-økning enn sammensatte, kostet betydelig mindre energi, krevde lite motorikk, påvirket ikke ledd og seneapparat negativt, og hadde derfor liten eller ingen skaderisiko!

Jeg forstod jeg hadde funnet gull!

Teorien måtte bevises

For å bevise at treningsmetoden fungerte, valgte jeg å gjøre comeback som kroppsbygger. Jeg meldte meg på NM 2021, og gikk i gang med trening og diett. Med isolerte øvelser med tilført stabilitet som våpen ble jeg igjen norgesmester, 30 år etter siste gang.

Et nytt mål ble satt, og 26 november 2022 vant jeg bronse i Mr. Universe – min beste plassering så langt i min over 40 år lange karriere.

En ny måte å trene på

Den nye treningsmetoden handler altså om å gjøre isolerte øvelser stabile, slik at du får trent de mest trenbare fibrene med tanke på volum og styrke. Nervesystemet fungere nemlig slik at jo mindre stabil en øvelse er, jo færre høy-ytelse motorenheter kobles på, og jo mindre egnet er den til å bygge volum og styrke.

Det er her det geniale i denne nye treningsmetoden ligger. Jeg har beholdt det ledd- og skadevennlige elementet – selve årsaken til at mange velger isolert framfor sammensatte øvelser – men tilført stabilitet og lasteevne som er en viktig faktor for å få en økning i muskelvolum og styrke.

Det betyr at selv om du ikke lenger klarer å trene tradisjonelle «bygge-øvelser» som benkpress, skulderpress, knebøy, benpress etc, kan du allikevel bygge like mye volum som tidligere!

Treningsmetoden er slik jeg ser det intet mindre enn en gamechanger!

Under utviklingen av treningsmetoden var det hele tiden en viktig faktor som manglet – et spesialtilpasset treningsapparat. For å tilføre stabilitet til isolerte øvelser måtte jeg bruke det jeg fant på gymet på en til tider veldig kreativ måte, og øktene ble derfor både tidkrevende og knotete.

Jeg søkte på nettet etter et treningsapparat som kunne brukes, men fant ingenting. Ikke så rart kanskje, for treningsmetoden eksisterte jo kun i mitt eget hode. Så parallelt med utviklingen og finpussingen av selve treningsmetoden, begynte jeg å lage skisser av et nytt treningsapparat.

I dag er apparatet i produksjon, og de første eksemplarene av Multi Dap fra Anatomic Fitness er på vei til sine respektive treningssenter.

Øvelses-bibliotek

I og med dette er en ny måte å trene på, er nok mange av øvelsene ukjente for de fleste. Derfor har jeg laget det jeg kaller et øvelses-bibliotek.

Ved å scanne en QR kode på treningsapparatet få du tilgang til en samling videoer der hver øvelse demonstreres i detalj. Det er også produsert et kurs som gir opplæring og sertifisering av instruktører og personlige trenere.

Ønsker du mer informasjon, så er det bare å kontakte meg på thorivar@gymstore.no eller ringe på 413 417 13.

Linker:

www.anatomic.fit
https://www.facebook.com/Anatomic.fit

Kristiansanderen Thor Ivar Hornnes – muskelprofessoren – har vært i bransjen mer eller mindre sammenhengende siden han startet opp ”Thor Ivars gym” i Kirkegata i 1982 – et av Kristiansands aller første treningssentre. I 1989 ble han norgesmester i tungvektsklassen, og gjentok bragden som veteran i pluss seksti i 2021. I 2022 vant han bronse i Mr. Universe, og tok med det steget helt opp i verdenseliten.

Muskelprofessoren står bak flere treningskjeder som Shapes, Trimeriet og Instinct, og selger utendørsapparater fra blant annet Omnigym og Tufteparken samt inneapparater fra Freemotion, Atlantis og Function Line. Siste konsept hos seriegründeren er Anatomic Fitness, norskproduserte treningsmaskiner der anatomi og biomekanikk ligger til grunn for design og funksjon. Her kan du lese alle artiklene skrevet av Muskelprofessoren.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter