EN SUNNERE JUL: 10 tips til en sunnere jul

Juleforberedelser for sunne sjeler – Du trenger så absolutt ikke legge på deg i jula

Både førjulstiden og jula betyr god mat og drikke for de fleste. På julaften skal du selvsagt ikke tenke kalorier, men her er noen tips til deg som ønsker å holde på den gode livsstilen også gjennom jula.

Her er ti tips for å hindre de ekstra kiloene som mange legger på seg i jula.

1. Legg en plan for juleukene.

Det er lurt å legge en ordentlig plan for julen. Det er mye besøk, mye mat, mye kaker og kanskje mye alkohol i bildet. Det er lurt å spørre familien detaljert om hva som skal serveres av mat. Ser det ut som det blir kaloribombe-middag, kan du spørre om de kan kjøpe inn rikelig med salat. Ofte tar de hintet, og du får muligens også lettere alternativer å velge mellom.

2. Flytt eventuelle spisedager.

Husk at det er nøyaktig en uke mellom jul og nyttår. Hvis du benytter deg av spisedager (for eksempel hver lørdag), kan det være lurt å flytte spisedagen til julaften og nyttårsaften.

3. Ta mye av det sunne, og lite av det usunne.

Ta mye grønnsaker og salat. Hvis det er fettete kjøtt, tar du mindre av dette. Poteter og ris kan du gjerne kutte eller ha minst av. Saus bør du også prøve å unngå.

4. Spis sakte under middager.

Spis sakte. Legg fra deg bestikket så ofte du kan. Da blir du fortere mett. Drikk mye vann mellom bitene. En lur ide er å holde gaffelen med feil hånd. Da går det automatisk mye saktere. Sett deg mest mulig inn i eventuelle diskusjoner ved bordet, da blir du ikke så opptatt av maten.

5. Forsyn deg kun en gang.

De fleste forsyner seg mer enn en gang. I stedet spiser du så sakte at du klarer å spise ett måltid, mens de andre er på sin andre runde.

6. Hopp over kakene.

Dette er vanskelig for mange. Det trenger det absolutt ikke være. Be om te og ha i mange suketter. Da blir det ikke så ille med søtsuget. Prøv å lede tankene mest mulig vekk fra kaker. Jo mer du tenker og ser på godsakene, jo være blir det for deg. Husk at kaloriene ikke ser like bra ut på deg, som de gjør på fatet. I aller verste tilfelle, kan du lage noen sunne kaker hjemme med Splendasukker, proteinpannekaker, frukt-cocktail eller andre alternativer som du tar med deg selv.

7. Kom deg ut.

Det er kanskje snø. Frisk luft, mørke kvelder, stjerneklar himmel og julestemning. Hva er bedre enn å nyte denne deilige tid? Kom deg ut. Lek i snøen, ake i bakken og lag snømenn. Det forbrenner mange kalorier.

8. Tenk positivt.

Jo mer du tenker at du ikke «får lov» å spise, og at du kunne ønske du kunne spise mer eller at julen hadde vært bedre om du slapp å tenke på kalorier…..vel, da har du tapt hele kampen. Du MÅ rett og slett tenke positivt om hva du gjør. Vær stolt over at du spiser sunt. Kos deg ute i aktivitet. Gled deg over de menneskene du er sammen med. Mat er faktisk ikke roten til hyggelig stemning. Men hvis det er det du velger å tro, så vil du nok føle deg ille til mote. Tenk at du er kjempe glad og kjempe sunn og at du storkoser deg med jul og den fantastiske stemningen.

9. Ikke la deg presse.

Lær deg å si nei takk med et hyggelig smil. Hvis de presser deg mye, får du dra på med mer grønnsaker. Spør de om hvorfor du ikke spiser «det usunne», så sier du bare at du har mer lyst på grønnsaker og at du trives med å spise sunt. Prøv å unngå slankeprating. De som ikke holder midjemålet, tar slik prat litt tungt og negativt.

10. Kos deg.

Ikke vær sur og gretten. Le mye og nyt julen. Julen handler ikke nødvendigvis om julepølser, marsipangris, grøt og fete sauser. Nei, å feire jul handler om kjærlighet, familie, samvær og glede. Det er en høytid og det er det du må fokusere på.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter