En slank og sterk kvinnekropp er flott – Ikke la gutta få ha vektene i fred.

La oss ta livet av den største myten med en gang: Styrketrening gir deg ikke store lår og enorme armer.
Denne artikkelen tenkte jeg at jeg skulle ta for meg, basert på den del erfaringer jeg har gjort meg i min tid som personlig trener. I mitt arbeid med kvinnelige klienter har jeg møtt en del vanlige missforståelser som eksisterer hos dem som akkurat starter med treningen.

Den ene, og mest velkjente er på spørsmål om kundens målsettinger, når en får svaret at de vil bli strammere, slankere og sprekere. I gjennomgangen av øvelsene da har jeg utallelige ganger møtt følgende kommentarer;

Jeg kan ikke trene armene så mye, ellers får jeg jo så SV؆RE armer?

For å ha det på det rene, ja, muskelvolumet i armene kan vokse når en trener, men at dette skal gå til et nivå der det faktisk blir et problem, det krever mange års blod svette og tårer. Det er ingen overhengende fare for at f.eks armene vokser ut av proporsjon etter noen uker/måneder med vanlig trening. Satt litt på spissen kan en tenke at om en vil ha ?stramme? armer, så må en gjøre muskelmassen strammere. Det er bare en måte å gjøre dette på, god gammeldags trening.

Hadde det vært så enkelt å få store armer at det ble et problem etter noen uker, så hadde det vært spennende å se dem som faktisk gikk inn for å bli store, da de ville sett ut som noe hentet ut fra ?Planet of the apes? filmene etter et lite år.

Jeg vil jo ikke miste puppene mine!?

Det stemmer at størrelsen på frontpartiet kan minske noe med tiden på damer som trener hardt, men det avhenger mye av utganspunktet de starter med. Brystene er i stor grad bestående av fettvev hos damer flest, og fettforbrenning er umulig å styre direkte og lokalt bare mot de områdene en vil. I søken etter en strammere kropp vil ofte forbrenningen stige, og fettforbrenningen skje over hele kroppen som system, ikke BARE på magen for eksempel.

Endog har jeg ikke i min tid som PT opplevd at noen har mistet så mye på fronten at det var et problem for dem, for paralellt mistet de mye rundt midjen, lårene, armene.. Kroppen proporsjonerer seg selv i stor grad i samme rytme på alle kroppsdeler til et visst punkt, og før den tid, vil en bare bli strammere og sterkere. Når en begynner å bli definert derimot, kan noen reserver være vanskeligere å knekke.

Kort fortalt; De fleste opplever strammere brystparti, og avhengig av utgangspunktet, vil mange oppleve at brystene faktisk ser større ut, da de strammer seg opp, og forrover på grunn av de underliggende musklene som utvikles. Jeg har enda ikke hatt en eneste klient som har tatt vesentlig skade her på grunn av trening.

Jeg vil jo ikke se ut som en mann!?

Det er litt komisk at mange damer som starter med trening ser for seg Ms. Olympia deltagere i kroppsbygging med en gang de starter å trene. Fakta; Ja mange damer utvikler maskuline trekk i toppsjiktet i kroppsbygging, men det er som oftest helt andre ting en timene på treningsstudioet som gjør dette.. Medisiner, Doping er oftest årsaken til at noen damer utvikler disse særlig maskuline trekkene i ansiktet. Det er INGEN fare for at dette skjer med folk som trener rent, og spiser en sunn diett.

Men jeg liker jo sjokolaaaaade!?

Det er nesten universiellt at kvinner liker sjokolade (tro det eller ei, men det gjør faktisk vi gutta også.. i alle fall jeg)

Sjokoladespising er deilig. Det fremmer en velværerespons i kroppen gjennom samme kanalene i hjernen som når man har hatt sex.. MEN; sjokolade er noe av det mest kaloririke en kan spise. Skal du bli strammere og gå ned i vekt, må denne vekk. I alle fall mengdene modereres, da det å trene vekk en 200grams sjokoladeplate vil kreve langt mer aktivitet en dag en du har kapasitet til å klare siden du faktisk spiser mat i tillegg om dagene. (og gjør du ikke det, må vi starte på et helt annet nivå).

Jeg elsker sjokolade, det er rett og slett deilig.. Men noe må ofres om en skal lykkes, så bruken av andre matvarer som smaker søtt er en nødvendighet. Frukt er et glimrende alternativ. Hør på treneren din, hold planen din. Snikspiser du sjokolade, lurer du bare deg selv, og trenere og hjelpere kan hjelpe dere langt, men ikke med selvbedrag.

Da har jeg tatt for meg noen små myter som jeg møter ofte i mitt arbeid med jenter som trener. Konklusjonen er tren, spis, og kos dere, for det er ingen reell risk for at dere verken ser ut som en hest, eller mister brystene de første årene dere trener uansett.

8 ENKLE tips for å unngå fettfellen!

  • Vær aktiv hver dag. Gå på treningssenter minst tre ganger i uken, selv om du har barn. Gå turer og vær aktiv med dem rundt deg.
  • Velg styrketrening hvis målet ditt er å forbrenne fett. Effekten varer i 24 timer.Styrketrening øker muskelmassen din. Dermed for du en høyere forbrenning også mens du hviler
  • Spis lite og ofte. Husk å velge sunn mat. La hvert lille måltid bestå av mye proteiner, grønnsaker og grove kornprodukter. Spis deg aldri helt mett og ikke spis før du virkelig er sulten igjen. Når du er på restaurant trenger du ikke bestille det samme som din partner. Velg en salat i stedet for pastaretten.
  • La søtsakene vente til lørdagen og prøv å legge inn sunne matvarer for både deg og din kjære.
  • Spis mye proteiner og litt fett, men prøv å unngå karbohydrater.
  • Ikke stress for mye. Stå heller opp tidligere for å unngå stress. Stress gjør at du spiser mer og stress skiller ut kortisol som får deg til å legge på deg lettere. Ta livet med et smil. Om du får for mye arbeid, så løs det ved å få mer hjelp av partneren din eller noen andre. Bruk tiden fornuftig og planlegg.
  • Hvis du er mor, så unngå å henge med kaklemødre som sitter på bakeriet med boller og kakao, for å diskutere svangerskapet. Kom deg ut!
  • Ikke sitt for mye inne med partneren foran TV´n. Hvis du ikke får med vedkommende ut på en liten tur, så gå alene. Partneren vil savne deg etter x antall ganger og selv bli med etterhvert.

Tenk langsiktig, trening er en livsstil, og se at dere utvikler kroppen, selvtilliten, og personligheten gjennom disiplin og hardt arbeid.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter