Du må ofre – for å oppnå!

Jo mer du legger inn i noe, desto mer får du tilbake

ofre-oppna-2014-8-1

Du har garantert fått høre at du MÅ sette deg mål for å oppnå noe og at mål er EKSTREMT viktig. Målsetninger ER viktig, men det er noe som er ENDA viktigere.

Det er ikke noe som er så enkelt som å sette seg et mål. Det krever at man tenker igjennom hva man vil, og alle vet ikke nøyaktig hva de vil, men det er enkelt å sette seg et, eller flere mål…

Om du kunne velge å ha det akkurat NÅ er jeg 100% sikker på at du ville ha valgt å ha; enorm styrke, en god dose muskelmasse på kroppen, en relativ lav fettprosent, en god helse, god utholdenhet, optimal bevegelighet, flere millioner på konto, og en okse av en sportsbil i garasjen til drømmehuset ditt.

Du ville også hatt drømmejobben din, en jobb du virkelig trives med og får glede av. Du ville hatt drømmedama, eller drømmetypen, og du ville hatt gode venner og et godt familieliv.

Noen kaller dette en drøm, mens det for andre er en virkelighet.

For de som har det, startet det som en målsetning.

For de som ikke har det, er det et mål.

Mange har allerede gitt opp, og er «tilfreds» med å leve uten å oppnå noe av dette, og forbanner de som har det.

Det å ha et slikt mål, er med andre ord enkelt. Både du og jeg kan sette dette målet akkurat NÅ, men forandrer det på noe? Er det virkelig slik at det å sette en målsetning er det som skal til?

Selvsagt ikke. For selv om målsetninger er viktig, er det NOE som må til for å realisere dem.

You sacrifice to achieve goals, or you sacrifice your goals.

Noen er vant med å få alt servert fra de er små barn. Kall dem gjerne «bortskjemte». Du kjente sikkert noen av dem da du var yngre, eller kanskje du til og med var en av «dem»? Den som alltid hadde alt, fikk alt han/hun pekte på, og tilsynelatende hadde det «perfekt».

Om vedkommende i dag har det like perfekt er lite sannsynelig….

Folk som ALDRI har måttet ofre noe, vil som regel kollapse av den første lille motgang. Det betyr ikke at vedkommende ikke KAN komme seg opp igjen, men om alt tidligere har vært enkelt og problemfritt, så skal det MYE til for å overkomme stor motgang når den først kommer rasende som en tsunami.

SE ARNOLDS SIX SECRETS TO SUCCESS

Det holder med andre ord ikke bare å HA et mål. Du må også ofre for å oppnå det, eller dem.

  • Du må ofre tid.
  • Du må ofre penger.
  • Du må ofre relasjoner.
  • Du må ofre komfortable vaner.
  • Du må ofre innstilling.

Som et eksempel: Da jeg var yngre, trente jeg mye og regelmessig, og ville bygge muskler, men klarte aldri å få det skikkelig til. Jeg trente masse, men hadde en «utholdenhetskropp», mer enn en muskuløs kropp. Jeg hadde feilet over lang tid, til tross for hard og hyppig trening, men da jeg VIRKELIG bestemte meg for å nå målet, skjedde det noe.

Jeg endret innstilling. Jeg VISSTE at jeg måtte følge både trening og kosthold som oppsatt, hver eneste dag. Jeg VISSTE at jeg ikke kunne ta lett på dette. Jeg endret vanene mine fra å kun trene hardt, og å spise «vanlig», til å trene hardt og spise «hardt».

Det kostet mye mer å spise riktig, men det var det som måtte til, og da resultatene sakte men sikkert kom, var det utvilsomt verdt det.

Jeg møtte motgang blant venner og bekjente da det ikke var like «populært» å utvikle kroppen sin, både å trene for det, og spise for det, som det var å utvikle evnen til å løpe langt og fort, eller kaste og sparke en ball.. og ikke minst kostet det MYE tid.

Det kostet på mange områder, men resultatene gjorde det verdt det.

Har du trent for, og oppnådd en spesifikk målsetning er jeg sikker på at du kan relatere til dette, og det gjelder for alle mål du setter deg. Ikke minst om du ønsker å satse innen treningsbransjen, og leve godt av det.

Skal du oppnå målene du setter deg, må du ofre noe.

Jo mer du legger inn i noe, desto mer får du tilbake, og når du endelig sitter med gevinsten, forstår du at det du har ofret ikke var verdt stort i utgangspunktet.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter