Ernæringsfysiologens beste råd

Viktige råd for lett, hvit livsstil med godt humør og god helse – Ernæringsfysiologens 10 beste råd

*Spis variert!

Pass på at du spiser ganske så forskjellig mat fra dag til dag! Da sikrer du lettere at alle næringsstoffene du trenger kommer med i kostholdet ditt. Du får overskudd og godt humør.

*Spis fargerikt!

Frukt, bær og grønnsaker er din naturlige helseinvestering. Forskningen finner stadig flere stoffer som beskytter oss mot alvorlige sykdommer i disse matvarene – særlig i de med sterke og mørke farger.

*Drikk vann, melk og litt vin!

Å drikke for mye vann- går ikke an. Det er en myte at vann binder seg til kroppen.Vann er gratis, kalorifritt og kjempesunt! Husk at kroppen din består av ca. 60 % vann!

Du trenger også melk! Melk er blant mye annet positivt kostens viktigste kalsiumkilde, noe du behøver hele livet for å opprettholde en sterk beinbygning. Det er da ikke særlig hyggelig å ta kalsiumtabletter?

Du kan også unne deg litt vin – særlig rødvin, der du får med «drueskallets hemmelige medisin».

*Vent 20 minutter: Er du mett?

Et godt råd når du skal passe vekten: Stopp å spise før du kjenner deg helt mett! Metthetsfølelsen kommer ikke for fullt før etter ca. 20 minutter. Og det er jo dumt å bli mer enn mett!!

* Ha tro på brød og poteter

Hold fast ved «barnelærdommen» og spis mye og grovt brød! Og poteter til middag (helst kokte eller ovnsstekte/ bakte) er magert og lett – passer supert inn i Hvit livsstil!

* Kos deg med frokostegget!

Egget er symbolet på matglede! Og mat skal være glede – først og fremst. Egg er det motsatte av tomme kalorier; egget hjelper deg med å bygge opp en sunn og sterk kropp. Eggets protein er av aller beste kvalitet for kroppen.

* Jakten på nytt pålegg

Let etter nye pålegg av kylling og kalkun i butikken! De har lavt kalori- og fettinnhold og mye god smak! En del av din nye, hvite livsstil.

* Hvit livsstil med pølser?

Ja, så lenge pølsene er laget av kylling eller kalkun, er de magre og lette nok til å være med i din nye livsstil! Sjekk kalori- og fettinnholdet på pakkene og sammenlikn med de du spiste før!

* Hvit middag!

Ren filet av kylling har kun 1,1 % fett, og ren filet av kalkun bare 0,6 %! Lettere blir det ikke – så velg hvitt når du har wok, salat, pasta, pizza, taco, wrap, sandwich. eller søndagsmiddag med poteter og saus!

* Hvit burger

Selvsagt, det er bare å lage din egen av «hvit kjøttdeig», fra kylling og kalkun! Pass bare på mengden dressing – ellers går «vinninga opp i spinninga»!

Ref: www.egg.no

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter