Enorme skuldre på 6 uker!!

Hva er mer imponerende enn brede, kraftige skuldre på fysikken?

Gigantiske skuldre på 6 uker??

Glem det, ting tar tid. Men hva er mer imponerende enn brede, kraftige skuldre på fysikken?

V-formen er i stor grad avhengig av skuldrenes utvikling, samt ryggbredde. Skuldrene gjør en enorm forskjell på utseendet, og vi skal se litt på hva vi kan gjøre for å forme disse viktige musklene større og mer atletiske.

Først, la oss se på skuldrenes funksjon. Skuldermusklene er stort sett med på alle bevegelser vi gjør med armene våre. De fungerer som stabiliserende ledd, og ingenting vi gjør på treningsstudioet omentrent går uten noen form for passiv deltagelse fra skuldermusklene. Skuldrene består av 3 primære deler, et feste foran på skulderen, et feste på midten, og et feste bak skulderen vår.

Så hvordan kan vi få svære skuldre?

Militærpress;  (og lignende varianter, manualer, en hands press osv)

Denne øvelsen en i mine øyne en uunnværlig øvelse for å utvikle bredde og styrke i skuldrene. En står rett opp og ned med frivekter, og presser dem i rett vinkel opp fra øverste del av brystkassen og til strake armer og gjentar dette. Det viktigste her er å bruke passelige vekter, og fokusere på rolig utførelse både på den positive og negative delen av løftet.

Denne øvelsen tar primært det midterste hodet i skulderen, men også i stor grad den fremste delen av skulderen. Den er i mine øyne umatchet på å utvikle breddemomentet i skuldrene, da den bygger svært kraftig utover på det midterste festet.

Sidehevninger;

Med manualer i hver hand står en med en veldig liten bøy i albuene, og løfter manualene ut til sidene til de er parallelle med gulvet. Det samme gjelder med denne øvelsen, at en fokuserer på kontrollerte bevegelser hele veien, og ikke ?kaster? vektene opp og ned. Denne øvelsen tar også i stor grad på de ytterste festene på skuldrene, og utvikler ?bredden? på skuldrene.

Omvendt Pec Dec;

Denne øvelsen, der en arbeider motsatt av den vanlige brystøvelsen er suveren for å bygge baksiden av skuldrene. Den er svært viktig, da den balanserer skuldrene som motvekt til de to andre delene. Jeg skal komme tilbake til det.

Turnringer;

Jeg tar denne med på skulderdelen. Jeg har selv i det siste eksperimentert med å bruke turnringer som en del av skuldertreningen. Med å henge i ringene, dra seg opp (chins), i toppen av bevegelsen, når armene er samlet inn ved siden av kroppen å forsøke å holde en arm inntil seg når en retter den andre ut, og så gjenta med andre armen. Videre vender jeg kroppen opp ned i ringene, og løfter meg selv oppover (nesten shrugs). Fantasien setter grenser her, og denne typen øvelse går ikke spesifikt på skuldrene, men tar nesten hele kroppen. ؅rsaken til at jeg setter det som skulderøvelser, er at slik trening krever enorm stabilisering av hele kroppen, spesielt i skulderleddene. Da får en trent mange andre muskler som er koblet opp mot skuldrene, uten å direkte rette trening mot dem.

Dette er ingen nybegynnerøvelse endog, og det bør påvises stor forsiktighet med det samme en starter med trening i turnringer.

Generelt;

For å få store skuldermuskler må en trene alle delene av dem. De fleste tenker ikke over at det fremste festet, og midterste får mye trening gjennom at de er aktive under treningen vi gjør for andre kroppsdeler, mens baksidens feste ofte blir glemt. Det fører til at fremsiden blir strammere en baksiden, og skuldrene dras fremmover på grunn av ubalansen. Resultatet er ikke at en blir seende bred og sterk ut, men at det ser ut som en skal på audition for ?planet of the apes?. Trener en derimot baksiden like mye som de andre, balanserer skuldrene seg rett, dras litt bakover, slik at det visuelle inntrykket av bredde blir mye større, så vel som at det faktisk bidrar til å heve brystkassen forrover, som også gjør en enorm utseendemessig forskjell.

På din vei mot låvedørbrede skuldre, og en imponerende fysikk, tenk variert, ta med alle delene av musklene, tør å eksperimentere som jeg gjør med f.eks turnringer. Husk at ROM ikke var bygget på en dag, så sees vi på gymmet.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter