Er du glad i Kaffe?

Er du glad i kaffe, så bør du lese videre. Her får du gode tips som gjør kaffen hakket sunnere.

Mange liker kaffe (sa noen koffein?), og de fleste som drikker kaffe får i seg minst 2-3 kopper daglig. Men kaffe blir ikke alltid regnet som en typisk helsedrikk, og spesielt ikke når man tilsetter all slags dill dall som egentlig ikke hører hjemme i en sunn drikk.

Her skal jeg komme med noen tips i forhold til tilberedning av drikken, som gjør den noen hakk bedre.

Først av alt, så har det blitt diskutert en del om de negative sidene ved kaffe. Drikken inneholder visse stoffer som kan forårsake betenneler i kroppen, om du skulle få i deg for mye. Men, kaffe inneholder også en del positive stoffer som f.eks antioksidanter. Disse stoffene hjelper kroppen til å nøytralisere ting i kroppen som ikke er helt som det skal være. Selv om vi ikke vet 100% hvordan anitoksidanter fungerer enda, så er det grunn til å tro at antioksidanter vil være positivt for kroppen vår.

Kaffe er faktisk en av de største kildene vi har når det kommer til antioksidanter. 60 prosent av antioksidantene vi får i oss, kommer nettopp fra kaffe. Det er også lurt å få antioksidanter fra andre kilder, som grønnsaker, bær, krydder, frukter, te og kakao.

Så, hvilken metoder er best for å tilberede kaffe?

Her får du 3 effektive tips som minimaliserer de negative sidene ved kaffe, og maksimerer de positive sidene:

  • 1. Først av alt, så må du unngå å tilsette kunstig søtning eller raffinert sukker. Personlig så bruker jeg ikke noen av disse. Vil du absolutt ha søtning, så bruk litt stevia eller en liten dæsj med lønnesirup. Det beste er selvsagt å ikke tilsette noe søtning, men bare drikke den som den er; svart. Er du på en kafé eller butikk hvor de selger kaffe under diverse fancy navn, så inneholder de stort sett mye tull. Noen kaffevarianter kan ha over 400 kalorier i én(!) kopp. Vil du ha den sunneste varianten, så hold deg til god gammeldags svart kaffe.
  • 2. Unngå også for all del kunstig pulver som skal være melk. Disse er ofte lagd av dårlige oljer og divsere maissubstanser. Bruk heller en skikkelig fløte (gjerne rett fra en gård, hvor melka ikke er pasteurisert).Du kan også bruker kokosmelk/krem, som er enda sunnere enn fløte. Dette kan kjøpes på bokser eller på pappkartonger. Asiamarked har ofte en del utvalg. Kokosmelk inneholder også en del MCT, som er et veldig sunt mettet fett (ja, mettet fett kan faktisk være sunt). Dette fettet er bra for metabolismen, og styrker immunforsvaret. En siste ting, er at kaffe med kokosmelk er utrolig godt. Prøv det en gang, og du vil sannsynligvis bli positivt overrasket.
  • 3. Tilsett litt kanel i kaffen, for å fylle den med enda mer smak. Kanel hjelper til med å stabilisere blodsukkeret, og det har en rekke andre fordeler. Du kan også prøve med en ts kakao. Kakao er også kjent for å senke blodtrykket.
    Drikker du kaffe, så gjør det helst med måte. En grei regel er å drikke maksimum 3 kopper for dagen. Problemet med å drikke for mye, er at man hele tiden må få i seg kaffe for å komme opp på et normalnivå som andre ligger på hele tiden, UTEN kaffe. Trapper du ned inntaket, så vil du i større grad havne på et høyere funksjonsnivå, selv om du ikke er full av kaffe. Koffein er heller ikke så veldig sunt, og siden kaffe inneholder en del koffein, så er det greit å vise litt forsiktighet her også.

Som nevnt tidligere, så får vi altså 60 prosent av antioksidantene gjennom kaffe. Kaffe sies også å være bra i forhold til hjerte- og karsykdommer, så drikk kaffe med god samvittighet, men ikke overdriv (som med alt annet).


Saken er skrevet av  Vegard Bell

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter