Er kjernetrening egentlig bare korrekt bevegelse?

Hvordan pleier DU å trene kjernen??

De fleste som trener en del har hørt om kjernemuskulatur, og hvor viktig det er å jobbe med og trene opp disse musklene.

Kjernemusklene er nemlig stabiliseringsmusklene i kroppen – altså mage, rygg og andre muskler på fremside og bakside av overkroppen.

Det er verdt å nevne et sitat fra Gray Cook her.

Train stability with exercises that are more dynamic with the highest movement quality possible, and when dynamic quality cannot be achieved, revert back to static postures where alignment can be challenged?

Så hva er poenget? Jo, sørg for å trene bevegelser med KORREKT teknikk og det er store sjanser for at kjernen også jobber og blir trent som den skal.

Korrekt teknikk er hva som for de aller fleste er problemet når det kommer til kjernetrening, men også skader og kroniske smerter for øvrig. Om musklene i kroppen din ikke klarer å jobbe på en måte som fører til at leddene beveger seg som de skal under belastning (eller bevegelse i det hele tatt), hva tror du da vil skje på sikt?

Når det er sagt har de aller fleste behov for å starte med øvelser som går mer på isolert stabilitet, en term jeg nettopp fant på. Her sikter jeg til varianter av plankeøvelser. Etter at slike øvelser mestes med enkelthet er det på tide å gå over til et større fokus på dynamiske bevegelser. Dette vil jo egentlig si vanlig trening, men nå med krav om at alle ledd beveger seg som de skal uten kompenseringer.

Forvirret?

Okay. Bare sørg for å trene med korrekt teknikk. Når det ikke skjer, jobb med grunnleggende stabilitetsøvelser.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter