Er du en av dem som sier «jeg starter i morgen» og aldri kommer i gang?

START NÅ! Hvis du ikke starter NÅ, så skjer det aldri! Vær ærlig med deg selv. Bare du er ansvarlig for dine resultater…

Det er mange som hver dag sier til seg selv at «jeg begynner å trene i morgen» eller «jeg skal begynne på diett, men jeg venter på inspirasjon». Det er godt mulig du har all verdens grunn til å lykkes og har det største potensial. Men uten handling kommer du faktisk ingen vei.

For å oppnå drømmen din er du NØDT til å HANDLE. Det er flere grunner til at du ikke kommer i gang, selv om du er innstilt og klar. Det kan være at du er uærlig med deg selv, lager unnskyldninger, at du flykter fra situasjonen, at du kritiserer deg selv eller at du har feil fokus.

For å være ærlig med deg selv er du nødt til å spørre deg selv følgende:

Hvor stort er gapet mellom håp og virkelighet? Altså om du har for høye forventninger. For eksempel så kan du bare glemme å gå ned 10 kg på en måned eller bygge 20 kg muskler på to måneder. Du må være realistisk og gjøre noe du selv vet er mulig. Hvis du ikke tror 100% på det du driver med, så vil du ikke klare å lykkes heller.

start-idag-2014-8-3

De andre spørsmålene du må stille deg selv er:

  • Hvor er du i forhold til drømmene dine?
  • Hvor godt har du det på en skala fra 1-10?
  • Hvor mye av ressursene dine får du brukt?
  • Hvor ofte tar du utfordringer og sprenger dine egne grenser?

Disse spørsmålene er viktige å stille fordi de kartlegger hvor sterkt du faktisk står. Ofte har vi skyhøye tanker om oss selv og innser ikke at vi er urealistiske eller at vi faktisk kunne gitt enda mer enn det vi gjør.

Det mest vanlige er å lage unnskyldninger. Man skylder på andre og ingenting er vår egen feil. Man klager over mye arbeid, idiotisk sjef, for lite tid og lager masse historier for å rettferdiggjøre vår egen latskap. Det sies at det aldri er for sent å ha en lykkelig barndom. Man kan gråte og legge seg ned på grunn av alt mulig som har skjedd i fortiden, men til syvende og sist så er det du selv som er sjefen. Du kan legge tingene bak deg og gjøre en forandring. Du kan velge selv! Det å la unnskyldninger ha makt over deg er svært lite lønnsomt. Kutt det ut med en gang. Så snart du innrømmer for deg selv at det bare er unnskyldninger, så vil du ha makt over dem. De vil ikke kunne styre deg, så lenge du er klar over at du bare fant opp en litt overdreven historie for å unnslippe.

Hvis du er typen som flykter, så spør deg selv hva det er du er redd for. Hva er det verste som kan skje? Når du vet det, så spør deg selv hvordan du kan takle det! Det er veldig rart, men av og til flykter vi fra ting vi ønsker oss. Det er faktisk forpliktende å forestille seg full pakke og suksess. Du blir synlig og sårbar. Man tar mye plass og derfor lager man unnskyldninger for å la være å kaste seg ut i det an faktisk ønsker mest av alt. Man blir redd. Redd for konsekvensene og redd for å mislykkes. Men hvis du setter deg ned og virkelig tenker på hva du er redd for, hvordan du kan takle det og hvor ille det egentlig kan bli, så finner du fort ut av at du i grunnen ikke har noe å frykte. Da vil du gjennomføre det du ønsker mye enklere, nettopp fordi du ikke har frykt og redsel.

start-idag-2014-8-4

Hvis du kritiserer deg selv for mye vil du heller ikke klare å lykkes. Bytt ut de negative stemmene i hodet med positive ord om deg selv. Jo mer du gløder, er glad og trives med deg selv, desto mer er du i stand til å utrette.

Når det gjelder fokus, så er det svært viktig at du ser for deg fremtiden din i bilder i hodet ditt. Du kan ikke ønske deg en ting og forestille deg noe helt annet. Ofte er vi ikke klar over hva vi tenker. Mange ønsker å gå ned 10 kg eller vinne en konkurranse, men inni hodet forestiller man seg kanskje noe helt annet. Det er stor forskjell på hva man drømmer om og hva man fokuserer på. Når man fokuserer på en drøm, så går man inn i bildene man forestiller seg og bestemmer seg for at dette er fremtiden. Man kan ikke bare se for seg bildene og tenke «jeg skulle ønske, jeg skulle øsnke». Det er ikke nok. Du må bestemme deg for at dette er bilder som ska være din fremtid. Det du ønsker å fokusere på.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter