Er partneren din et hinder for din sunne livsstil?

Har du lyst til å trene mer, men har en partner som ikke er like gira?

Hindrer partneren deg i å trene eller spise sunt? Har dere ulikt syn på en bra livsstil? Hva partneren din gjør og sier har mye å si for hvordan du lever.

Det er vanskelig å komme i gang med skikkelig trening, hvis ikke partneren din er like gira. Man kan høre kommentarer som «Kan ikke du heller sitte her i sofaen med meg og se på TV, i stedet for å jogge», eller «skal du trene nå igjen?». Når det gjelder mat er det også veldig lett å fortape seg hvis partneren sier «Kan vi ikke bestille pizza». Hvis dere spiser sammen, kan det bli mye krangling hvis du for eksempel har kuttet pasta, poteter og saus. Hva gjør man da? Skal man gjøre det slutt på grunn av at man velger en sunn livsstil?

Her er ti tips til hvordan man takler slike problemer i et parforhold.

-Planlegg hvordan du skal trene hele uken, og vis partneren din denne planen, så vedkommende er forberedt.

-Be partneren din finne på en annen aktivitet å drive på med, mens du trener. Partneren din kan jo begynne å dyrke sine interesser mer, eller tilbringe mer tid med venner.

– Dere kan godt spise sammen, men lag hver deres mat. Partneren må bare akseptere dette.

– Hvis du viser partneren din dine resultater i ny og ne (f.eks vekt, musklelmasse eller at buksene er blitt for store), vil det kanskje påvirke vedkommende til trene mer eller spise mer sunt??

-Dra gjerne på restaurant med partneren din, men bestill noe som passer dietten din eller be dem ta vekk det du ikke kan spise.

– Vær bevisst på hvordan partneren din kommenterer din nye livsstil, og ikke la det påvirke deg på noen måte. At du velger en slik livsstil har du all rett i. For å oppnå suksess må alle hindringer brytes ned.

– Hvis du henger opp godt trente kropper på kjøleskap og dører hjemme, vil dette motivere både deg og din partner til å trene mer.

– Ikke press partneren din til å leve din livsstil. Det blir bare krangling og negativitet av det. Kjør ditt løp 100%, så kanskje kommer partneren din etter. Kjøp deg noen vekter du kan ha på gulvet i stuen, Ofte er det vanskelig å ikke røre litt på dem.

– Hvis partneren din er med på trening en gang i blant er det viktig at du sier noe postivt om det, som f. eks «Oi, nå ser jeg bicepsen din bedre enn noen gang», eller «Du er jo skikkelig sterk jo». Det hjelper så enormt på treningslysten.

-Hvis partneren din er helt i mot din nye livsstil, har du tre valg; 1- Kjøre løpet ditt 100% uansett hva noen skulle mene 2- Gi effen i hele din ønskede livsstil og fortsette i samme spor som du og partneren er kjent med 3- Gjøre det slutt, fordi du har prøvd og prøvd å kombinere trening og sunn livsstil med en umotivert kjæreste. Kanskje dere ikke passer sammen?

HUSK: Hvis dere har barn, må endring av livsstil diskuteres i plenum. Enten kjører du løpet ditt selv og holder deg til dette, eller så forsøker du å få med hele familien.

Lykke til.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter